Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Βηματάκια

Που πάει ο κόσμος;
Και δε μας λέτε ρε παιδιά, όποιος θέλει να γλύψει την εξουσία, που θα πρέπει να πάει; Μαξίμου, Βόρεια προάστια, να μείνει Κομοτηνή ή υπάρχει η περίπτωση και της Ξυλαγανής ;
Τρομακτικό σενάριο για κάποιους
Θρίλερ με την σταυροδοσία στον Έβρο. Κι ενώ μέχρι χθες το απόγευμα εκλεγόταν ο πρώην Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ζαπάρτας καθώς βρισκόταν λίγες ψήφους μπροστά από την Ελένη Τσαούση, τα πράγματα άλλαξαν. Η πρώην αντινομάρχης απ’ ότι φαίνεται κερδίζει την τρίτη έδρα που την χάνει ο Παναγιώτης Ζαπάρτας στον γειτονικό Έβρο, σύμφωνα με ορθή καταμέτρηση, γεγονός που αναμένεται να επικυρωθεί από το Πρωτοδικείο μετά την έλευση των σταυρών των ετεροδημοτών που ανέβασαν την διαφορά στους 42 σταυρούς υπέρ της Τσαούση!!! Το εκλογικό σήριαλ θα συνεχιστεί στα δικαστήρια.
Χιλιάδες προσφέρονται
Αναζητούνται ιδεολόγοι για την στελέχωση γραφείων τύπου. Να μη πληρώνονται, να μην υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, παρά μόνο την αγνή κομματική ιδεολογία. Δύσκολη η επιλογή καθώς στρατιές υποψηφίων έχουν ήδη καταταγεί για το καλό της πατρίδας του τόπου αλλά κυρίως της ιδεολογίας. Και όλοι προσφέρονται δωρεάν.
Παράδοση – παραλαβή
«Παρέδωσε» το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στον Δημήτρη Ρέππα. Από τώρα και στο εξής ξεκινάει ένας άλλος αγώνας για τον βουλευτή Ροδόπης. Αυτός της αρχηγίας της ΝΔ ή του καλύτερου πλασαρίσματος στο νέο αρχηγό της παράταξης. Ξέρει ο Ευριπίδης από πλασαρίσματα, έτσι κι αλλιώς με όλους τους αρχηγούς της ΝΔ ήταν συνομιλητής και συνεργάτης.
Γαλάζιο συνέδριο
Τον πρώην υπουργό Βορείου Ελλάδας (επί κυβέρνησης Μητσοτάκη) Παναγιώτη Χατζηνικολάου (πατέρα του γνωστού δημοσιογράφου) σκέφτονται αρκετοί μέσα στη ΝΔ για την θέση του προέδρου του επικείμενου συνεδρίου από το οποίο θα προκύψει η νέα ηγεσία του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, τα παλαιότερα στελέχη της ΝΔ σκέφτονται να τον προτείνουν στους υποψηφίους προέδρους, εκτιμώντας ότι έχει το πολιτικός κύρος και την ουδετερότητα για να προεδρεύσει στο κρισιμότερο συνέδριο στην ιστορία της ΝΔ. Η εναλλακτική επιλογή θα είναι η Άννα Μπενάκη, που και αυτή θεωρείται αξιόπιστη και σχετικά ουδέτερη. Η λύση του Γιάννη Βαρβιτσιώτη απομακρύνεται γιατί ο γιος του Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα στηρίξει ανοιχτά τη Ντόρα Μπακογιάννη. Μήπως να σκεφτούν λύση νέου πολιτευτή, κάτι από Ροδόπη, ας πούμε;
Δώσε Ευριπίδη…
Τουλάχιστον ο Πέτρος, έπρεπε να λαλήσει τρεις φορές ο κόκορας για να προλάβει να πουλήσει τον δάσκαλο του. Οι πάτρωνες του πρώην υπουργού τον ξέχασαν και πήδηξαν το χαντάκι πριν ο κόκορας ανοίξει το στόμα για να λαλήσει. Δώσε και άλλα Ευριπίδη, δώσε τα όλα στους ιδεολόγους που σε στήριξαν, που σε έβγαλαν βουλευτή, σε έκαναν και υπουργό. Δώσε όταν θα ξανάρθεις στα πράγματα γιατί οι άνθρωποι και την ψυχή τους πούλησαν για να είσαι εσύ πάλι βουλευτής.
Επικοινωνιακό τέχνασμα!
Μετά την επιδρομή … των «βαρβάρων» στην Κομοτηνή γέμισαν και πάλι οι πινακίδες σήμανσης αυτοκόλλητα και συνθήματα με μπογιές και μαρκαδόρους. Όπου «βάρβαροι» οι οπαδοί των άλλων ομάδων, οι δικοί μας άλλωστε είναι ελάχιστοι και ήσυχοι, σαν να’ ναι στην εκκλησία. Με πρωτοβουλία λοιπόν του Δήμου Κομοτηνής, εργάτες της υπηρεσίας Καθαριότητας καθαρίζουν από χθες τις πινακίδες σήμανσης. Πριν από το καθάρισμα όμως οι εργάτες γίνονται και φωτογράφοι!!! Δηλαδή φωτογραφίζουν την πινακίδα στο πριν και στο μετά της!!! Σίγουρα ακολουθούν εντολές των επικοινωνιολόγων. Λέτε οι επικοινωνιολόγοι να βοηθήσουν τον δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη, όπως βοήθησε ο Γιάννης Λούλης τον Κώστα Καραμανλή;;;
Μεταφορές 1
Πολλές κοινωνικές και εργατικές τάξεις δεν ψήφισαν τη ΝΔ. Σίγουρα ξέρουμε μία από την Κομοτηνή, τους επαγγελματίες ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων. Όχι μόνο για την στάση του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο θέμα επιδότησης του ΚΤΕΛ Ροδόπης, αλλά και στο ότι μέλος της «Σύγχρονης Πόλης» χωρίς να πάρει καμία προσφορά από τα γραφεία Γενικού Τουρισμού της πόλης μας, προτιμά να πηγαίνει μ’ ένα συγκεκριμένο γραφείο, στο οποίο μάλιστα απ’ ότι μαθαίνουμε ο ιδιοκτήτης δεν είναι και δημότης Κομοτηνής. Να σημειώσουμε ότι η εκδρομή δεν είναι για τα μέλη της «Σύγχρονης Πόλης», αλλά για τα μέλη σωματείου όπου η συγκεκριμένη κυρία είναι πρόεδρος!
Μεταφορές 2
Βέβαια οι μεταφορές στο Δήμο Κομοτηνής, καλά κρατούν. Όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι, καθώς και το ΚΑΠΗ του Δήμου απολαμβάνουν τα ταξιδάκια τους και τις εκδρομές του, πληρώνοντας όλα τα έξοδα ο Δήμος Κομοτηνής. Αυτή είναι η πολιτιστική πολιτική της πόλης!!! Ποιος παίρνει τα συγκεκριμένα δρομολόγια; Αυτό έγινε, σύμφωνα με πηγές του δήμου, με προσφορές που κατέθεσαν τα γραφεία τουρισμού της πόλης μας. Τώρα αν προβλέπεται ο δήμος να πληρώνει εκδρομές σωματείων, συλλόγων κτλ, αυτό είναι άλλο τροπάριο.
Γιώργος Πεταλωτής, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος
Μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος από τον μέχρι τώρα εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αιφνιδιαστήκαμε ευχάριστα. Ένας συνονόματος του, ο Γιώργος Πεταλωτής, ο βουλευτής της Ροδόπης τοποθετήθηκε ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ με καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου. Στην θέση του Αντώναρου δηλαδή! Η διαφορά φιλοσοφία, εμφάνισης και λόγου είναι από τώρα εμφανέστατη και η επιλογή του Γιώργου Παπαναδρέου θα δικαιώσει τόσο αυτόν, όσο και την περιοχή μας. Βέβαια το να συναναστρέφεσαι με δημοσιογράφους της Κομοτηνής είναι σίγουρα πιο εύκολο, καθώς με τους περισσότερους είσαι φίλος αν όχι γνωστός. Με τους δημοσιογράφους της Αθήνας σίγουρα θα είναι πιο δύσκολα, αλλά η απλότητα και αμεσότητα του Γιώργου Πεταλωτή θα τους κερδίσει. Το ερώτημα όμως το οποίο πρέπει να μας απασχολεί από εδώ και πέρα είναι το εξής… Τι θα γίνει αν πάει πολύ καλά στα καθήκοντα του ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος; Μήπως τον χρησιμοποιήσει και σε περίοδο προεκλογικής εκστρατείας, «μεταθέτοντας» τον στο ψηφοδέλτιο επικρατείας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: