Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Βηματάκια

Μας πάνε πίσω
Ούτε 20 ημέρες δεν έκλεισε η νέα κυβέρνηση και ήδη πίσω πάει η χώρα. Μια ώρα πίσω αλλά οπισθοχώρηση… Την Κυριακή (και δεν χρειάζεται να μείνετε άγρυπνοι) γυρίστε τα ρολόγια μια ώρα πίσω. Το κακό είναι ότι θέλει γύρισμα και το ρολόι στα αυτοκίνητα και θέλει πολύ παίδεμα το θέμα.
Αντάρτες και Παπανδρέου
Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, για την εκλογή του νέου Γραμματέα του, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Ραγκούση που ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών και με βάση το ασυμβίβαστο εγκαταλείπει το κομματικό αξίωμα. Στα ονόματα που μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί είναι οι Ξυνίδης, Μίχας, Τσούρας, Τόγιας προστίθενται τώρα με βάση διάφορες πληροφορίες και τα ονόματα του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου και του νεοεκλεγέντος βουλευτή Ιωαννίνων Αθανάσιου Οικονόμου. Ως «αντάρτης» ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και να τεθεί απέναντι στην πλευρά και την θέληση του προέδρου Γιώργου Παπανδρέου. Άλλωστε και αυτοί που φέρανε τότε τον πρώην συγκεντρωσιάρχη του Ανδρέα Παπανδρέου στην Κομοτηνή, «αντάρτες» είναι και καμιά σχέση με τον πρωθυπουργό και την φιλοσοφία του έχουν!
Ωραία είναι;
Εκεί στον Δήμο Κομοτηνής, ωραία είναι όταν σας βομβαρδίζουν; Και που είστε ακόμη… Εκτός και αν πιστεύουν, εκεί στον Δήμο, ότι έχουν δημοσιογραφική ασυλία. Μα και οι δικοί τους θα τους εγκαταλείψουν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει. Τα δύσκολα πέρασαν, τα χειρότερα είναι μπροστά, όταν μάλιστα τα καρφώματα προέρχονται από τον προσφιλή τους κομματικό χώρο.
Λιμοκοντόροι λόρδοι!
Τι τρελαίνονται εκεί στο ΠΑΣΟΚ και μιλάνε για πλιάτσικο και για καμμένη γη; Επειδή λείπουν μερικοί υπολογιστές, λίγη γραφική ύλη και μερικές γλάστρες! Ε και τι έγινε; Τι να πούνε δηλαδή μερικοί επιχειρηματίες που όταν αγόραζαν ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ στην Κομοτηνή, είχαν χαθεί τα πάντα; Ή και πάλι ένας μεγάλος συνδικαλιστικός φορέας που είχε ραδιόφωνο και τώρα ξαφνικά δεν έχει; Αυτά είναι πλιάτσικα!!! Ή φανταστείτε να εργάζεσαι κάπου και ξαφνικά να θες να βγεις στην σύνταξη ως … μυλεργάτης!!! Καμιά σχέση με το επάγγελμα σου. Και να πλαστογραφείς βεβαιώσεις για να το «αποδείξεις». Ή να φτιάξεις γραφείο που να παραλαμβάνει τις εισφορές ανθρώπων (αρκετά λεφτά) και να πρέπει να τις παραδώσεις στα ΕΛΤΑ, ας πούμε για παράδειγμα, και να μην παραδίδεις τίποτα. Αυτά είναι πλιάτσικα!!! Και όταν σε πιάσουν και πρέπει να λογοδοτήσεις στα δικαστήρια, να επικαλείσαι ψεύτικες αρρώστιες και λιποθυμίες, μέχρι και το παιδί σου να κατηγορείς! Αυτά δεν είναι πλιάτσικα, είναι βλακεία! Κι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να λέγονται ότι είναι ΠΑΣΟΚοι και ότι η νέα φουρνιά πολιτικών θα τους ακούσει ή θα τους ακολουθήσει; Καλά τρελαθήκαμε; Ουστ λαμόγια, ανθρωπάκια του Muppet Show!
Οι άλλοι πως μπήκαν;
Να και ο καλυτερότερος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος με αφορμή τα STAGE στο δημόσιο δήλωσε ότι «οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με διαγωνισμούς». Μπράβο του, μόνο που πρέπει να πει πως προσεληφθήκαν οι στρατιές των δημοσίων υπαλλήλων στο δημόσιο και στους οργανισμούς του εδώ και δεκαετίες. Με διαγωνισμό πάντως όχι… Αφισοκολλητές, οι γνωστοί, οι έχοντες μπάρμπα και αυτοί που πλήρωναν για μια θέση στο δημόσιο… Πρώτα να τα πει αυτά ο πρόεδρος των εργαζομένων και μετά να «απολύει» εργαζόμενους ακόμη και αν ρουσφετολογικά μπαίνουν στο δημόσιο και δεν είναι και του κόμματος του.
Χωρίς παρωπίδες
Αυξάνουν οι υποψηφιότητες για τον αιρετό Περιφερειάρχη αν και από την Ξάνθη έρχονται, δημοσιογραφικά, οι εκτιμήσεις. Μετά τον Παναγιώτη Σγουρίδη και για το Νίκο Ζαμπουνίδη γίνεται λόγος. Από την Ροδόπη τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τηρούν σιγή ιχθύος. Και αν από μας είναι μουσουλμάνος να προταθεί για υποψήφιος Περιφερειάρχης; Γιατί όχι; Κάποτε πρέπει να αποβάλουμε κόμπλεξ και παρωπίδες που στο παρελθόν δεν μας άφηναν να δούμε μπροστά. Δεν θα ήταν καλή υποψηφιότητα ο κ. Δεβετζήογλου, έτσι για να πιστοποιηθεί ότι το νομαρχιακό συμβούλιο είναι βήμα πολιτικής ανέλιξης…
Κύπρος Ελλάς Αντώνης Σαμαράς
Αρχίζουν ένα ένα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ να συσπειρώνονται γύρω από τους υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος. Έτσι μετά τις 7 Νοεμβρίου που είναι και το συνέδριο της ΝΔ, θ’ αρχίσει και τυπικά η προεκλογική περίοδος των υποψηφίων και απ’ ότι φαίνεται και οι μεγάλες κόντρες. Όχι σαν του ΠΑΣΟΚ βέβαια, αλλά θα υπάρξουν. Σε ότι αφορά τα στελέχη της ΝΔ στη Ροδόπη, αρχικά αρκετοί δήλωσαν την υποστήριξη τους στη Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά απ’ ότι φαίνεται και από πληροφορίες που υπάρχουν εκ Θεσσαλονίκης μεριά, ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης θα συστρατευθεί δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά. Σίγουρα και αμέσως μετά θα το ακολουθήσουν και ο στενός πυρήνας του, αλλά για πρώτη φορά θα δούμε αν μερικοί απ’ αυτούς θα λοξοδρομήσουν, γιατί πώς να το κάνουμε άλλωστε, το φαβορί είναι … άλλη!
Οι «Αντισπαθάτοι»
Εξελίξεις στο θέμα του «σπαθιού» φέρνουν οι πολιτικές εξελίξεις. Διεθνιστές, πολίτες του κόσμου, λάτρεις της πολυπολιτισμικότητας, λογοτέχνες, «πριονιστές», Εργοσεθεσίτες και πολλοί άλλοι, παίρνοντας θάρρος από την κυβερνητική αλλαγή σκέφτονται να ιδρύσουν σύλλογο «Αντισπαθάτων», ενάντια στον ήδη υπάρχοντα, φίλων του σπαθιού «Οι σπαθάτοι» και με στόχο να ισοπεδώσουν το ηρώο ή τουλάχιστον να φύγει το σπαθί από την πρόσοψη.
Όπως με την διαφήμιση
Την διαφήμιση με την «κόκα-κόλα μηδέν»; στο μαύρο το κουτί, για να καταλαβαινόμαστε, την είδατε; Εκεί που μπαμπάς επισκέπτεται την κόρη και είναι ο φίλος μέσα και το σπίτι χάλια; Και έρχονται κάτι ράμπο αλεξιπτωτιστές και τα κάνουν όλα λαμπίκο πριν μπει ο μπαμπάς; Ναι και ο Μιχελής, αμέσως μετά το δημοσίευμα για τα Κρανοβούνια, επιστράτευσε κόσμο να καθαρίσει και να συμμαζέψει το εσωτερικό των γραφείων του πολιτιστικού συλλόγου. Τα υπόλοιπα, γήπεδο, καθαριότητα, την ρύπανση του ποταμού και την αγροτική oδοποιία και τον ράμπο να επιστράτευαν , δεν τα προλάβαιναν σε δύο ημέρες. Τουλάχιστον ας τα κάνουν έως να εγκαταλείψουν τον Δήμο.
Εργασιακός Μεσαίωνας
Μισές μέρες δουλειάς και μισό μισθό προτείνει στους 40 εργαζομένους στο εργοστάσιό της στην Ορεστιάδα η διοίκηση πολυεθνικής εταιρείας κατασκευής δομικών υλικών. Με εξώδικό της προς τους εργαζομένους, εκδήλωσε την πρόθεσή της να περιορίσει έως και 50% τις ημέρες εργασίας έως το τέλος του 2010, χωρίς μάλιστα -όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας, Πέτρος Χασανίδης- να προσδιορίζει ποιες ημέρες θα εργάζεται το προσωπικό και ποιες όχι. «Η σουηδικών συμφερόντων εταιρεία έχει κέρδη άνω του 200% τα τελευταία δύο χρόνια και τώρα ζητεί από τους εργαζομένους να κάνουν θυσίες, επικαλούμενη την οικονομική κρίση», είπε ο Πέτρος Χασανίδης, ενώ προσέθεσε πως ήδη έχουν γίνει 10 απολύσεις, ενώ υπάρχει πίεση και για άλλες αν δεν συναινέσει το προσωπικό στην πρόταση. Σε μια κίνηση καλής θέλησης, οι εργαζόμενοι αντιπρότειναν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται για μία μέρα κάθε μήνα και αναμένουν την απάντηση της εταιρείας. Έτσι παίζεται το παιχνίδι εκεί έξω! Ο κάθε επιχειρηματίας κάνει ότι γουστάρει με τους εργαζομένους του, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα. Που είναι το κράτος;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: