Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Βηματάκια

Το δις εξαμαρτείν…
Τι ήταν να την βγάλει την ανακοίνωση ο Πανθρακικός… Άμεση ήταν η απάντηση του Άρη και δυστυχώς είχε δίκιο. Γιατί, έγινε μια φορά με τον Ολυμπιακό κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης, αλλά αυτή τη φορά, πολύ απλά, κάτοχοι διαρκείας δεν είδαν τον αγώνα γιατί δεν είχαν θέση. Και οι φίλοι του Άρη, με το εισιτήριο στο χέρι μπήκαν όλοι. Επιπλέον, στη μικρή κερκίδα βρέθηκε και ο μέχρι πριν λίγο καιρό πρόεδρος του Άρη. Λοιπόν, το γήπεδο το διαχειρίζεται ο Πανθρακικός, τα εισιτήρια δικά του είναι και αυτός τα πουλάει, αυτός επίσης κάνει τον έλεγχο των εισιτηρίων στις θύρες, αυτός είναι υπεύθυνος να βρίσκουν πάντα την θέση τους οι κάτοχοι διαρκείας. Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ποιόν εννοεί ο Πανθρακικός λέγοντας ότι στρέφεται «κατά παντός υπευθύνου»; Μια μεγάλη συγνώμη ήταν αρκετή, μαζί με την δέσμευση ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί.
Το δώρο του γραμματέα
Τραπέζι στον Χρήστο Παπουτσή έκανε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη Παύλος Δαμιανίδης, με την ευκαιρία της επίσκεψης του βουλευτή της Αθήνας την Παρασκευή στην Κομοτηνή. Στο τραπέζι βρέθηκαν εκτός από τους χριστιανούς υποψηφίους βουλευτές (οι μειονοτικοί έτρεχαν για την ψήφο μάλλον) και τα άτομα που βοήθησαν και αφιέρωσαν τον προσωπικό τους χρόνο στο εκλογικό κέντρο του κόμματος. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο γραμματέας θέλησε να τους ευχαριστήσει, αν και απ’ ότι μαθαίνουμε το τραπέζι ήταν αφιερωμένο στην … πράσινη ανάπτυξη, καθώς οι πράσινες σαλάτες έδιναν και έπαιρναν!
Πρωτότυπα ψηφοδέλτια
Το δικό τους μήνυμα θέλησαν να περάσουν οι αναρχικοί στην πόλη μας, κρεμώντας το συγκεκριμένο πανό στην κεντρική πλατεία την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας. Παράλληλα μοίραζαν και αυτοσχέδια ψηφοδέλτια τα οποία έγραφαν επάνω, «Ψήφο σ’ εσένα!», δείχνοντας έτσι την προτίμηση τους.
Ατομικές προπονήσεις
Άντε και ένα σχόλιο αγωνιστικό. Δεν είναι κακός ο φετινός Πανθρακικός, απλώς ο περσινός ήταν πιο ποιοτικός. Και δεύτερον, δύο μέρες την εβδομάδα, ατομικές προπονήσεις κάνει ο Ντιαλό. Συνεχώς κατεβασιές με αντίπαλο μόνο τον τερματοφύλακα ώσπου να μάθει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Είναι ο μοναδικός, τουλάχιστον στην Ελλάδα, που δημιουργεί φάση από το τίποτε αλλά και ο μοναδικός που μπορεί να την χάσει.
Μας έπεσε…
Όλοι οι δημοσιογράφοι αλλά και οι πολίτες της Ροδόπης έχουν παράπονα για το ότι δεν είχαν την ευκαιρία να δούνε σε ζωντανό χρόνο τα αποτελέσματα από τη Νομαρχία Ροδόπης, καθώς ο server του συγκεκριμένου ιστοτόπου … «έπεσε», στην γλώσσα της τεχνολογίας! Πάντως μπορούμε να τους βρούμε ένα ελαφρυντικό καθώς τεχνικό πρόβλημα αντιμετώπισε χθες και η ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών. που προφανώς μπλόκαρε από τον μεγάλο αριθμό των επισκεπτών που μπαίνουν να ενημερωθούν για τα των εκλογών, 48 ώρες μετά την αναμέτρηση. Πώς να το κάνουμε! Οι χρήστες του διαδικτύου έχουν δεκαπλασιαστεί!
Διαδοχολογία
Μας το μετέφερε φίλος της στήλης, παραδοσιακός οπαδός της ΝΔ. «Ας σοβαρευτούν επιτέλους κάποιοι μέσα στην ΝΔ, γιατί ο δρόμος που έχει πάρει η παράταξη αρχίζει και γίνεται μη αναστρέψιμος. Είναι δυνατόν να εκδηλώνει επιθυμία για την ηγεσία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης;». Αμ υπάρχει! Τουλάχιστον ο Ψωμιάδης είναι αυθεντικός, ενώ ο δικός μας, ο Στυλιανίδης, που πάει;;;
Αντίστροφα
97 και σήμερα απομείναν για το πρόγραμμα των 100 ημερών του Γιώργου Παπανδρέου! Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.
Και λίγοι αριθμοί
Περίπου 1600 ψήφους πήραν στη Ροδόπη τα κόμματα που έμειναν εκτός βουλής και οι 600 από αυτούς πήγαν στους οικολόγους. Ποσοστό που συμφωνεί, σχεδόν, με όσα έβγαλαν οι κάλπες σε εθνικό επίπεδο. Το ίδιο και για τα άκυρα-λευκά που στη Ροδόπη ήταν 1528 και 493 αντίστοιχα, ποσοστό 2,5 % όταν 2,63 % ήταν σε πανελλαδικό επίπεδο. Στη Ροδόπη πάντως, τρίτο κόμμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω Μουσταφά, ενώ 19 εκατοστιαίες μονάδες ήταν η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ καθώς οι μουσουλμάνοι απέκτησαν (ή καλύτερα εδραίωσαν ) πολιτική συνείδηση και ψήφισαν μαζικά ΠΑΣΟΚ. Και μη πιστεύετε αυτά που λέγονται περί γραμμής προξενείου και άλλα ευτράπελα… Αυτοβούλως ΠΑΣΟΚ και με πίστη στον ισλαμικό σοσιαλισμό.
Οι εκλογές σε νούμερα!
Τα νούμερα είναι αμείλικτα, πέρα από θριαμβολογίες και οδυρμούς! Το ΠΑΣΟΚ πήρε στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου περίπου τον ίδιο αριθμό ψήφων (-15.445) που είχε πάρει και το 2004. Οι Nεοδημοκράτες, είτε δεν ψήφισαν (αυξημένη αποχή), είτε πήγαν σε άλλο κόμμα, αλλά όχι στο ΠΑΣΟΚ. Πιο συγκεκριμένα το 2004, το ΠAΣOK έλαβε 3.002.531 (40,55%) και 116 έδρες, η NΔ έλαβε 3.359.058 (45,36%) και 166 έδρες. Το 2009 το ΠΑΣΟΚ 2.987.086 ψήφους (43,9%) και 160 έδρες, η ΝΔ έλαβε 2.278.167 ψήφους (33,4%) και 91 έδρες. Αυτές οι 10 μονάδες διαφορά μπορούν λοιπόν πολύ σύντομα να γυρίσουν ανάποδα ή να γίνουν 5 μονάδες υπέρ της ΝΔ! Λέμε και κανένα αστείο που και που!...
Θρίαμβος ή μπράβο
Δεν ξέρουμε αν η λέξη «θρίαμβος» τελικά αποδίδει όλη αυτή τη μεγάλη νίκη του Γιώργου Παπανδρέου. Πάντως, το «μπράβο», που σπεύσαμε πολλοί να δώσουμε, φαντάζει λίγο. Σαν γύφτικα σκεπάρνια καμαρώσαμε τον Παπανδρέου στο Προεδρικό, όπου πήγε το μεσημέρι της Δευτέρας και έλαβε την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας, λοιπόν, τον ρώτησε αν ξενύχτησε και ο Γιώργος απάντησε «λίγο». Η σωστή ερώτηση θα ήταν αν κατόρθωσε να κοιμηθεί μετά από τόση κούραση και τόση μεγάλη χαρά. Αν ζούσαν, αν, παππούς και πατέρας σίγουρα θα ένιωθαν τεράστια ικανοποίηση και περηφάνια για τον εγγονό και γιο.
Που είναι;
Μια απορία έχω ρε παιδιά. Αυτό το Αρσάκειο σχολείο που είχε εγκαινιάσει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, πριν γίνει υπουργός Παιδείας, μαζί με τον Μπαμπινιώτη … που είναι; Τόσα χρόνια πέρασαν και το σχολείο ακόμα δεν έκανε την εμφάνιση του. Μήπως πήγε τζάμπα και ο χώρος που παραχώρησε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης;
Διεύθυνση και υπουργείο
Απαράδεκτη είναι η εικόνα που έχει η αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών της Νομαρχίας Ροδόπης. Όχι στο έμψυχο δυναμικό της, αλλά στα γραφεία της, τα οποία βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου της Νομαρχίας. Στοιβαγμένοι φάκελοι και προσωπικό συνθέτουν μια εικόνα που μόνο σε δημόσια υπηρεσία τον 21ο αιώνα δεν αρμόζει. Μάλιστα όταν η συγκεκριμένη υπηρεσία δέχεται πολύ κόσμο, οι πολίτες είναι μέχρι έξω, καθώς δεν μπορεί να δεχθεί πάνω από 5 άτομα. Και άντε τόσο καιρό ήταν καλοκαίρι, τώρα που χειμώνιασε;;; Και να φανταστείτε ότι είχαμε και υπουργό Μεταφορών, ε; Μην το ξεχνάμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: