Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Βηματάκια

Τον γκαντέμιασε
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας του με το Δημήτρη Αβραμόπουλο την Τρίτη, μία τροφική δηλητηρίαση ανάγκασε τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, να αναβάλει την προγραμματισμένη για χθες περιοδεία του στον Έβρο. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του αναφορικά με την πραγματοποίηση της περιοδείας του στον Έβρο και της ομιλίας του στην Αλεξανδρούπολη τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τους ιατρούς, η υγεία του Αντώνη Σαμαρά δε διατρέχει κανένα κίνδυνο.
Αλλάζουν οι εποχές
Πάντως το να στηρίξει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τον Αντώνη Σαμαρά έχει ένα κόστος. Όχι μόνο για το αν βγει η Ντόρα (τότε κλάφτα), αλλά γιατί τόσα χρόνια ο βουλευτής Ροδόπης ήταν «εναντίον» των Πελοποννήσιων πολιτικών, καθώς έλεγε (όπως και οι περισσότεροι από εμάς) «φτάνει με δαύτους»! Τώρα και μετά την διαφαινόμενη στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά, τι θα λέει;
Μαλλιά κουβάρια…
…Θα γίνουν ορισμένα μεγαλοστελέχη της ΝΔ τοπικά, καθώς από χθες άρχισαν να κυκλοφορούν λίστες με τους εργαζόμενους των προγραμμάτων stage στην Ροδόπη. Ο λόγος είναι ότι κατά διαβολική σύμπτωση αρκετοί από τους εργαζόμενους έχουν επίθετο ίδιο με των συγκεκριμένων στελεχών. Το ακόμα χειρότερο; Υπάρχουν καταγγελίες από εργαζομένους ότι τους αποσπούσαν στα λόγια και ενώ έπρεπε να προσφέρουν εργασία σε δημόσια υπηρεσία, αυτοί δούλευαν στα ιδιωτικά γραφεία ορισμένων … στελεχών!
Μπλουμ
Στη θαλάσσια περιοχή Λιμενολεκάνης Λιμένα Αλεξανδρούπολης έπεσε χθες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ημιφορτηγό αυτοκίνητο με τον οδηγό του, ηλικίας 55 ετών. Ο άνδρας κατάφερε μόνος του να βγει από το αυτοκίνητο και είναι καλά στην υγεία του.
Τι λέει η Συνθήκη
Και επειδή πολλές μπουρδολογίες ακούγονται εσχάτως περί της συνθήκης της Λωζάνης, κάποια ανιστόρητα λέχθηκαν και σε πρόσφατες «χαρδαβελιές», με την συνθήκη αυτή ουσιαστικά γεννήθηκε το τουρκικό κράτος, προσδιορίστηκαν τα σύνορα του. Και το σπουδαιότερο, δεν πρόκειται για ελλαδοτουρκική συνθήκη μόνο, καθώς την υπογράφουν τα μισά ευρωπαϊκά κράτη. Πιθανή δε αναθεώρηση της, κυρίως την Τουρκία θα βλάψει αφού πρώτοι οι Ρώσοι θα ζητήσουν αναθεώρηση του καθεστώτος ναυσιπλοΐας στον Βόσπορο και στα Δαρδανέλια.
Συνάντηση Σαμαρικών
Φουντώνει η εσωκομματική κόντρα στη ΝΔ όσο περνάνε οι μέρες, με αποτέλεσμα οι συναντήσεις στελεχών που μέχρι χθες ήταν μαζί, τώρα να γίνονται στα κρυφά. Έτσι χθες το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κομοτηνής, ο πρώην νομάρχης της περιόδου 1990-1993 Διονύσης Καραχάλιος, ήρθε στην πόλη μας επ’ ευκαιρία και της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στον Έβρο, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ασθένειας του υποψηφίου προέδρου. Ο Διονύσης Καραχάλιος, επιστήθιος φίλος του Μεσσήνιου πολιτικού, μάζεψε αρκετά στελέχη της παράταξης για να μιλήσουνε και να τους κάνει την σχετική προπαγάνδα, αν και δεν χρειάζονται την συγκεκριμένοι, αυτοί. Μαζί με τον πρώην νομάρχη, ήταν ο Γιώργος Ναβροζίδης, Άρης Σαρχοσίδης, Γιάννης Κουτσογιάννης, Νίκος Τσαλικίδης, η Ολυμπία Γεμετζή, ο Νίκος Παπαθανασίου, ο Γιάννης Μουρτίδης και άλλοι.
Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων
Το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα ευαισθητοποιεί όλο και περισσότερους Αυστραλούς, ειδικά μετά τη λειτουργία του νέου μουσείου της Ακρόπολης.Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συλλογή υπογραφών από φοιτητές που σπουδάζουν Αρχαία Ιστορία στο Κολέγιο Μπρισμπαν Γουότερ (Brisbane Water) της Νέας Νότιας Ουαλίας, υπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα των Γλυπτών του Παρθενώνα, που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.Οι υπογραφές αποτελούν, σύμφωνα με τα λόγια φοιτήτριας, «δώρο των φοιτητών στην Ελληνική κοινότητα της περιοχής» και θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για την Ελληνική Εβδομάδα (9-22 Νοεμβρίου).
Κέντρο απεξάρτησης για τραπεζίτες
Δεκάδες τραπεζίτες νοσηλεύονται κάθε χρόνο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γενεύης για να απεξαρτηθούν από την κοκαΐνη, ενώ ορισμένοι από αυτούς μεταβαίνουν ειδικά για αυτό από το εξωτερικό, τόνισε ο γιατρός Ντανιέλ Ζουλινό, τις δηλώσεις του οποίου δημοσίευσε την Κυριακή η ελβετική εφημερίδα «Le Matin Dimanche».«Η χρήση της κοκαΐνης πλήττει όλα τα επαγγέλματα. Ωστόσο επαγγελματίες που υφίστανται μεγάλη πίεση για καλές επιδόσεις σε τομείς όπως στον τραπεζικό και τον ασφαλιστικό είναι κυρίως ευάλωτοι σε αυτό το ναρκωτικό και συνεπώς σε αυτή τη μορφή εξάρτησης», σύμφωνα πάντα με τον Ζουλινό. Τα συμπεράσματα δικά σας…
Χασάπης… ειρηνοποιός
Ώστε «Ειρήνη στην πατρίδα,ειρήνη στον κόσμο» ήταν η ιστορική ρήση του Κεμάλ… Και όσον αφορά στην ειρήνη στην πατρίδα, την «εξασφάλισε» εξαφανίζοντας εκατομμύρια Αρμένιους και Έλληνες, ενώ στις μέρες μας στο στρατοκρατικό καθεστώς που εγκαθίδρυσε ο Κεμάλ προσπάθησε να εξαφανίσει και τους Κούρδους σαρώνοντας κόσμο, δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει αφού απείχε ο ίδιος και η χώρα του κοιτάζοντας μια από εδώ και μια από εκεί, ώστε να πάρει θέση με τους κερδισμένους την τελευταία στιγμή. Αυτόν τον χασάπη τίμησαν προχθές στο γκέτο της Ιώνων. Και μη χειρότερα…
Να μιλήσουμε πολιτικά
Πως το είπαν αυτό; Δεν θα υπάρχουν πλέον συμβάσεις χρόνου αλλά συμβάσεις έργου; Έχουν να γίνουν δικαστήρια για το ποια είναι η σύμβαση έργου και ποια η χρόνου… Και σε κάθε περίπτωση, με συμβάσεις χρόνου δεν διορίζεται κανείς έτσι όπως τον έκανε το νόμο ο Παυλόπουλος. Επιπλέον δε, βεβαίως και θα συνεχίσουν να γίνονται συμβάσεις στο δημόσιο καθώς υπάρχουν ή καλύτερα δημιουργούνται νέες ανάγκες , τις οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν οι υπάρχοντες εργαζόμενοι, αν και υπεράριθμοι σε πολλές περιπτώσεις, αφού για άλλο αντικείμενο προσελήφθηκαν, έστω και αν αυτό δεν υπάρχει ή έχει μειωθεί στο ελάχιστο η αναγκαία δραστηριότητα για την εξυπηρέτηση του. Τέλος, το συμφέρει το δημόσιο να δουλεύει με συμβάσεις αφού λιγότερο του κοστίζουν αυτοί οι εργαζόμενοι. Όσο για τις προσλήψεις που από εδώ και εμπρός θα γίνονται μόνο με ΑΣΕΠ, πάντα με ΑΣΕΠ γίνονταν οι προσλήψεις και με το σταγονόμετρο εδώ και πολλά χρόνια αφού όλα τα σχέδια που κατατέθηκαν από την μια ή την άλλη κυβέρνηση στην Ε.Ε, προέβλεπαν ελάχιστες προσλήψεις. Προέβλεπαν και προβλέπουν ακόμη ελάχιστες ή και μηδενικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που πληρώνει το κράτος. Γι΄αυτό και η επιδοματική πολιτική… Και κάτι ακόμη, κάθε κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει το σχέδιο εξυγίανσης που εγκρίθηκε από την Ε.Ε έστω και αν το έχει υποβάλει κυβέρνηση άλλου κόμματος. Αυτά… Α και για να μη ξεχνιόμαστε, αν μπουν ως τις 31 Δεκεμβρίου στα έσοδα οι εισροές από την Ε.Ε για έργα του ΚΠΣ στο 12% θα παραμείνει το έλλειμμα. Πάντως τα κοινοτικά χρήματα θα εμφανιστούν μετά την 1η Ιανουαρίου, για να εμφανιστεί και μείωση του ελλείμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: