Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Βηματάκια

Δεύτερο κρούσμα
Για μια ακόμη φορά αποκλείστηκαν δημοσιογράφοι από συνέντευξη Τύπου. Η αρχή είχε γίνει με τον σοσιαλιστή Γκαλήπ και τώρα την σκυτάλη πήρε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ (και αυτός σοσιαλιστής) Κοτζά Μουμίν Ριτβάν. Καλό θα ήταν ο υποψήφιος να εξηγήσει την στάση του και τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε τους δημοσιογράφους. Κριτήρια σοσιαλιστικά, γλώσσας, φιλελεύθερα, θρησκείας, φασιστικά ή ότι άλλο θέλει ας πει. Αλλά ας πει…Άξιοι και οι συνάδελφοι που παραβρέθηκαν.. Και αυτοί θα πρέπει να εξηγήσουν, άλλωστε είναι η δεύτερη φορά, πως και γιατί δέχονται αποκλεισμούς συναδέλφων τους. Πως από υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως καθημερινά υποστηρίζουν πως είναι, ανέχονται καταπάτηση ανθρωπίνων και επαγγελματικών δικαιωμάτων. Και μη νομίσει κανείς ότι της πλάκας είναι τα παραπάνω. Είναι εξόχως σοβαρά και σχετίζονται απόλυτα με την δημοκρατία μας την οποία είτε την αποδεχόμαστε είτε την γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια. Και τα κόμματα τοπικά, θα πρέπει να πάρουν θέση και οι υπόλοιποι υποψήφιοι βουλευτές. Άλλωστε, σε θέματα δημοκρατίας είναι πάντοτε παρόντες…
Μεγάλη ντρίμπλα…
…έκανε η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ! Έτσι νομίζω τουλάχιστον και αν διαφωνείτε έχει καλώς. Κατάφερε στην δίκη των Βατοπεδινών που ξεκίνησε εδώ και δύο ημέρες στην Κομοτηνή, να την πάει μετά τις εκλογές. Όχι βέβαια η ίδια η ΝΔ, αλλά … τα γεγονότα. Το μπαλάκι τώρα στο ΠΑΣΟΚ, που τόσο πολέμησε του γέροντες του Αγίου Όρους και το οποίο θα χρειαστεί να βγάλει τα κάστανα απ’ την φωτιά. Το δικαστήριο έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 8 Οκτώβρη, 4 ημέρες μετά τις εκλογές. Αν κρίνουμε από τον ρυθμό που πηγαίνουν οι καταθέσεις των μαρτύρων, μαζί με τις απολογίες σε 2 με 3 ημέρες θα έχει τελειώσει. Και τότε η δικαιοσύνη που θα ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να βγάλει απόφαση γι’ αυτούς. Φαντάζεστε αυτή να είναι απαλλαχτική; Βούτυρο στο ψωμί για την Ρηγίλλης, η οποία αναμενόμενα θα κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ! Ή θα ασχολείται με τα εσωκομματικά της τα οποία, αναμενόμενα κι αυτά, θα έχουν φουντώσει;;; Λίγες ημέρες μένουν, θα δούμε!
Καλυτερότεροι
Και βλέποντας τις φωτό των ντιμπέιτ Νίξον-Κένεντι και Καραμανλή-Παπανδρέου παραδίπλα, μη πάει το μυαλό σας σε κάτι υποτιμητικό για τους Έλληνες. Χιλιόμετρα μπροστά είναι οι δικοί μας, το άσπρο, μαύρο κάνουν και τη νύχτα, μέρα. Έχουμε κατά πολύ ξεπεράσει τις αμερικανιές των Αμερικάνων.
Μπλεχτήκαν οι γραμμές
Δεν σταματάει να χτυπάει το τηλέφωνο του υποψήφιου βουλευτή Στέφανου Τζανίδη. Ο αγαπητός Στέφανος δέχεται συνέχεια κλήσεις από το πολιτικό γραφείο του Ευριπίδη Στυλιανίδη ώστε να πραγματοποιήσει την ομιλία του στις Σάπες άλλη μέρα. Να σημειωθεί πως οι πολιτικές εκδηλώσεις και των δυο τους, έχουν συμπέσει να γίνουν μαζί την ίδια ημέρα και ώρα. Κάτι τέτοιο βέβαια είναι πολύ δύσκολο να γίνει από την μεριά του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, καθώς η γενέτειρα του η Σάπες περιμένει πως και πως αυτό το γεγονός. Πάντως μετά από συνεννόηση η ομιλία του υπουργού Μεταφορών θα γίνει 30 λεπτά αργότερα, δηλαδή στις 8 και του Στέφανου Τζανίδη στις 7:30. Όμως αν αναλογιστούμε την «ώρα ΠΑΣΟΚ», βλέπω η εκδήλωση του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ να ξεκινάει μετά του Στυλιανίδη. Τώρα το ποιος θα έχει περισσότερο κόσμο, αυτό είναι αυτονόητο. Ο Στέφανος Τζανίδης φυσικά, άλλωστε παίζει … εντός έδρας!
Μετά τον χειρότερο, τι;
Εντωμεταξύ αυτή η εμμονή να μοιάζει σε κάθε του κίνηση ο Γιώργος Παπανδρέου τον Μπάρακ Ομπάμα, δεν μπορώ να την καταλάβω. Άντε για την στυλιστική να κάνω μια εξαίρεση, αλλά για τις άλλες καμία. Τουλάχιστον να μην του μοιάσει στις δεσμεύσεις και στις πολιτικές, γιατί εδώ είναι Ελλάδα!!! Και τι εννοώ. Ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε στον αμερικάνικο λαό ότι μόλις εκλεγεί, μέσα σε 100 ημέρες, θα κλείσει το Γκουαντάναμο, θα αποσύρει ένα μεγάλος μέρος του στρατού από το Ιράκ, ενώ θα αποσυρθεί τελείως από το Αφγανιστάν. Παράλληλα θα προχωρήσει σε βαθιές τομές στο σύστημα. Τι απ' όλα έχει γίνει μέχρι τώρα;;; Απολύτως τίποτα! Το μόνο ατού του Ομπάμα, είναι ότι έρχεται πίσω από τον χειρότερο πρόεδρο της ιστορία για την χώρα, τον Τζώρτζ Μπούς. Φαντάζεστε στην Ελλάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου να μην εφαρμόσει τίποτα απ' αυτά που λέει. Τι έχει να γίνει!!! Άσχετα αν έρχεται και ο ίδιος πίσω από τον χειρότερο πρωθυπουργό που γνώρισε ποτέ η χώρα!
Άφαντος ο ευρωβουλευτής
Τον Τρεμόπουλο τον είδε κανείς; Κανονικά ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων-Πράσινων θα έπρεπε να είναι η αιχμή του δόρατος στην προεκλογική εκστρατεία του κινήματος του. Ωστόσο σοφά ποιώντας κάπου τον κλείδωσαν και θα τον αφήσουν ελεύθερο όταν κλείσουν και οι κάλπες. Άλλωστε, όταν στις ευρωεκλογές βγήκαν τα λεγόμενα Τρεμόπουλου για τον Κεμάλ και για τους δήθεν Μακεδόνες, λίγο έλλειψε οι οικολόγοι να μείνουν εκτός ευρωβουλής. Έπαθαν και έμαθαν.
Ομορφιά
Ποιος είπε ότι στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν όμορφες παρουσίες; Όποιος είπε κάτι τέτοιο ψεύδεται ασύστολα!!! Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι παρουσίες των κοριτσιών στην προχθεσινή πολιτική ομιλία της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην Κομοτηνή...
Μεταξύ γυναικών
Μπορεί στον γειτονικό Έβρο να υπάρχει κομματική αντιπαράθεση ωστόσο όλα τα λεφτά του προεκλογικού αγώνα είναι οι δύο υποψήφιες βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ, Τσιαούση και Ρενταρή. Όποιος είδε φωτογραφίες τους (και τις πόζες) στον τύπο ή σε προεκλογικά φυλλάδια, κατάλαβε. Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι η κ. Τσιαούση έχει προβάδισμα…
Όλοι μαζί ... στην κυριολεξία
Πολλοί υποψήφιοι αυτές τις ημέρες, μικρός ο νομός, ορισμένοι άρχισαν να μπερδεύουν τα μπούτια τους. Ο λόγος για τη λαϊκή αγορά των Αρριανών, όπου ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζανίδης και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους μειονοτικούς υποψηφίους συναντήθηκαν στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα. Στην φωτογραφία ο Στέφανος Τζανίδης να "ανταλλάσει" προεκλογικά φυλλάδια με τους συναδέλφους του από τον ΣΥΡΙΖΑ...
Πολιτικώς ορθοί
Εντωμεταξύ, για να πούμε και την αλήθεια, ακόμη δεν άναψε ο προεκλογικός αγώνας. Ούτε οι τόνοι ανέβηκαν πολύ, ούτε χτυπήματα κάτω από την μέση έγιναν, τουλάχιστον ευρέω,ς γνωστά. Μάλλον στάση αναμονής κρατούν όλοι περιμένοντας ποιος θα κάνει την αρχή για να έχουν, μετά , ηθικό πλεονέκτημα όταν αντεπιτεθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: