Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Βηματάκια

Ο ποιμενάρχης ψυχών
Από τον Έβρο σαφής ήταν η θέση των φορέων και κατ’ επέκταση του λαού, από τον τόπο τους θέλουν το νέο Ιεράρχη Διδυμοτείχου. Τοπικά, κάποιοι άρχισαν να προβάλουν σαν κατάλληλο τον «δικό» μας Κωνστάντιο. Αλλά όπως εδώ έτσι και εκεί, κυρίως από τη θέση του μητροπολίτη, ποιμενάρχης των ψυχών των ανθρώπων θα πρέπει να είναι, όλων των ανθρώπων, χωρίς διαχωρισμούς ή προτιμήσεις αναλόγως του ποιοι είναι δίπλα του και τον συμβουλεύουν. Και από τη σύντομη ως τώρα θητεία του στην Κομοτηνή άλλα πράγματα έδειξε. Ήταν προφανείς, έως και εξόφθαλμες οι επικοινωνιακές του προτιμήσεις, οι «εκλεκτοί» του στον τοπικό τύπο και στα ΜΜΕ. Κάτι που ουδέποτε έπραξε στα 50 χρόνια παρουσίας του εδώ ο μητροπολίτης μας. Γιατί για ένα θρησκευτικό ποιμενάρχη όλες ίδιες είναι οι ψυχές απέναντι στο θεό και κανείς δεν μπορεί να του υποδείξει προσωπικές ή άλλου είδους επιλογές.
Δικαιολογητικά
Από το πέσιμο της σκάλας του Αρσένιου, στην τενοντίτιδα της Μαρίας Ψάλτη. Δικαιολογίες στα δικαστήρια όλοι χρησιμοποιούν πολλές, αλλά από την δίκη του Βατοπεδίου (που είναι και επίκαιρη) δύο θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη μας, οι παραπάνω. Στο ότι δεν μπορούσε να γράψει την απόφαση η κ. Ψάλτη οφείλεται και στον λόγο ότι κουβαλούσε βιβλία από την βιβλιοθήκη του δικηγορικού συλλόγου, με συνέπεια να πάθει τενοντίτιδα και να πάρει 40 ημέρες αναρρωτική άδεια! Πάλι καλά ο Αρσένιος είχε πέσει από τις σκάλες…
Και το νησί θα χάσουν
«Η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ έχει τον… Ευριπίδη της», λέει μερίδα του Καβαλιώτικου τύπου κάνοντας αναφορά στο Εφετείο που ζητούν και που πιστεύουν ότι τώρα με την υπουργοποίηση Πεταλωτή το χάνουν οριστικά, όπως έχασαν τόσα άλλα, λένε, από την κυβερνητική θητεία του Στυλιανίδη. Και που είναι ακόμη… Μέχρι και τη Θάσο θα τους πάρουμε για να αναβαθμίσουμε τον τουρισμό στο νομό Ροδόπης.
Δικαίωση
Δικαιώνεται μετά από χρόνια ο πρώην υπουργός της Κυβέρνησης Σημίτη, Γιώργος Δρυς. Στην χθεσινή απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κομοτηνής ο μοναχός Αρσένιος δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός τον απέφυγε με τρόπο, λέγοντας του ότι «διαχείριση των εκτάσεων δια του νόμου δεν γίνεται. Μην περιμένεις τίποτα από εμένα». Πλήρης δικαίωση, μόνο που τον «έφαγε» η Γκερέκου!
Φιλαράκια
Φίλοι απ’ τα παλιά φάνηκαν να είναι ο εισαγγελέας της έδρας και ο μοναχός Αρσένιος, κατά την διάρκεια της απολογίας του τελευταίου, καθώς για αρκετά λεπτά της ώρας μιλούσαν στον ενικό με αρκετές «φιλοφρονήσεις». Πιο συγκεκριμένα ο Αρσένιος απαντώντας στον εισαγγελέα τόνισε «κύριε εισαγγελέα είστε παλιός αγιορείτης», για ν’ απαντήσει ο κ. Φλωρίδης, «άλλοι παλεύουν για το Άγιο Όρος έτσι, άλλοι αλλιώς». Για να πάρει και πάλι την απάντηση του Αρσένιου, ο οποίος είπε «εμείς σας αγαπάμε»!!!
Κνίτης ο Αρσένιος 1
5 μεταπτυχιακά μάθαμε ότι έχει ο μοναχός Αρσένιος, ενώ παράλληλα έκανε και 2 χρόνια φοιτητής στη νομική! Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι τα χρόνια που φοιτούσε στη Νομική τα αφιέρωσε στις φοιτητικές παρατάξεις και πιο συγκεκριμένα στην Πανσπουδαστική! Για να πει αμέσως μετά ο Αρσένιος ότι «ήμουν και είμαι Κνίτης, άσχετα αν τώρα ανήκω στην Καλογερική Νεολαία Ελλάδας».
Πέμπτη Φάλαγγα
Πείτε το Δούρειο Ίππο, πείτε το Πέμπτη Φάλαγγα, είναι πλέον εμφανές ποιος ευθύνεται για την ήττα της ΝΔ στη Ροδόπη. Ποιος; Μα η εφημερίδα που μόνο με πράσινα γράμματα δε γράφεται μετά τη νίκη του ΠαΣοΚ και την υπουργοποίηση Πεταλωτή. Από καιρό και χωρίς τον μεγαλοεκδότη ιδρυτή της στο τιμόνι, άρχισε την πολιτική απόκλιση, δείτε τους εργαζόμενους εκεί, και σήμερα (εδώ και λίγο καιρό δηλαδή, όταν το καράβι άρχισε να βουλιάζει) βγήκε ανοικτά υπέρ ΠαΣοΚ. Όμως, ούτε και προτύτερα κρυβόταν, άλλωστε και να το ήθελε, δε μπορούσε. Τόση ήταν η προβολή του νομάρχη του ΠαΣοΚ στη Ροδόπη και κάποιων στελεχών του ΠαΣοΚ στο Δήμο Κομοτηνής και στη νομαρχία, που όποιος είχε μάτια έβλεπε…
Κνίτης ο Αρσένιος 2
Το πολιτικό του παρελθόν έβγαλε στη φόρα ο Αρσένιος και κάνοντας σε μια στιγμή την αυτοκριτική μέσα στο δικαστήριο είπε: «Ήμουν κομμουνιστής! Τώρα καταλαβαίνω τι έκανα και εγώ στους παπάδες πριν!»…
Υπογεγραμμένη από πριν
Εντωμεταξύ μια νέα «βόμβα» του πρώην υπουργού Πέτρου Δούκα για την υπόθεση του Βατοπεδίου, έρχεται να ταράξει ακόμα περισσότερο τη ΝΔ που βρίσκεται στη σκληρή δοκιμασία της αλλαγής ηγεσίας. Ο πρώην υπουργός τόνισε χθες σε τηλεοπτικό σταθμό ότι του ήρθε υπογεγραμμένη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την παραχώρηση ακινήτων στη Μονή, αλλά την απέρριψε, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα όποια ακίνητα παραχωρήθηκαν στο Βατοπέδι ήταν αρμοδιότητας μόνο του υπουργείου Γεωργίας. Ο Πέτρος Δούκας αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, υπογραμμίζοντας ότι θα μιλήσει μόνο στα αρμόδια κομματικά όργανα, όποτε κληθεί σε αυτά!
Εκλέγει ο λαός
Φαγώθηκαν οι νεοδημοκράτες να κάνουν θεατρινίστικες, όπως το ΠαΣοΚ, εκλογές για το νέο πρόεδρό τους, ό οποίος μια φορά θα χάσει σίγουρα αφού το ποσοστό της διαφοράς (10 μονάδες) αντέχει για δύο κυβερνήσεις. Προφανώς οι της ΝΔ θέλουν να δουν και Πασόκους να ψηφίζουν για το πρόεδρό τους, άλλωστε και οι ίδιοι το ίδιο έκαναν, όχι πολλοί αλλά λίγοι. Πάντως το φαινόμενο της εκλογής αρχηγού από τον κόσμο μεταδίδεται, σαν τον ιό της νέας γρίπης, σε όλα τα κόμματα. Οπότε, φαντάζεστε να γίνει κάτι τέτοιοι και στο ΚΚΕ. Προφανώς, την Κανέλη θα βγάλει γενική γραμματέα ο λαός.
Τι χολή...
Eίναι αυτή που βγάζει παραπολιτική στήλη για τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER! Καλά δεν γνώριζαν, δεν ρώταγαν;;; Ποιος τους βοήθησε την δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών; Το ξέχασαν;
Ζάσταβα εναντίον Πόρσε!
Ο Γιώργος ο Παπανδρέου, έκανε πολύ καλή δουλειά με τους υπουργούς του. Ειδικά με τους νέους ανθρώπους που έβαλε στη κυβέρνηση, καθώς αυτοί είναι που κέρδισαν τις εντυπώσεις. Η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως και πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας περίμεναν από τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει το μεγάλο λάθος στη σύνθεση της κυβέρνησής του. Κι όμως εκείνος, σαν έτοιμος από καιρό, παρουσίασε την πιο «μοδάτη» κυβέρνηση που είχε ποτέ η χώρα μας. Νέοι άνθρωποι, με καλές σπουδές, σημερινοί, αποφασισμένοι. Μπροστά τους ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Νίκος Δένδιας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μοιάζουν με Ζάσταβα. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, έχει ζητήσεις ήδη από τους σκάουτερς ανά τον πλανήτη, να της εντοπίσουν Ελληνόπουλα της διασποράς αλλά και εγχώρια ταλέντα που να μπορούν να αντιμετωπίσουν επί ίσοις όροις τους νέους υπουργούς του Γιώργου. Για κάποιους από τους παλαιότερους, αναζητεί τυχόν σκελετούς (σκάνδαλα) στη ντουλάπα τόσο την δική τους, όσο και συγγενικών τους προσώπων που έχουν υπηρετήσει σε «ευαίσθητα» πόστα του κρατικού μηχανισμού. Η Ντόρα Μπακογιάννη διαπίστωσε πως τώρα αρχίζουν για κείνη τα δύσκολα.
Το να πάρει το δαχτυλίδι από έναν ημιλιπόθυμο πρωθυπουργό, δεν είναι δα και κάνα επίτευγμα.
Ας τους πιστέψουμε
Ναι ήταν λάθος μεγάλο η κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Τουλάχιστον είχαμε ένα κυβερνητικό όνομα με τη λέξη Μακεδονία, κυρίως για το εξωτερικό. Τώρα μας έμεινε μόνο ο χαλβάς (μακεδονικός). Όσο για τις δικαιολογίες ότι είχε «διακοσμητικό» χαρακτήρα, ας του έδιναν πόρους και αρμοδιότητες. Το ίδιο και για το Αιγαίου το υπουργείο. Αλλά, ας πιστέψουμε τις δικαιολογίες. Αρκεί όμως να μη ξαναρχίσουν οι συχνές δηλώσεις μιας εποχής, για τις δύο πλευρές του Αιγαίου, «ξεχνώντας» κάποιοι ότι η μία πλευρά έχει και 4.000 δικά της νησιά σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: