Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Βηματάκια

Πλην Λακεδαιμονίων
Πολύ καλά τα πήγε σε όλη την περιφέρεια ο Σαμαράς. Ακόμη και στην Αλεξανδρούπολη, όπου με τους συσχετισμούς που υπήρχαν, λίγο έλλειψε να περάσει μπροστά, όπως στην Ξάνθη που πήρε άνετη νίκη την ώρα που νομάρχης, βουλευτής Κοντός και άλλα μεγαλοστελέχη ήταν με την Ντόρα. Πολύ καλά παντού και όλοι οι λεγόμενοι Καραμανλικοί έτρεξαν, πλην Λακεδαιμονίων. Άλλωστε πως να τρέξει ο Ευρυπίδης αφού άκουγε την κοινωνία, τρώγοντας λαγό στιφάδο και φασόλια γίγαντες. Και αν πει κανείς ότι οι μουσουλμάνοι, χίλιοι και πλέον, έδωσαν τη νίκη στη Ντόρα , έχει μουσουλμάνους και στο χωριό του Στυλιανίδη, την Ξυλαγανή;
Σουρεαλιστικές καταστάσεις
Ούτε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει η προχθεσινή εκλογική αναμέτρηση της ΝΔ. Πρόεδρος της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς και επίτιμος πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης!!!
Μερικά συμπεράσματα
Το πολιτικό συμπέρασμα που μπορούμε να εξαγάγουμε από τα αποτελέσματα είναι ότι πολιτικά ο λαός της ΝΔ επέλεξε τον Αντώνη Σαμαρά για νέο πρόεδρο του κόμματος. Η βάση της ΝΔ εμπιστεύτηκε τον πολιτικό λόγο του Σαμαρά και την πρότασή του για εκ βάθρων αναδόμηση της ελληνικής Δεξιάς και μένει να δούμε απλώς και μόνο δυο πράγματα: Πρώτον, αν θα υπάρξει στην πράξη η ενότητα κι αν Σαμαράς και Μπακογιάννη θα την υπηρετήσουν έμπρακτα και δεύτερον, αν ο Σαμαράς μπορέσει (ή αν τον αφήσουν) να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του έναντι των πολιτών που του ανέθεσαν το βαρύ έργο της ηγεσίας της ΝΔ.
Ο Ναλμπάντης τα κουμάντα
Από εχθές πάντως αναμενόταν οι πολιτικές κωλοτούμπες και ίσως να μη τις είδαμε να γίνονται επειδή πολλοί εκτέθηκαν, ανεπανόρθωτα. Σχεδόν όλη η δημοτική ομάδα της «Σύγχρονης Πόλης» δεν έχει να ελπίζει σε πολλά. Ιδίως ο δήμαρχος, το τελευταίο του χαρτί έπαιξε με τη Ντόρα ελπίζοντας σε στήριξη, σε ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητα του, και από μουσουλμάνους δημότες. Τώρα, όλα τέλος…. Αναβαθμισμένος βγαίνει από την εσωκομματική διαδικασία ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Ναλμπάντης. Δεν το δήλωσε ανοιχτά, λόγω της θέσης του, ήταν όμως φανερά υπέρ Σαμαρά. Μάλλον θα αυξηθούν κατά πολύ τα κουμάντα του, τοπικά στη ΝΔ και θα έχει και μεγάλες προσβάσεις στο κέντρο. Ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, αν δεν έχει ήδη παραιτηθεί από μέλος της ΝΔ, με όσα δήλωσε, προφανώς θα τον παραιτήσουν…
Να εξηγηθεί…
Επειδή ήδη έχουν αρχίσει να γράφονται και να ακούγονται διάφορα περί εκλογών τον Μάρτιο, καλό θα ήταν ο Αντώνης Σαμαράς να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι μια νέα περίοδο εκλογολογίας που θα παγώσει και πάλι τα πάντα. Ας ξεκαθαρίσει λοιπόν την θέση του ο Μεσσήνιος πολιτικός. Θα ψηφίσει τον Παπούλια ή όχι; Για να ξέρουμε κι εμείς τι θα κάνουμε!
Τούμπες-κωλοτούμπες
Και στον τοπικό τύπο φάνηκαν οι προτιμήσεις υπέρ Ντόρα ή Σαμαρά. Μερικοί μάλιστα το φώναζαν τόσο δυνατά και ας ήταν, λέμε τώρα, από άλλο χώρο. Ε και δημοσιογραφές-εκδοτικές κωλοτούμπες θα δούμε. .Μια συνήθεια είναι όλα. Άλλωστε η πολιτική αχρωματοψία στην περιοχή θεωρείται ευλογία (και πολιτικά και οικονομικά).
Τρεις προτεραιότητες
Μεταξύ στιφάδου, ταραμά και φασολιών βγήκε το πόρισμα! Και μάλιστα οφ δι ρέκορντ. Τουλάχιστον έτσι μαθαίνουμε. Πάντως αυτές τις τρεις άμεσες υποχρεώσεις τι τις ήθελαν, ούτε μία τους βγήκε! Ψήφισαν για νέο αρχηγό, αλλά τελικά το αποτέλεσμα τους βγήκε ξινό, εμβόλιο της νέας γρίπης αποκλείεται να έκαναν, καθώς το εμβολιαστικό κέντρο το σαββατοκύριακο είναι κλειστό, ενώ τέλος το γήπεδο … ήταν τραγωδία!!!
Όλα θα κλείσουν
Εντωμεταξύ, όπως το πάει ο νομάρχης Ροδόπης, μέχρι και τα φροντιστήρια θα κλείσει, λόγω γρίπης. Μπορεί και το Δημοκρίτειο.
Θα ξεπληρώσει;
Μπορεί ο Πανθρακικός να μην τραβάει άλλο, το γήπεδο, το δημοτικό στάδιο το καλοφτιάξαμε. Και δώσαμε και πολλά λεφτά. Ευτυχώς που ολοκληρώθηκαν τα καταστήματα κάτω από την νέα κερκίδα-πέταλο και θα αρχίσει ο Δήμος να εισπράττει τα μισθώματα για να πληρώνει το δάνειο που πήρε για να κάνει την κερκίδα. Πρώτα βέβαια, θα πρέπει να βγουν στη δημοπρασία και να υπάρξει και ενδιαφέρον από επαγγελματίες.
Πορείες παράλληλες
Εντωμεταξύ, όπως αποδείχθηκε την Κυριακή, αδόλως παρόμοια ήταν φέτος η πορεία του Πανθρακικού με αυτή της ΝΔ. Μάλλον με της Ντόρας μοιάζει. Έτσι και η πρώην δελφίνα ξεκίνησε με όνειρα μεγάλα και στο τέλος την έπνιξε το ποτάμι του Σαμαρά, το οποίο πράγματι ξεκίνησε από ρυάκι, αλλά και ο Δούναβης κάπως έτσι ξεκινά από τις πηγές του. Όσο για το ερώτημα, πως και τόσοι βουλευτές και πρωτοκλασάτα στελέχη πήγαν με τη Ντόρα, ή απάντηση είναι πως ο σχεδιασμός της έγινε για εκλογή νέου αρχηγού από το συνέδριο. Όταν ο λόγος δόθηκε στο λαό, έστω και τον νεοδημοκρατικό, φάνηκε ότι ως κόρη Μητσοτάκη έχει μεγάλες αντιπάθειες. Και αν είχαν ψηφίσει και οι «φίλοι», εκεί θα βλέπατε τιμωρία…
Δυσκολεύουν τα πράγματα…
…για τον δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη. Ποιος θα περίμενε μετά τις δημοτικές εκλογές του 2006, ότι αυτός ο πράος άνθρωπος που είχε προοπτική για δύο με τρεις τετραετίες, που ήρθε με σκοπό να «νοικοκυρέψει» τον δήμο, θα βρισκόταν μέσα σε τρία χρόνια σ’ αυτήν δύσκολη κατάσταση! Εγκαταλελειμμένος από στελέχη της ΝΔ και συνεργάτες του, θα κάνει πλέον αγγαρεία μέχρι το τέλος της θητείας του. Μετά μάλιστα και το προχθεσινό αποτέλεσμα στα εσωκομματικά της ΝΔ, το μέλλον προμηνύεται δυσοίωνο για τον δήμαρχο της πόλης μας. Ο λόγος είναι ότι στήριξε τη Ντόρα Μπακογιάννη φανερά! Όχι βέβαια πως οι του Σαμαρά έχουν τάσεις εκδικητικότητας, αλλά πλέον για τον δήμαρχο δεν έχουν την καλύτερη εντύπωση τα στελέχη της ΝΔ στην Αθήνα! «Ο δρόμος ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα», όπως λέει και η παροιμία, λοιπόν για το ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά το Δήμο Κομοτηνής.
Το πήραν το μήνυμα
Σε κάθε περίπτωση, αν δε το πήραν και τώρα το μήνυμα στον Πανθρακικό, δεν θα πάρουν ούτε συστημένο να τους το στείλουν. Η ομάδα δεν έχει παίκτες, έχει τρύπια άμυνα και μηδέν ψυχολογία. Έχουμε σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ. Στο τέλος θα μπούμε και στο Γκίνες. Ωστόσο έχουμε τον πιο ευγενικό προπονητή του κόσμου.
Πάλι έχασε!
Να Πανθρακικός, να μάλαμα! Πάλι έχασε η ομάδα μας και ίσως και «πάλι να φταίει» ο Ντουμιτρέσκου! Πάντως αυτός που έχασε (και χάνει κάθε εβδομάδα) σίγουρα είναι ο κόσμος του Πανθρακικού, που αηδιασμένος μ’ αυτά που βλέπει και ακούει γύρω από την ομάδα, δεν γέμισε ούτε κατά το ήμισυ το γήπεδο!!! Ποιος ξέρει, ίσως τον Μάρτιο έχουμε ξανά εκλογές και βγει η ΝΔ και ο Πανθρακικός γίνει τρένο και νικήσει όλους τους αγώνες και σωθεί! Και μετά ξυπνήσαμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: