Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Βηματάκια

Ηλεκτρονικός … Τζανίδης
Εμφάνιση στο διαδίκτυο και για τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Τζανίδη, ο οποίος φαίνεται ότι έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα της υποψηφιότητάς του και δεν αφήνει ψήφο … να πέσει κάτω! Ο ίδιος σε μήνυμα στο μπλόγκ του αναφέρει πως «με την δημιουργία του ιστολογίου μου σηματοδοτώ μια νέα αρχή σχέσης με τους πολίτες της Ροδόπης και όλης της Ελλάδας. Φιλοδοξώ το blog μου, ν’ αποτελέσει μέσο έκφρασης, επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων με τους πολίτες, αναφορικά με μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με το νομό Ροδόπης αλλά και μια σειρά άλλων θεσμών και δράσεων. Στόχος η διαμόρφωση μιας νέας δημόσιας συζήτησης, μιας νέας διαβούλευσης για την δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας, μιας πιο δίκαιης κοινωνίας». Η ηλεκτρονική διεύθυνση του μπλόγκ του Στέφανου Τζανίδη είναι http://tzanidis.blogspot.com/
Χτυπάει καμπανάκι
Σαφώς βελτιωμένος ο Πανθρακικός δεν μπόρεσε να πάρει την ισοπαλία στην Ξάνθη αν και οι γείτονες έπαιζαν από το 77ο λεπτό με δέκα παίκτες. Αν συνεχίσει να βελτιώνεται και στην Τρίπολη ο Αστέρας παίξει με εννιά παίκτες, κάτι μπορεί να γίνει. Λοιπόν, κακά τα ψέματα , φέτος ο Πανθρακικός παίζει το χειρότερο ποδόσφαιρο της τελευταίας τριετίας. Η άμυνα χωλαίνει, ο Ρόκα δεν τα πιάνει, Ο Ολίσσε παλεύει μόνος στο κέντρο και ευτυχώς υπάρχουν ο Καζάκης (ο καλύτερος στην Ξάνθη) και ο Ντιαλό που προσπαθούν στην επίθεση. Όλοι ελπίζουν στην επιστροφή του Κανωτίδη στα χαφ (θα παίξει όμως εκεί; ) και τον Βελάσκο- Τροίζε στην άμυνα. Και η Ξάνθη όχι πως ήταν μεγάλη ομάδα, μόνο ο Λουτσιάνο θύμιζε Σούπερ Λίγκα… Και δυστυχώς αργεί ο Ιανουάριος μήπως και ενισχυθούμε με νέους παίκτες γιατί οι 17-18 που πήραμε το καλοκαίρι, καθόλου δεν έδεσαν με την ομάδα και με εξαίρεση ίσως τον Γάλλο Ρομπέρ και το νεαρό Μπουβάλ, οι υπόλοιποι δεν είναι για την μεγάλη κατηγορία. Ο Άλβες ίσως, ωστόσο είναι αργός και έχει μόνο κοντή πάσα. Συμπέρασμα, δεν πάμε καλά…
Απαξιώνεται…
…για μια ακόμη φορά ο θεσμός του δημοτικού συμβουλίου και επιβεβαιώνεται ότι ορισμένοι τον βλέπουν … σαν παιδική χαρά! Το γραφείο δημάρχου ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής στις 23 Σεπτεμβρίου 2009, ημέρα της εβδομάδας ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 5.30 μμ, καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε τακτική συνεδρίαση. Η ώρα διεξαγωγής του συμβουλίου ξίνισε αρκετούς από τους συμβούλους, άλλο τόσο τους εκπροσώπους του τύπου, αλλά σύμβουλος της «Σύγχρονης Πόλης» θα έλυσε την απορία! «Πρέπει να τελειώνουμε νωρίς, για να πάμε να δούμε τον Καραμανλή στην Αλεξανδρούπολη», μας είπε και μείναμε κάγγελο! Πώς να το κάνουμε άλλωστε, θ’ αφήσουμε το γάμο να πάμε για πουρνάρια;;; Έτσι δεν είναι κύριε δήμαρχε;
Σαν του Βέγγου το κεφάλι
Σαν αποτυχημένη διαδήλωση στην Εγνατία οδό οι λεγάμενοι φανατικοί της Ξάνθης. Πάντως, αν και ελάχιστοι φώναξαν αρκετά. Είχε και ο Πανθρακικός καμιά δεκαριά οπαδούς στα Πηγάδια, οι υπόλοιποι έμειναν πίσω για να ετοιμάσουν το πανό. Τώρα το ράβουν και αν το αποτέλεσμα στην Τρίπολη είναι αρνητικό, θα προσθέσουν και τα γράμματα. Ωστόσο βρίσκονται σε διαφωνία τόσο για το κύριο όνομα που θα υπάρχει στην αρχή, όσο και για την φράση που θα ακολουθεί, ……άσε την ομάδα ή ….πάρε την ΠΑΕ….
Τηλεφώνησε του…
4 στα 4, αλλά απ’ την ανάποδη! Μετά τη νέα ήττα του Πανθρακικού, λέτε να δούμε κανένα δημοσίευμα πάλι του τύπου «Τηλεφώνησε ο Φερρέρα και θέλει δουλειά στον Πάνθραξ!». Μπααααα, δε νομίζω.
Σε άδειο γήπεδο
Σωστή, για την ίδια την ομάδα της Ξάνθης, ήταν η απόφαση να μην δοθούν εισιτήρια στον Πανθρακικό. Μόλις 1500 κόπηκαν στο ντέρμπυ της Θράκης και σχεδόν άδειο έμοιαζε το γήπεδο. Προφανώς αν είχαν δοθεί εισιτήρια , τουλάχιστον 1500 θα ήταν οι Κομοτηναίοι στις κερκίδες εμψυχώνοντας την πράσινη ομάδα. Γενικά πάντως οι Ξανθιώτες δείχνουν να έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για την ομάδα τους και ιδιαίτερα τώρα που ούτε καλό ποδόσφαιρο βλέπουν ούτε υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Καλό ραμαζάνι
Αυτή την εικόνα έβλεπαν οι συμπολίτες μας μουσουλμάνοι πρωί Δευτέρας! Μεγάλη γιορτή γι’ αυτούς το ραμαζάνι, αλλά μέχρι και αργά το μεσημέρι οι αρμόδιοι του Δήμου για την καθαριότητα δεν φρόντισαν να πάρουν τα σκουπίδια του σαββατοκύριακου από τους μαχαλάδες. Ο ανεπίσημος λόγος, ήταν ότι αρκετοί υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας είναι μουσουλμάνοι και δεν δούλευαν την συγκεκριμένη ημέρα, με αποτέλεσμα αυτό της φωτογραφίας!!! Πάντως την εικόνα αυτή την έβλεπε και η πλειονότητα καθώς αρκετοί δρόμοι παράλληλα της οδού Ζυμβρακάκη, οι οποία δεν καθαρίστηκαν. Δυστυχώς πάμε να γίνουμε απ’ τις πιο βρώμικες πόλεις της Ελλάδας. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν εκλογές και πρέπει ορισμένοι του Δήμου Κομοτηνής να «τρέξουν» για το κόμμα τους, αλλά ας «τρέξουν» και για την πόλη. Άλλωστε μ’ αυτό τον σκοπό κατέβηκαν στις εκλογές!
Τον αντέγραψαν
Προφανώς θα σκέφτηκαν ότι επειδή του βγήκε σε καλό, «να το βάλουμε και εμείς». Δεν εξηγείται αλλιώς που ο Γιώργος Πεταλωτής ενόψει της ομιλίας του την Τετάρτη επέλεξε το σύνθημα « Η Ροδόπη Πρωταγωνιστής», το προ ετών σύνθημα του Στυλιανίδη με το οποίο επανεξελέγει και μπήκε στην κυβέρνηση. Αλλά , κανείς στο επιτελείο του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ δεν σκέφτηκε ότι πρόκειται για αντιγραφή;
Προεκλογικές καινοτομίες
Άνοιξε εκλογικό κέντρο ο υποψήφιος της ΝΔ Αλέκος Καζαντζής. Βέβαια δεν συνάδει με τον εκλογικό νόμο για πρώτο όροφο πολυκατοικίας, αλλά δεν πειράζει. Το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου της ΝΔ στη Ροδόπη, βρίσκεται … πάνω σε τέσσερις τροχούς. Πιο συγκεκριμένα στο αυτοκίνητο του, με το οποίο ο Αλέκος Καζαντζής συναντά τους φίλους και ψηφοφόρους του, με στόχο την αξιοπρεπή παρουσία του στο ψηφοδέλτιο.
Ομιλίες στην Κομοτηνή
Στην τελική τους ευθεία βρίσκονται οι εκλογές και αρκετοί πολιτικοί αρχηγοί, καθώς και μεγαλοστελέχη των παρατάξεων θα επισκεφθούν την Κομοτηνή. Η αρχή γίνεται με την Αλέκα Παπαρήγα σήμερα, όπου θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Στις 28 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στη Ροδόπη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος είναι και υποψήφιος του νομού, ενώ λίγες μέρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 1 Οκτωβρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το παρών στην Κομοτηνή. Στις 2 Οκτωβρίου, τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, ο βουλευτής της Α’ εκλογικής περιφέρειας των Αθηνών Χρήστος Παπουτσής θα μιλήσει στην κεντρική πολιτική εκδήλωση που θα διοργανώσει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ροδόπης στην κεντρική πλατεία, κλείνοντας έτσι την προεκλογική εκστρατεία.
Σε ότι αφορά τους υποψήφιος βουλευτές μας, ο Γιώργος Πεταλωτής θα μιλήσει στις 23 Σεπτεμβρίου στο παλιό αμφιθέατρο της Νομικής, ο Στέφανος Τζανίδης στις 25 θα μιλήσει στις Σάπες στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου, ενώ η Χρύσα Μανωλιά στις 28 του μήνα στο πολιτιστικό κύτταρο ΡΕΞ.
Τους καπέλωσαν…
…και πάλι με τον τρόπο τους, τους εργαζομένους στην ΕΑΣ Ροδόπης. 1 εκατομμύριο ευρώ μπήκανε στα ταμεία της Ένωσης, αλλά απ’ αυτά μόνο τα 300 θα πάνε στις μισθοδοσίες. Δηλαδή θα καλύψουν τις ανάγκες δύο μηνών περίπου!!! Τα υπόλοιπα 700 απ’ ότι μαθαίνουμε πάνε για ανάγκες τις διοίκησης! Και τι ανάγκες…
Να ορμήξουμε;
Να διευκρινιστεί επακριβώς αν θα διαγραφούν τα χρέη. Δύο εβδομάδες έχουμε μπροστά μας και την κάρτα προλαβαίνουμε να την γεμίσουμε και αλλάξουμε επίπλωση και αυτοκίνητο. Για αγορά σπιτιού λίγο δύσκολο, αλλά αν πράγματι θα διαγραφούν, θα τρέξουμε και θα προλάβουμε, έστω και γκαρσονιέρα…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: