Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Βηματάκια

Στο τέλος το καλό
Ικανοποιημένη στην ΝΔ γιατί , όπως λένε, είχε 1500-2000 άτομα στην συγκέντρωση του Ευριπίδη. Και δεν τελείωσε ακόμη ο προεκλογικός αγώνας. Που να δουν τις συγκεντρώσεις των άλλων δύο υποψηφίων.
«Λαθρομετανάστες»
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω στις προεκλογικές συγκεντρώσεις της ΝΔ, είναι γιατί όλοι κρατούν την ελληνική σημαία, την οποία μάλιστα ο Κώστας Καραμανλής τους προτρέπει να την κρατούν ψηλά και να την ανεμίζουν! Αυτό γίνεται από την ημέρα που ο Καραμανλής έγινε αρχηγός της ΝΔ. Δηλαδή όλοι αυτοί που δεν ανήκουν στην κυβερνητική παράταξη (για λίγες ημέρες ακόμα κυβερνητική), τι είναι; Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι;;;
Τον υπέρ πάντων
Λοιπόν, το Σάββατο δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα ο Πανθρακικός. Τρόπος του λέγειν, καθώς και χωρίς βαθμούς σε έξι αγώνες, δεν πάει να πει ότι έπεσε η ομάδα. Απλώς θα έχει κάνει το σχετικό ρεκόρ στην Σούπερ Λίγκα. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και το σύστημα των τριών βαθμών στη νίκη βοηθάει να κάνει μια ομάδα άλματα στον βαθμολογικό πίνακα με τρεις συνεχόμενες νίκες. Ωστόσο, προϋπόθεση είναι να υπάρχει συγκροτημένη ομάδα και διαθέσιμοι όλοι οι παίκτες. Χρειάζεται και λίγη τύχη. Και κάποια καλά σφυρίγματα των διαιτητών. Δηλαδή, ότι δεν είχε ως σήμερα ο Πανθρακικός στα 5 παιχνίδια που έδωσε. Και επειδή στα «καλά» σφυρίγματα δεν πρέπει να ελπίζουμε και πολύ, η τύχη αν είναι να την έχεις, την έχεις, το μόνο που απομένει είναι να μοντάρουμε την ομάδα. Πάντως για τον αυριανό αγώνα δεν υπάρχει και μεγάλη αισιοδοξία από τους φιλάθλους, γνωρίζοντας και την δυναμικότητα του φετινού Άρη. Ωστόσο, στο γήπεδο παίζεται ο αγώνας…
Λαοθάλασσα
Σύμφωνα με τον τύπο των Αθηνών, η προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, για τον Καραμανλή και τη ΝΔ πήγε πολύ άσχημα. Μάλιστα δημοσιεύονται
φωτογραφίες από την ομιλία στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό τύπο, οι οποίες δείχνουν την πλατεία Αριστοτέλους μισοάδεια, με αποτέλεσμα οι σκηνοθέτες να βάλουν τα «δυνατά» τους, ώστε να την παρουσιάσουν γεμάτη. Αν κρίνει κανείς ότι και την Τετάρτη το μεσημέρι η ΝΟΔΕ ΝΔ Ροδόπης, έβαλε τρία πούλμαν να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη, τότε καταλαβαίνετε το άγχος των στελεχών της ΝΔ για επιτυχία της πολιτικής εκδήλωσης. Τώρα αν σας πω πόσα άτομα ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή για φύγουν, μην γελάσετε! 8 στον αριθμό…
Πάρε κόσμε…
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μέχρι και επιστροφή αδειών οδήγησης, πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας που είχαν αφαιρεθεί, κάνει η ΝΔ, μπας και φιλοτιμηθούν ορισμένοι και την ψηφίσουν. Η επίσημη «δικαιολογία» είναι ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους για να ψηφίσουν την Κυριακή. Έλα μου ντε όμως, που οι επιστροφές γίνονται από Αστυνομικές Διευθύνσεις για άτομα που δεν έχουν λόγο μετακίνησης, καθώς ψηφίζουν στον τόπο όπου τους έχει αφαιρεθεί το δίπλωμα κτλ. Τα παραπάνω μας τα κατήγγειλε αναγνώστης της στήλης, ο οποίος έτυχε να είναι παρών σε ανάλογο περιστατικό! Πάντως να ενημερώσουμε ότι δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και οι πινακίδες για τις εξής παραβάσεις: Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων. Εκτός κι αν ψηφίζετε με το … δεξί χέρι!
Υποθετικά μιλώντας
Να υποθέσουμε ότι από Δευτέρα, αν κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ, θα πληρωθούν οι υπάλληλοι της ΕΑΣ και θα δοθούν όλα τα λεφτά στην «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» για να δουλέψουν τα εργοστάσια.. Πάντως, επ’αυτού και τοπικά, κανείς δεν έδωσε μια υπόσχεση ή μια δέσμευση.
Αριστερός … ανταγωνισμός
Εντωμεταξύ είχαμε ενημερωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιούσε την κεντρική του πολιτική εκδήλωση στις 1 Οκτωβρίου με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα. Μετά ενημερωθήκαμε ότι ο Αλέξης θα έρθει (όπως και έγινε) στις 30 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφθεί εργαζομένους και εμπορικό κόσμο και θα φύγει το απόγευμα για να μιλήσει στην κεντρική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα! Όλα αυτά πριν μια εβδομάδα. Τελικά ο σύντροφος Αλέξης ήρθε στις 30, μίλησε στην Αθήνα στις 29, όμως ανοιχτή συγκέντρωση στην Κομοτηνή δεν έγινε. Ο λόγος απ’ ότι φαίνεται απλός. Τους τρόμαξε ή καλύτερα ο πήχης ανέβηκε πολύ με την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στην Κομοτηνή, όπου και το ΚΚΕ κατάφερε να κάνει μια πολύ καλή συγκέντρωση.
Δελτίο Τύπου
Δελτίο τύπου εκδόθηκε από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Ξάνθη, όπου και σχολιάζετε καυστικά ο τρόπος επιλογής των τοποθετήσεων των εργαζομένων της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ. Οι μεν φιλοκυβερνητικοί τοποθετήθηκαν σε δημόσιες υπηρεσίες της Ξάνθης, οι δε ΠΑΣΟΚοι σε Καβάλα, Κομοτηνή και Σταυρούπολη, αναγκάζοντας τους να διανύουν καθημερινά αρκετά χιλιόμετρα … ταλαιπωρίας. Μέρος της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Χαιρόμαστε για την εργασιακή αποκατάσταση των ανέργων και ομήρων καταστάσεων των πρώην εργαζομένων των συνεταιριστικών. Των λίγων, σε σχέση με τους πολλούς άνεργους που μάταια περίμεναν από την αποχωρούσα κυβέρνηση ελπίδα και βοήθεια. Αλλά δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε ξανά το κλείσιμο των συνεταιριστικών, την εξαφάνιση των καλλιεργειών της βιομηχανίας Τομάτας και ζαχαρότευτλων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον συντοπίτη μας κ. Κοντό και δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε την απαράδεκτη αλλά γνωστή σε όλους δεξιά νοοτροπία, συμπεριφορά και λειτουργία στις τοποθετήσεις τον εργαζομένων της ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τα «αξιοκρατικά» και «δίκαια κοινωνικά» κριτήρια της τοποθέτησης των εργαζομένων αυτών στις υπηρεσίες. Τα δικά τους «γαλάζια» παιδιά, με πολλά από αυτά ανύπαντρα, χωρίς παιδιά και μεγάλες υποχρεώσεις, τοποθετήθηκαν στην Ξάνθη και οι των άλλων χρωμάτων, με δύο και τρία παιδιά στην Καβάλα, στην Κομοτηνή και στην Σταυρούπολη. Αίσχος κύριοι!!!
Ρεζερβέ
Μας το μετέφερε πολύ καλός φίλος της στήλης και θερμός υποστηρικτής του υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη. Μετά την κεντρική του ομιλία, την Τρίτη το βράδυ, ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης θέλησε να απολαύσει το ποτό του σε καφετέρια κάτω από το εκλογικό κέντρο του υπουργού. Όμως τα τραπεζοκαθίσματα ήταν όλα γεμάτα, εκτός από ένα το οποίο ήταν ρεζερβέ! Όταν ο δήμαρχος αποτάθηκε στον σερβιτόρο ρωτώντας τον αν μπορούν να κάτσουν στο συγκεκριμένο τραπέζι, ο νεαρός σερβιτόρος ήταν κατηγορηματικός. Όχι, του απάντησε, για να ξαναρωτήσει ο δήμαρχος: -Ποιος θα κάτσει; -Υπάρχει λόγος να σας πω; Απάντησε ξανά ο σερβιτόρος, μην ξέροντας ποιον έχει μπροστά του. Τελικά ο δήμαρχος έφυγε και στο τραπέζι (αν και καθυστερημένος) ήρθε και κάθισε ο παραλίγο υποψήφιος Κυριάκος Μπαμπασίδης!!!
Νοικοκυριό
Νοικοκύρηδες σε όλα τους! Μετά το φιάσκο των δανείων, θέλουν να μεταφέρουν την αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Τσανάκλειο, όταν αυτή αναπαλαιωθεί. Έλα μου όμως που για να κάνεις χρειάζεσαι άδεια ανακαίνισης από την πολεοδομία της Νομαρχίας Ροδόπης. Ε αυτή την πήραν σαν καλοί νοικοκύρηδες που είναι, όμως τόσοι μήνες απραξίας, αυτή έληξε!!! Και ξανά προσπαθούν να καταθέσουν τα χαρτιά για να εκδοθεί η συγκεκριμένη άδεια. Εγώ πάντως βλέπω να εκδίδονται ακόμα πολλές άδειες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: