Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Βηματάκια

Θα χρειαστεί
Ένας πραγματογνώμονας πήρε την θέση του Ζαγναφέρη στην Ξάνθη, στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ, καθώς ο δεύτερος την κοπάνησε λίγο πριν κατατεθεί στο πρωτοδικείο ο συνδυασμός, καθώς δεν ήθελε να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Αλ. Κοντό. Ανεξάρτητα τι υποστήριζε, ούτε τις μισές από τις ψήφους του πρώην υπουργού θα έπαιρνε. Πάντως ένας πραγματογνώμονας θα χρειαστεί τουλάχιστον στην Ξάνθη, για να εξετάσει το πτώμα ( το κομματικό), μετά τις εκλογές. Ίσως και ένας ιατροδικαστής.
Ζεσταίνουν μηχανές οι δελφίνοι
Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη ΝΔ έχουν χαρακτηριστικά πολιτικής προθέρμανσης για μελλοντική διάσπαση, παρατηρεί εφημερίδα των Αθηνών. «Πολλοί φοβούνται τον κίνδυνο της πολυδιάσπασης και τη γένεση ενός νέου σχηματισμού που θα συγκρουστεί μια και καλή με τους γαλάζιους βαρόνους», τονίζει μεγάλος παρουσιαστής ειδήσεων, γέννημα θρέμμα της ΝΔ. Στελέχη της παράταξης επίσης, ετοιμάζονται να αμφισβητήσουν τον Κώστα Καραμανλή και να του ζητήσουν ευθύνες μετά την ήττα, επισημαίνει εφημερίδα που μέχρι πρότινος ήταν στο πλευρό του πρωθυπουργού! Τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ έχουν αρχίσει να κινούνται με το βλέμμα στην «επόμενη ημέρα», λένε άλλοι. Και φυσικά το ερώτημα, κατόπιν όλων αυτών, είναι πρώτον, γιατί να ψηφίσει ένας πολίτης ένα διαλυμένο κόμμα (έστω και αν πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα συσπειρώσουν τη ΝΔ), δεύτερον, γιατί ένας πολίτης να ψηφίσει τις σιωπές Τσιτουρίδη, Δούκα και Παυλίδη, οι οποίοι με τον καλύτερο τρόπο έδειξαν ποιοι κυβέρνησαν αυτήν τη χώρα. Γιατί εάν απειλούν ότι έχουν να πουν πολλά, πιθανότατα θα έχουν να κάνουν με τα «λερωμένα τ’ άπλυτα», για τα οποία εγκαλείται η γαλάζια παράταξη... Και τρίτον, για ποιο πρόγραμμα-σχέδιο ο πολίτης να τους εμπιστευτεί ξανά...
Εισιτήρια γιοκ
Δεν μπορούν οι Κομοτηναίοι να πάνε στο παζάρι της Ξάνθης τώρα που και το δικό μας Σάββατο γίνεται, ούτε Κυριακή μπορούμε να πάμε στο ποδόσφαιρο. Ο λόγος, ότι η Ξάνθη δεν δίνει εισιτήρια στον Πανθρακικό για τον αγώνα της 4ης αγωνιστικής. Εν αναμονή της ανακοίνωσης, μήπως και εξηγήσουν οι διοικούντες την Ξάνθη γιατί αποφάσισαν έτσι. Και φόβος για επεισόδια, προφανώς δεν υπάρχει, οι δικοί μας σα να βρίσκονται σε εκκλησία παρακολουθούν τους αγώνες του Πανθρακικού στην Κομοτηνή, σαν σε μοναστήρι τους εκτός έδρας.
Να γράψουμε…
Βιβλίο συλλυπητηρίων έχει ανοίξει εδώ και λίγες ημέρες για τον αδικοχαμένο Χρίστο Τσαραμπουλίδη. Στο γραφείο του, στον πρώτο όροφο της Νομαρχίας Ροδόπης μπορεί ο καθένας να το επισκεφθεί και να γράψει σ’ αυτό τα συλλυπητήρια του. Δίπλα, μια φωτογραφία του κι ένα καντήλι που καίει και η απουσία του Χρίστου να μην μπορεί να την συνηθίσει κανένας. Νομίζεις ότι αν πας στο γραφείο του και ανοίξεις την πόρτα, θα τον δεις μέσα, να τακτοποιεί υπηρεσιακά έγγραφα και να διαβάζει νέα από τον υπολογιστή του.
Οι ίδιοι λόγοι
Εντωμεταξύ, μετά τον Ολυμπιακό και η Ξάνθη ζήλεψε από μας και έβγαλε κόκκινη κάρτα στον προπονητή της, ο οποίος είπε ότι φεύγει για οικογενειακούς λόγους. Και σε μας, «οικογενειακοί λόγοι» ήταν οι λόγοι που φαγώθηκε ο Ντουμιτρέσκου.
Κομμένο το τζάμπα!
«ΚομοτηΝΕΩΝ Πράξεις» λέγονται οι νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής και τις δημοτικής επιχείρησης «Ορφέας», οι οποίες θα τελέσουν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Οι γιορτές είναι μια συνέχεια των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν πριν ένα χρόνο, με απόλυτη αποτυχία, καθώς σ’ αυτές έδιναν το παρών μόνο τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου μας και κανένας άλλος. Στις φετινές μπαίνει μέσα και το όνομα της «Ορφέας», καθώς η πολιτιστική παρακμή που γνώρισε η πόλη μας, επί της προεδρίας της Φελίνας Καζάκου, δεν είχε προηγούμενο. Πάντως να σημειωθεί ότι στις φετινές γιορτές θα υπάρχουν αρκετές συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, όμως με το … αζημίωτο!!! Όπως βλέπετε στην φωτογραφία η συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη θα έχει εισιτήριο. Τέλος το τζάμπα στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Κομοτηνής. Πλέον … εισιτήριο!
Και άλλο όνομα
Διαβάστε σήμερα, άλλού, για τον εξυγιαντή του ελληνικού ποδοσφαίρου που ήρθε στην Κομοτηνή και τα είπε με τον δικό μας μεγαλομέτοχο. Ε, δεν το έχουν και πολύ οι φίλαθλοι να προσθέσουν και άλλο ένα όνομα στο πανό….
Κάγκελο ο τουρισμός
Καλά τα λέει ο βουλευτής για τον τουρισμό αλλά δεν εξηγεί πως από πόλος έλξης τουριστών άλλαξε σε μπαράκι παραλιακό το δημιούργημα του αιώνα στο νομό Ροδόπης; Και κυρίως, πόσα λεφτά μας κόστισε αυτή η μεταμόρφωση;
Στέρεψε το σάλιο
Σεξ και βία σε τοπικό φύλλο. Προφανώς προετοιμάζει και προειδοποιεί τους φίλους του νεοδημοκράτες για το τι θα συμβεί το βράδυ των εκλογών. Το κακό είναι που για κάποιους τους στέρεψε το σάλιο από το γλείψιμο, όπως τους παρότρυνε παλιότερα και τώρα αν και θέλουν, δεν μπορούν να φτύσουν.
Καλύτερα τώρα
Πάντως καλό που γίνονται τώρα οι γιορτές νεολαίας καθότι μετά την 4η Οκτωβρίου άντε να βρουν όχι χίλια αλλά ένα χαμόγελο εκεί στον Δήμο.
Κάτι λείπει
Σαν κάπως βουβές δεν είναι αυτές οι εκλογές; Δεν σας φαίνεται πως κάτι λείπει… Τι; Ε, πως, δεν τις θυμάστε εκείνες τις λυκοκραυγές για να είναι μόνο ένας υποψήφιος μουσουλμάνος σε Ροδόπη και Ξάνθη και το παραλλήλημα για τους γκιαούρηδες;
Τι θα ακούσουμε…
Άντε, μέχρι την Παρασκευή ότι προβλέψουν ο γκαλοπατζήδες. Από εκεί και μετά θα αναλάβουν τα πράσινα και τα μπλε παπαγαλάκια. Άλλοι θα βλέπουν την διαφορά στους 10 πόντους και την αυτοδυναμία δεδομένη και άλλοι θα βλέπουν την ψαλίδα να κλείνει και να ξαναέχουμε εκλογές στα τέλη Νοεμβρίου. Το καλύτερο-χειρότερο για τη ΝΔ, να πάρει αυτοδυναμία 151 εδρών το ΠΑΣΟΚ με εκλεγμένους στην Ροδόπη κα την Ξάνθη τους Χατζηοσμάν αι Μάντατζη αντίστοιχα.
Εκτάκτως εκπτώσεις
Κανονικά αν νικήσει το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγάλει απόφαση για έκτακτη εβδομάδα εκπτώσεων στα είδη ένδυσης – υπόδησης, εντός του Οκτωβρίου. Τόσα κοστούμια πρέπει να αγοραστούν, τόσα πουκάμισα και παπούτσια. Και είναι τέτοιο το σημερινό ΠΑΣΟΚ που δε γίνεται να επιστρατεύσουν τα ζιβάγκο από την ναφθαλίνη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: