Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Βηματάκια

Φάνηκε η απουσία
Μπορεί να του έσυραν τα χίλια μύρια, ωστόσο είναι εμφανής η απουσία του Ρουσσόπουλου. Εκεί που όλοι στη ΝΔ περίμεναν να ανακάμψει το κόμμα τους μετά την ΔΕΘ, ήρθε η επιχείρηση “καθαρά ψηφοδέλτια” και αντί να δώσει ώθηση προς τα μπρός άρχισε η κατρακύλα. Αντί να περάσει από την τηλεόραση το μήνυμα ότι είναι έξω από τα ψηφοδέλτια αυτοί για τους οποίους κραύγαζαν δημοσιογράφοι και στελέχη της ΝΔ, όσοι έμειναν εκτός, στο τέλος θα κερδίσουν και την συμπάθεια του κόσμου ως...αδικημένοι. Ο Σημίτης, οκτώ χρόνια πρωθυπουργός, έμεινε εκτός και ούτε τηλεοπτική μύτη άνοιξε... Σε κάθε περίπτωση πάντως και για τα δύο κόμματα, δεν ίσχυσε, ίσως για πρώτη φορά, το αξίωμα ότι οι βουλευτές είναι αυτοδίκαια υποψήφιοι.
Έλλειψη κόσμου
Δεν θα κάνει εκλογικό κέντρο στην Ξάνθη τελικά στην Ξάνθη, ελλείψει χρημάτων, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης Στέλιου Μωραΐτη. Εμείς προτείνουμε να μην κάνουν ούτε στην Κομοτηνή!!! Για πιο λόγο άλλωστε; Καλό είναι να μαζεύονται όλοι στου Ευριπίδη, που άνοιξε και πρώτος και για να φαίνονται και πολλοί, γιατί ολημερίς και ολονυχτίς πάντα τα ίδια … πέντε άτομα βλέπουμε! Οπότε, ανακεφαλαιώνοντας, ένα εκλογικό για δείχνουμε ότι έχουμε και κόσμο… Αμ πως!
Απίστευτες συμπτώσεις
Όταν ξεκινάς μια συγκεκριμένη ημερομηνία την προσπάθεια σου για να διώξεις την Ελλάδα από το αδιέξοδο, τι να περιμένεις; Ότι κι εσύ θα πέσεις στα ίδια αδιέξοδα! Και για να εξηγούμαστε. Όταν πρωτοβγήκε η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ήταν 7 του Μάρτη. Θυμάστε το «πάρτυ, πάρτυ στις 7 του Μάρτη» που φώναζαν οι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς πάρτυ κάνανε άλλοι. Ε, λοιπόν στις 7 Μαρτίου είναι η ονομαστική εορτή του Εφραίμ!!! Με τι κουράγιο μετά θα προχωρήσεις στο «σχέδιο ανασύνταξης» που έχεις για την χώρα; Και τόσο που κάθισες, πολύ είναι…
Προσωρινή αναβολή
Αναβάλλεται η επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στην Κομοτηνή για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος είναι ότι την επομένη υπάρχει το πολυδιαφημιζόμενο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και η συντρόφισσα Αλέκα θέλει να ετοιμαστεί όσο τον δυνατόν καλύτερα! Πάντως επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στην Κομοτηνή, δύο μέρες μετά και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.
Τέλος τα δάνεια;
Έκπληξη πρώτου μεγέθους. Δημοτικό συμβούλιο θα γίνει και ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης , ούτε ένα δάνειο δεν υπάρχει. Είτε βρήκαν λεφτά είτε αποφάσισαν να νοικοκυρευτούν στην πραγματικότητα.
Ε-Ε-Εγκαίνια...
Επιτέλους εγκαινιάζεται το πάρκο ή δημοτικός κήπος. Η μεγάλη μέρα έφθασε, την Πέμπτη το βράδυ θα κοπεί η κορδέλα. Όχι πως τέλειωσαν οι εργασίες αφού όπως είπε και ο δήμαρχος θα συνεχιστούν. Πάντως επειδή τα άλατα λέρωσαν ανεπανόρθωτα τα πλέξιγκλας στα διαστημικά συντριβάνια, μια λύση είναι να χρησιμοποιηθεί Καλγκονίτ που τα καθαρίζει, η άλλη να αλλαχθούν. Όσο για την κορδέλα των εγκαινίων θα είναι μεγάλη, περικλείοντας όλο το πάρκο και όποιος το επιθυμεί θα κόβει και ένα κομμάτι.
Κάπου στη μέση
Εμείς λέμε τα δικά μας και οι Ξανθιώτες τα δικά τους (και στα αθλητικά) και το μόνο που ζητούν την Κυριακή είναι η νίκη της ομάδας τους κόντρα στον Πανθρακικό. Νίκη θέλουμε και εμείς, οπότε μπορεί να συναντηθούμε κάπου στη μέση, παίρνοντας ο καθένας από ένα βαθμό.
Αργά ο μάγος...
Και δεν τελειώσαμε με το πάρκο, την άλλη Πέμπτη, την άλλη των εγκαινίων, 8 Οκτωβρίου, θα εμφανιστεί ό Μάγος Βαλτάσαρ. Λίγο αργά καθότι θα έχουν περάσει οι εκλογές και τι να τον κάνουμε...
ΔΑΠίτες
Πιο πολύ ΔΑΠίτες ήταν προχθές στην συνάντηση του Ευριπίδη Στυλιανίδη με τους νέους της Ροδόπης. Ποιας Ροδόπης όμως, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ΔΑΠιτών είναι φοιτητές, οι οποίοι σπουδάζουν στην Κομοτηνή, αλλά ζούνε αλλού και επομένως έχουν αλλού τα εκλογικά τους δικαιώματα. Γιοκ ψήφος δηλαδή. Πάντως οι νεολαίοι ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί κάθε φορά που άκουγαν το όνομα της ΔΑΠ. Ίσως για να βγει και η κούραση, από τον ποδαρόδρομο που έκαναν, καθώς περπάτησαν τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο, καθώς η αστυνομία είχε σταματήσει την κυκλοφορία.
Κλιμάκιο Θρακών
Δηλαδή, γίναμε από τους προνομιούχους νομούς. Αφού όπως τα λένε, είτε ο ένας νικήσει είτε ο άλλος, η Ροδόπη θα έχει μια καρέκλα στο υπουργικό συμβούλιο. Και από δίπλα η Ξάνθη ετοιμάζεται για κυβερνητική θέση. Λέτε να βρεθούμε με κλιμάκιο Θρακών υπουργών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: