Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Βηματάκια

Πολύ μας δουλεύουν
Ούτε τα STAGE στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα είναι το πρόβλημα ούτε οι συμβάσεις στο δημόσιο. Καμιά πολιτική δεν είναι προβληματική στην εξαγγελία της, γίνεται όμως στην εφαρμογή της. Προφανώς και είναι λάθος να παίρνει STAGE το δημόσιο με στόχο την μονιμοποίηση των ημετέρων. Ωστόσο, γιατί δεν γίνονται διαγωνισμοί; Μήπως και για τους διαγωνισμούς έχουμε υπογράψει στην Ε.Ε ότι δεν θα τους κάνουμε και άρα έγιναν τα STAGE για να βολευτούν προσωρινά (τουλάχιστον) κάποιοι; Και να σημειωθεί ότι στην ιστορία των STAGE , πρώτοι διδάξαντες ήταν οι Πασόκοι. Τουλάχιστον, μπορεί να μπει ηλιακό όριο αλλά και όριο χρονικό στο να μένει κανείς μισοεργαζόμενος μέσω των STAGE. Και οι συμβάσεις στο δημόσιο; Ε, αυτές είναι απαραίτητες, αρκεί και εδώ η χρήση να είναι για να πάει μπροστά κάτι και όχι για να «απασχοληθούν» και πάλι οι ημέτεροι.
Που είναι οι ποδηλατοδρόμοι;
Η Κομοτηνή είναι μια πόλη που έχει πάρα πολλούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν ποδήλατο σε καθημερινή βάση και έχει ανάγκη από ποδηλατοδρόμους οι οποίοι θα ανεβάσουν κατακόρυφα το βιωτικό, πολιτισμικό και τουριστικό επίπεδό της. Αυτό δυστυχώς κάποιοι τοπικοί άρχοντες δεν το έχουν καταλάβει ακόμα. Επίσης οι ποδηλατόδρομοι, μπορούν κάλλιστα με σωστή μελέτη, να χρησιμοποιούνται από συνανθρώπους με κινητικά προβλήματα οι οποίοι χρησιμοποιούν ειδικό αμαξίδιο. Στο διαδίκτυο δημιουργήθηκε πριν λίγο καιρό μια ομάδα πολιτών, η οποία ονομάζεται «ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ» και σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να οργανώσει ποδηλατοπορεία στην πόλη μας, για την διεκδίκηση του δικαιώματος των ποδηλατοδρόμων στην Κομοτηνή. Τα μέλη της ηλεκτρονικής ομάδας μάλιστα ζητάνε μια πρώτη επαφή για δούνε εάν οι χρήστες του διαδικτύου συμφωνούνε με την διοργάνωση ενός τέτοιου γεγονότος και αν παράλληλα έχουν κάποιες ιδέες και προτάσεις που μπορούν να τους βοηθήσουν. Αυτοοργάνωση παντού, ένα από τα πράγματα τα οποία πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στην σημερινή δημοτική αρχή. Έχει αναγκάσει τους συμπολίτες μας να δρούνε για θέματα που τους απασχολούν!
Προς δημοτική αστυνομία ενταύθα!
Γράψαμε στην στήλη πριν από περίπου μία εβδομάδα ότι στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής ορισμένοι επαγγελματίες αυθαιρετούν τόσο σε ότι αφορά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων τους, όσο και για το ότι χρησιμοποιούν την πλατεία και για αποθηκευτικό χώρο (!!!) κλειδώνοντας τραπεζάκια και καθίσματα πάνω σ’ αυτήν. Αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί μέχρι στιγμής, καθώς αυτά υπάρχουν ακόμη. Όμως γράψαμε και κάτι ακόμα, ότι οι δημοτικοί αστυνόμοι του Δήμου μας, κάνουν τα στραβά μάτια στην συγκεκριμένη παράβαση ή δεν γνωρίζουν ακόμη τις υποχρεώσεις τους. Παράλληλα αναφέραμε ότι ορισμένες φορές κάθονται στα συγκεκριμένα μαγαζιά να «κεραστούν». Η αλήθεια είναι ότι αυτό γίνεται όχι εν ώρα υπηρεσίας, αλλά τον ελεύθερο χρόνο τους. Ε, δεν θα μπορούσαν να ρίξουν μια ματιά και να καταγγείλουν με την σειρά τους τα κακώς κείμενα αυτής της πόλης; Προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως κ.κ. δημοτικοί αστυνόμοι.
Το δούλεμα συνεχίζεται
Εντωμεταξύ, πριν ακόμη πάνε στα υπουργεία οι αρμόδιοι υπουργοί, μέσα σε 2-3
Ημέρες, το έλλειμμα από 6% πήγε στο 12% και το βάρος το σήκωσε ο Παπακωνσταντίνου που πήγε στις Βρυξέλλες και τους είπε ότι η χρονιά θα κλείσει στο 12,5% , για να μας πουν οι Ευρωπαίοι «ψεύτες» και να νιώσουμε, σύμφωνα με τα κανάλια, εθνική ντροπή. Την οποία εθνική ντροπή δεν την νιώσαμε ούτε για τον Οτζαλάν ούτε για τα Ίμια αλλά κρύος ιδρώτας μας έκοψε που χρωστάμε πιο πολλά από αυτά που λέγαμε. Βρε άντε από εκεί…
Οικειοποίηση του εξοπλισμού!
Συνεχίζουν να βγαίνουν ορισμένα κακώς κείμενα της προηγούμενης κυβέρνησης, όσο προχωράνε οι ημέρες. Αυτή την φορά τα «περίεργα» αφορούν το Υπουργείο Παιδείας, όπου η νέα ηγεσία θέλησε να ενημερωθεί για το πώς πάνε τα πράγματα στις Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Στην Κομοτηνή υπήρχε μια από τις πιό δραστήριες θυρίδες, η οποία και δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2003. Μέχρι πριν λίγο καιρό στεγαζόταν σε ισόγειο του πεζόδρομου της Μ.Μ. Βασιλείου, αλλά τώρα είναι στο κτίριο της παλιάς Βιβλιοθήκης. Που το παράξενο μέχρι τώρα; Άνθρωποι του Υπουργείου θέλησαν να βρούνε τον υπεύθυνο των Θυρίδων, αλλά δυστυχώς ούτε φωνή, ούτε ακρόαση! Μέχρι που έμαθαν ότι το συγκεκριμένο γραφείο ενημέρωσης νέων δεν στεγάζεται πλέον εκεί και ότι ο εξοπλισμός βρίσκεται σε αποθήκες του Δήμου Κομοτηνής. Εξεπλάγησαν όμως όταν διαπίστωσαν ότι ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, (λάπτοπ, εκτυπωτές κτλ) είναι στα σπίτια ορισμένων και έχει οικειοποιηθεί! Απ’ ότι μαθαίνουμε υπάρχει η σκέψη για ΕΔΕ, ενώ άλλες φωνές μιλάνε για παρέμβαση του εισαγγελέα.
Και όμως του κόφτει
Και βέβαια έχει μυαλό ο Ψωμιάδης. Είδατε τι ωραία απέκλεισε το ενδεχόμενο τηλεμαχίας μεταξύ των επίδοξων προέδρων της ΝΔ. Και κλάμα τα κανάλια…
Ποιος θυμάται την SIEMENS;
Πέφτει η αυλαία για τη σε βάθος διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens μετά την χθεσινή αποφυλάκιση Χριστοφοράκου. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές του Στάντελχαϊμ ύστερα από την οριστική απόρριψη του αιτήματος των ελληνικών αρχών για την έκδοση του σχετικά με την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» στη χώρα μας. Το Εφετείο της Βαμβέργης ακύρωσε, συγκεκριμένα, την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ενώ ο Μιχάλης Χριστοφοράκος κατέβαλε χρηματική εγγύηση ύψους 250.000 ευρώ και είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στις αρχές μόνιμη κατοικία. Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται ενώ στην Ελλάδα συνεχίζεται η έρευνα για τις ευθύνες του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση της Siemens πριν ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή από την Ολομέλεια Εφετών. Τελικά δεν έχει απομείνει τίποτα όρθιο, παρά μόνο να σχολιάζουν την εξέλιξη αυτή, δημοσιογράφοι οι οποίοι συμμετείχαν σε «ταξίδια αναψυχής» της εταιρίας. Για τους πολιτικούς δεν γράφουμε τίποτα, αυτή για μια ακόμη φορά την βγάλανε «καθαρή».
Αργοπορία
Μπορεί χθες τα σχολεία να ήταν κλειστά, λόγω των εκλογών τους για την ανάδειξη νέου ΔΣ και ελεγκτικής επιτροπής, οι δάσκαλοι όμως βρισκόταν από νωρίς στη Νομαρχία όπου πραγματοποίησαν την γενική τους συνέλευση, ενώ το μεσημέρι ξεκίνησαν την εκλογική διαδικασία στο κτίριο του 1ου δημοτικού σχολείου. Βέβαια η αργοπορία του δικαστικού αντιπροσώπου σε 1 απ’ τα δυο εκλογικά τμήματα, προκάλεσε τον προσωρινό εκνευρισμό στους παρευρισκομένους, οι οποίοι είναι αλήθεια ήταν αρκετοί! Η αργοπορία ήταν περίπου μισή ώρα, αλλά ήταν αρκετή για να προκαλέσει μουρμούρες.
Αλληλεγγύη
Σε μια κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το οποίο είδε με μια διαφορετική ματιά το πρόβλημα των προσφάτων ανέργων στο εργοστάσιο του ΟΤΤΟ Έβρος του Ομίλου Λαναρά. Γι’ αυτό και αποφάσισε να εκφράσει την αγωνία του για τα πεπραγμένα στο εργοστάσιο και να κάνει έκκληση στην διοίκηση της επιχείρησης να συνεργασθεί με το Σωματείο των εργαζομένων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να εξευρεθεί λύση για τη βιωσιμότητα του εργοστασίου και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Πάντως απ’ ότι φαίνεται σε επόμενη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει και την φοροαπαλλαγή των εργαζομένων από ορισμένα δημοτικά τέλη!
Στην πράσινη τσόχα
Αυτό το μπριτζ, με λεφτά παίζεται; Οπωσδήποτε, καθώς πόντοι μετρούνται και άρα με ότι θέλει τους αντιστοιχεί κανείς. Μπας και εκεί στο Δήμο Κομοτηνής, μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο, βλέποντας ότι ενδεχομένως και από τα δάνεια δεν θα δουν φως, στρέφονται σε άλλους τρόπους για να μαζέψουν χρήματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: