Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Βηματάκια

Οι άλλοι κουμπάροι
Αν έχουν διαφορές Ντόρα και Σαμαράς; Ε, ας ψηφίσουν για νέο αρχηγό της ΝΔ και οι Κύπριοι και θα γίνουν, από όλους, κατανοητές οι διαφορές. Βέβαια, και για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είχαν ψηφίσει και οι κουμπάροι…
Διαφήμιση και εξουσία
Αποτελεί διαχρονικό σκάνδαλο το πώς μοιράζεται η κρατική διαφήμιση στα μέσα ενημέρωσης. Χωρίς διαφάνεια και κανόνες, τα μεγάλα διαφημιστικά κονδύλια των υπουργείων καθίστανται χρήσιμα εργαλεία για φιλόδοξους πολιτικούς, οι οποίοι ασχολούνται μόνο με την επικοινωνία. Η κυβέρνηση Παπανδρέου μπορεί να έχει θέσει ως στόχο τη διαφάνεια, αλλά ήδη κινούνται στην αγορά οι γνωστοί διαμεσολαβητές που προσφέρουν επικοινωνιακά ανταλλάγματα έναντι κονδυλίων διαφήμισης. Καλό θα ήταν το Μέγαρο Μαξίμου να επιβάλει κανόνες και περιορισμούς, γιατί αλλιώς θα αντιληφθεί, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση, ότι το παιχνίδι εξουσίας στη χώρα παίζεται εν αγνοία του.
Με τον προαστιακό;
Λίγο έλειψε να εγκλωβιστούν στην Ορεστιάδα λαθρομετανάστες μες το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για λαθρομετανάστες που απελευθερώθηκαν από το Φυλάκιο και οι οποίοι δεν διέθεταν χρήματα για να φύγουν από την πόλη. Τελικά οι μετανάστες κατάφεραν να συγκεντρώσουν όσα απαιτούνταν, κυρίως λόγω της προσφοράς κατοίκων της πόλης και έφυγαν με το απογευματινό τρένο του Σαββάτου.
Ένας είναι ο επιστήμονας
Δηλαδή αυτό το Αζερμπαϊτζάν, έναν το πολύ δύο επιστήμονες να διαθέτει. Διαφορετικά, δεν εξηγείται πως η προσφώνηση για έναν καημένο (μήπως και λαθρομετανάστη;) που βρίσκεται στην περιοχή, είναι πάντα ο «Αζέρος επιστήμονας»… Τελικά, μπορεί να τον δούμε και στην Αθήνα να συναντά την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου. Και για το κελεπούρι αυτό, γίνονται τεμενάδες και εκδηλώσεις «ποιότητας»…Επιστημονικές…
Ενθρόνιση
Έτοιμη είναι η μητρόπολη Διδυμοτείχου να υποδεχτεί το νέο μητροπολίτη στις 19 Νοεμβρίου. Οι σχεδιασμοί έχουν ολοκληρωθεί. Η υποδοχή θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ η ενθρόνιση θα γίνει λίγη ώρα αργότερα στον ιερό ναό της Ελευθερώτριας. Ο νέος μητροπολίτης από την Αθήνα όπου βρίσκεται εξακολουθεί να ενημερώνεται για τα θέματα της περιοχής.
Επικοινωνιολόγος
Εντωμεταξύ φήμες άρχισαν να υπάρχουν για τις απολαβές γνωστού και μη εξαιρετέου επικοινωνιολόγου στην Κομοτηνή. Φήμες, οι οποίες σε λίγο καιρό δεν θα είναι φήμες, λένε ότι ο συγκεκριμένος κύριος απολαμβάνει 9 (παρακαλώ) αντιμισθίες από οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού μας. Μάλιστα οι απολαβές από κάθε έργο που παράγει είναι 1496 ευρώ. Δηλαδή 9 μισθοί επί το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό μας κάνουν 13444 ευρώ!!! Και μετά σου λένε ότι υπάρχει ανεργία στην Θράκη! Ποια ανεργία; Όταν έχει τέτοιους επικοινωνιολόγους δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα…
Οι αισιόδοξοι
Τριάντα λεπτά ποδόσφαιρο έπαιξε φέτος ο Πανθρακικός και αναθάρρησαν αρκετοί φίλαθλοι. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι όσοι έκαναν ήδη τους υπολογισμούς εκτιμώντας πως αν ως την λήξη του πρώτου γύρου η ομάδα πάρει 10 βαθμούς, θα αρχίσει να βλέπει αισιόδοξα το ενδεχόμενο παραμονής της στην Σούπερ Λίγκα. Αυτά τα λέμε εμείς… Τι λένε οι άλλοι; Ότι ο Πανθρακικός έχει ήδη υπογράψει και ψάχνουν τους άλλους δύο.. Εντωμεταξύ, για να βγουν οι υπολογισμοί των αισιόδοξων , θα πρέπει η Ανάσταση να ξεκινήσει μετά τον αγώνα της Εθνικής. Από τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ του Φερέρα…. του Ριέρα… του Εστογιάνοφ.
Το σάπιο γαλάζιο κατεστημένο...
Δεν τα λέω εγώ, αλλά ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Ξάνθη και καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Φίλιππος Τσαλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε ανοικτά σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην γειτονική πόλη, «σάπιο κατεστημένο» αυτό που επικρατεί από το 2004 στην Ξάνθη, φωτογραφίζοντας τον Αλέκο Κοντό. Με επιστολή του στο Μέγαρο Μαξίμου και τον έμπιστο του πρώην πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου πριν τις εκλογές, τους ενημέρωνε για τους λόγους για τους οποίους δεν θα κατέβαινε υποψήφιος στις εκλογές. Αποκάλυψε επίσης ότι δέχθηκε πιέσεις από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, για να μην δώσει συνέντευξη τύπου μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων!
Θα αναδείξει και άλλους;
Τιμήθηκε από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, από όπου ξεκίνησε, ο Γιώργος Πεταλωτής και φυσικά, δεν είναι δυνατόν να μη σημειωθεί για άλλη φορά ότι το νομαρχιακό συμβούλιο Ροδόπης, η συμπολίτευση, έχει αναδείξει και πολλά στελέχη και βουλευτές, τώρα και υπουργούς, ενώ νομαρχιακή σύμβουλος ήταν υποψήφια για την ευρωβουλή. Από την αρχή το είχε πει ο νομάρχης ότι είχε επιλέξει λαμπερά πρόσωπα. Το ερώτημα είναι αν προλάβει να αναδείξει, το συγκεκριμένο νομαρχιακό συμβούλιο και άλλους. Για τις εθνικές εκλογές δεν προλαβαίνει. Προλαβαίνει όμως για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση. Στην Νομαρχία ή στον Δήμο.. Για να δούμε…
Ένα έμεινε ακόμη….
Η επέτειος των 20 χρόνων από την πτώση του τείχους του Βερολίνου δεν μπορεί να μας κάνει να ξανασκεφτούμε, αν και θα έπρεπε πάντα να το έχουμε στο μυαλό μας, ότι ένα, πλέον, τείχος υπάρχει στον κόσμο που χωρίζει μια πόλη-πρωτεύουσα κράτος. Η πράσινη γραμμή και τα συρματοπλέγματα στην Λευκωσία. Ένα ιδιότυπο τείχος αποτέλεσμα εισβολής του Αττίλα στο νησί. Υπάρχουν τείχη που χωρίζουν χώρες, αλλά αυτό στην Λευκωσία είναι που αποτελεί μια χαίνουσα πληγή για τον ελληνισμό. Και δυστυχώς ούτε το δείχνουμε συχνά στην τηλεόραση, ούτε γράφουμε γι’αυτό στον τύπο. Λες και δεν θέλουμε να το θυμόμαστε. Και ας είχαμε κάποτε γεμίσει την Ελλάδα με επιγραφές , «Δεν ξεχνώ».
Παρών απών
Συνέδριο είχαν οι Νεοδημοκράτες το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, μετρώντας ο καθένας αντιδράσεις και εντυπώσεις! Την ευκαιρία του συνεδρίου άδραξαν και αρκετοί Ροδοπίτες, οι οποίοι προσπάθησαν να δούνε και να πούνε δύο κουβέντες με τον πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη, καθώς ο ίδιος τις τελευταίες 40 ημέρες έχει δώσει το παρών στην Κομοτηνή μόνο σε δύο απ’ αυτές, για την εκδήλωση ευχαριστιών προς τους ψηφοφόρους και για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, ο βουλευτής Ροδόπης παραβρέθηκε την πρώτη ημέρα του συνεδρίου λίγο στις διαδικασίες του, άκουσε τους τρεις υποψηφίους και έφυγε αμέσως (προς άγνωστη κατεύθυνση) για να παραβρεθεί την επόμενη ημέρα, όπου το παρασκήνιο θα γιγαντωνόταν. Όμως λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο! Και όπου ξενοδόχος η εφημερίδα «Real News», όπου έκανε τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τις άδειες φορτηγών, στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην υπουργός και τον ανάγκασε να μην δώσει το παρών, ώστε να μην προκαλέσει τα σχόλια των συνέδρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: