Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Βηματάκια

Τώρα που γυρίζει…
Εκείνη η δήθεν πρόταση να χαριστούν τα δάνεια στις τράπεζες, που πήγαν να την φορτώσουν στο ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν και τόσο άσχημη. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν για λόγους υγείας να παγώσουν τα δάνεια και τον τοκισμό τους ή ακόμη σε περίπτωση αναπηρίας να εξοφληθούν τελείως. Ε, σε μια εβδομάδα, 10 εκατομμύρια ανάπηρους θα γέμιζε η Ελλάδα. Άλλωστε, κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει με τα επιδόματα των νομαρχιών; Έχει γεμίσει η χώρα με χωριά τυφλών και κουφών.
Ο Νεκτάριος Μουλατσιώτης…
…στο πλευρό των Βατοπεδινών. Τι κι αν η πρώτη δίκη πριν 6 περίπου χρόνια, είχε στο ακροατήριο υπερασπιστές των εδαφών της Θράκης, που με το που έβλεπαν καλόγερο άρχιζαν την … μουρμούρα! Τώρα τα πράγματα άλλαξαν. Το 90% του ακροατηρίου το αποτελούσαν μοναχοί, καλόγριες, μέλη θρησκευτικών οργανώσεων. Μάλιστα ορισμένοι ήρθαν να συμπαρασταθούν στον μοναχό Αρσένιο, από την Κύπρο, τόπο καταγωγής του Εφραίμ, ο οποίος και πάλι έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την όλη διαδικασία. Πάντως οι κατηγορούμενοι είχαν και ροκά συμπαραστάτη, καθώς ο ηγούμενος Νεκτάριος Μουλατσιώτης έδωσε το παρών στη δίκη!...
Φρόντισε για όλους
Πήγε να κάνει καλό και του βγήκε καλύτερο. Ο λόγος για τον περιφερειάρχη Δημήτρη Σταμάτη που έγκαιρα διέγνωσε ότι και λόγω της οικονομικής συγκυρίας οι νεοπρόσφυγες Πόντιοι θα δυσκολευόταν να καταβάλουν τις δύο ετήσιες δόσεις των δανείων του στεγαστικού προγράμματος, Οκτωβρίου-Απριλίου από 970 ευρώ η κάθε δόση. Ο κ. Σταμάτης κίνησε την σχετική διαδικασία προς τις τράπεζες και το υπ. Εσωτερικών και βγήκε η απόφαση να μη πληρωθούν τώρα οι δύο δόσεις αλλά να ενσωματωθούν στις υπόλοιπες. Μόνο που θα ωφεληθούν όχι μόνο οι 7500 που ζουν στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ αλλά και το σύνολο των 35 χιλιάδων ανά τη χώρα που έχουν ενταχθεί στο στεγαστικό πρόγραμμα, σύμφωνα με την απόφαση του υφ. Εσωτερικών.
Στο κελί 33
Ακούστηκε κι αυτό μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της δίκης. «Τώρα δηλαδή οι κατηγορούμενοι θα πάνε στο κρατητήριο;». Μόλις ακούστηκε αυτό ξέσπασαν όλοι στα γέλια, καθώς ακούστηκε σαν αστείο. Όχι πως δεν ήταν. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι κατηγορούμενοι θα ξεκουραστούν σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο, λίγο έξω από την πόλη, μαζί με τους συνηγόρους υπεράσπισης.
Μαζί και στις κολώνες
Από την αρχή ο Καραμανλής όπου έβρισκε αριστερό πήγαινε κοντά, μέχρι που τον είχαν κατηγορήσει ότι το κάνει για να μη πηγαίνουν στο ΠΑΣΟΚ αριστερές ψήφοι. Το ίδιο συνέβη και στην Κομοτηνή με τις αφίσες της ΝΔ και του ΚΚΕ για τις ομιλίες των αρχηγών τους σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Προηγήθηκε η αφισοκόλληση του ΚΚΕ και προχθές βράδυ έβαλε κάτω από κάθε αφίσα και μια δική της με τον Καραμανλή. Πάντως, πετυχημένες και οι δύο αφισοκολλήσεις….
Μάρτυρας κατηγορίας
Σίγουρος ήταν ο Γιώργος Πεταλωτής, γι’ αυτά που κατέθετε, σε σημείο μάλιστα να εκνευριστούν οι δικηγόροι υπεράσπισης και να το λοιδορήσουν. Αμέσως ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου, που του την παρείχε απλόχερα. Πάντως σε ένα ερώτημα τα βρήκε σκούρα ο υποψήφιος βουλευτής. Στην εύστοχη ερώτηση «τι έκαναν οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς της Ροδόπης 4 χρόνια;». Δηλαδή από το 2004 έως το 2008 γιατί σταματήσανε να ασχολούνται με το Βατοπέδι όλοι τους; Είναι κάτι που πρέπει να απαντηθεί!
Ήρθε η πρόξενος
Όχι που θα μέναμε ακέφαλοι. Άρτι αφιχθείσα η νέα γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Κάθριν Κέι, η οποία διαδέχεται τον κ. Γί που με την σειρά του πάει στο Αφγανιστάν… Πριν τον διορισμό της στην Ελλάδα η κ. Κέι υπηρέτησε τρία χρόνια ως αναπληρωτής πολιτικός σύμβουλος στην Νότια Αφρική, ενώ εργάστηκε και σε Σλοβενία, Καναδά και Ρουμανία.
Πελάτες μου!
Στην διπλανή αίθουσα πάντως από αυτή που δικαζόταν η υπόθεση των Βατοπεδινών, δικαζόταν μια άλλη υπόθεση, με κατηγορούμενους … συχνούς πελάτες των δικαστηρίων! Σε μια στιγμή βέβαια παράτησαν τα δικά τους και προσήλθαν στην αίθουσα όπου δικαζόταν η υπόθεση του Βατοπεδίου και έφεραν όλη τη μπόχα που κουβαλούνε πάνω τους! Η δυσοσμία σε όλο της το μεγαλείο. Πως και δεν μπήκαν στο νοσοκομείο, αφού είχαν δίκη;;;
Πήγαν στον πρόξενο
Και ο νομάρχης στον Τούρκο πρόξενο; Και ο νομάρχης…Και ο δήμαρχος στον Τούρκο πρόξενο; Και ο δήμαρχος…Και ο πρόεδρος της διευρυμένης; Και αυτός.. Και γιατί; Γιατί ήταν, λέει, η γιορτή του Μπαϊραμιού. Ε, και; Τι σχέση έχει η θρησκεία με την πολιτεία; Ο πρόξενος τους επισκέπτεται Χριστούγεννα και Πάσχα; Οι ίδιοι επισκέπτονται τις ίδιες γιορτές τον Περιφερειάρχη; Α ρε περήφανη τοπική πολιτική και «πολιτικοί ηγέτες». Πάλι καλά που δεν του φίλησαν και το χέρι.
Δυο φίλοι απ’ τα παλιά;
Συναντήθηκαν στο διάλλειμα της εκδίκασης, ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Έβρου Απόστολος Φωτιάδης και ο μοναχός Αρσένιος, οι οποίος κουβέντιασαν για ένα λεπτό. Αμέσως μετά ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μετέβη σε διπλανή αίθουσα όπου σαν συνήγορος υπεράσπισης ξεκίνησε να ασκεί τα καθήκοντα του δικηγόρου, επάγγελμα που είχε και πριν την πολιτική!

Δεν υπάρχουν σχόλια: