Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Βηματάκια

Με τους Bee Gees
Ήμαρτον βρε διοίκηση του Πανθρακικού… Τουλάχιστον, στις συνεντεύξεις του προπονητή μας ας υπάρχει και μουσική υπόκρουση, να περνάει ευχάριστα η ώρα. Και όχι ότι και ότι μουσική, 10 φορές συνέχεια να παίζει το staying alive των Bee Gees, σε αρμονία με τις συνεχείς αναφορές Καρτιέ περί ζωντανού Πανθρακικού. Τελικά, με αυτά και με τα άλλα, θα αναφωνήσουμε, Σαββάκη Θεέ πάρε την ΠΑΕ και κάνε την σύνθεση όπως θες εσύ, παίξε και όποιο σύστημα σου αρέσει…
Δήμαρχος στην θέση του δημάρχου
Για μια ακόμη χρονιά παρατηρήθηκε το εξής τραγελαφικό στην συζήτηση του προϋπολογισμού στον Δήμο Κομοτηνής. Παρά το ότι ο Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας των Δήμων και Κοινοτήτων, αναφέρει ότι τον προϋπολογισμό τον εισηγείται ο πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής, δηλαδή ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, καθώς την θέση του δημάρχου την πήραν οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Και εμείς νομίζαμε ότι μόνο ο Άγγελος Λάσκαρης είχε αυτή την ιδιότητα!
Ο «δεν χρωστάει»
Άλλος που πρέπει να μιλάει με μουσική υπόκρουση είναι ο δήμαρχος, ο οποίος έχει καθιερώσει πλέον το προ πολλών χρόνων χιτ, «δεν χρωστάω, δεν χρωστάω σε κανένα…».
Δεν χρωστάμε πουθενά!
«Ανέλαβε το πολιτικός κόστος και πήρε δάνεια», είπε η αντιδήμαρχος Έλενα Αντωνακάκη για τον Δημήτρη Κοτσάκη, με αποτέλεσμα «να ξεχρεώσει όλους τους οφειλέτες». Το ίδιο περίπου είπε και ο δήμαρχος, ότι ο Δήμος Κομοτηνής δεν οφείλει σε κανέναν. Τότε γιατί υπάρχει ακόμα αυτή η γκρίνια στην τοπική αγορά και πιο πολύ στους εργολάβους; Πάντως στην εφημερίδα μας κύριε Δήμαρχε, ακόμα χρωστάτε κάτι τιμολόγια…
Θηρίο θα αντιμετωπίσουν;
Εντωμεταξύ τέτοιο θηρίο της αυτοδιοίκησης είναι ο Κοτσάκης που για να νικηθεί στις επόμενες εκλογές θα πρέπει, κατά τον Δενθαγίνειδήμαρχοςποτέ, να συνενωθούν οι τρεις της αντιπολίτευσης; Και σωματικά μόνο να το δει κανείς, αν συνενωθούν οι τρεις της αντιπολίτευσης, με μια κίνηση νοκ αουτ θα τον βγάλουν τον νυν δημαρχούκο. Αλλά , όσο θα γίνει αυτή η συνένωση, θα γίνει και η συνένωση των Δήμων στο πλαίσιο του Καποδίστρια 2.
Αντίστροφη μέτρηση
Τελικά η αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής άρχισε ήδη να παραπαίει! Ούτε τα μικρόφωνα ακούγονται, ενώ τα καθίσματα έχουν ήδη εμφανίσει τις πρώτες φθορές…
Σςςςςςςςςςςςς
Ωραία ατάκα είπε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο Τάσος Βαβατσικλής! «Διαβάζετε ότι σας δίνει ο Άγγελος Λάσκαρης χωρίς να ξέρετε τις σας γίνεται. Επιβεβαιώνεται ότι ζείτε σε άλλη πόλη». Βέβαια απάντηση δεν πήρε, καθώς η «άκρα του τάφου σιωπή» βασιλεύει στο στρατόπεδο της «Σύγχρονης Πόλης» στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων!
Οι νεοαποστάτες
Κατά πληροφορίες, στο Αχίλλειο θα γίνει σήμερα συνάντηση αυτών που επιθυμούν να αποστατήσουν από τη ΝΔ. Άραγε, τώρα εξηγείται γιατί θα στηρίξουν την κόρη του Μητσοτάκη;
Ποιος είναι αυτός;
Εντωμεταξύ σε ότι αφορά τον Άγγελο Λάσκαρη, τουλάχιστον ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι υπάρχει και βρίσκεται σε θέση τεχνικού συμβούλου για να πραγματοποιήσει το «όραμα» του! Μόνο που δεν είπε που τον βρήκε, πόσα παίρνει και πόσες θέσεις κατέχει! Αυτά βέβαια είναι κάτι που θα τα μάθουμε σε πολύ λίγο διάστημα, κάντε υπομονή!
Χάος
«Παρέλαβε χάος» είπε η αντιδήμαρχος Έλενα Αντωνακάκη! Μόνο που δεν κατάλαβε ότι παρέλαβε από τον Χρήστο Μέτιο και όχι από τη «Νέα Πορεία». Γιατί ανάμεσα στη Νέα Πορεία και την αγαπητή αντιδήμαρχο, μεσολάβησε κάποιο διάστημα. Τελικά ακούγονται αλήθειες στο δημοτικό συμβούλιο!
Αποψίλωση…
Ενδιαφέρον είχε η ανάλυση του προϋπολογισμού του Δήμου Κομοτηνής. Εκεί μάθαμε ότι δαπανήθηκαν 10.000 ευρώ για την αποψίλωση του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου! Άσχετα βέβαια αν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σε πολλούς δρόμους της πόλης και στους οικισμούς δεν κατέβηκαν ποτέ!!!
Ξεσκονίζουν το Google
Εκτός λειτουργίας ήταν εχθές το Google καθώς 10 χιλιάδες εθελοντές του ΠΑΣΟΚ είχαν μπει στην μηχανή αναζήτησης και ξεψάχνιζαν τα βιογραφικά των υποψηφίων για τις θέσεις των γενικών γραμματέων. Άλλη μια μεγάλη ομάδα είχε βουτήξει στο facebook και διασταύρωνε ποιος είναι φίλος με ποιον . Μετά το κάζο με τον Κουτούπη το γενεαλογικό δέντρο μέχρι τον Τρωικό πόλεμο, θα ψάξουν για τους υποψηφίους…
Αντισταθμίσεις
Πάντως ο προϋπολογισμός έχει και τα περίεργα του. Δηλαδή ότι μέσα στο 2009 ο Δήμος Κομοτηνής κατάφερε να εισπράξει 70.000 ευρώ μόνο, την ώρα που του χρωστάνε γύρω στα 30 εκατομμύρια! Από την άλλη η δημοτική αστυνομία που πρέπει να κάνει αυτή την δουλειά, «στοιχίζει» στον δήμο Κομοτηνής 270.000 ευρώ!
Κακίες
Απάντησε με τρόπο ο δήμαρχος Κομοτηνής, στην προχθεσινή πρόταση που ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, για συμπαράταξη των δημοτικών παρατάξεων και ενιαία κάθοδος στις εκλογές, με σκοπό την πολιτική ανατροπή στον Δήμο. «Θα ήταν χαρά μου να σας έχω όλους μαζί απέναντι», είπε ο δήμαρχος, για να ακουστεί από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης το εξής: «Γιατί δήμαρχε, εσύ θα είσαι υποψήφιος;». Κακία που βγάζουν μερικοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: