Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Βηματάκια

Τρίζει η άμαξα
Αναβλύζει δύναμη, εκλογική ετοιμότητα και προεκλογική αγωνιστικότητα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Ροδόπης. Εντάξει, πρόκειται για ειδική περίπτωση ωστόσο πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις έρχεται στον νου η παραβολή με την άμαξα που για να πάει μακριά και να κινηθεί γρήγορα, χρειάζεται δυνατά και γρήγορα άλογα… Δυστυχώς, στο πρόσφατο παρελθόν, οι επιλογές που έγιναν έκαναν την άμαξα να τρίζει σαν κάρο στην ανηφόρα. Και όμως, υπήρχαν όλες οι προοπτικές να τρέξει και μάλιστα σε κατήφορο.
Έρχεται και επίσημα…
…ο Γιώργος Καρατζαφέρης στη Ροδόπη, καθώς το όνομα του προέδρου του ΛΑΟΣ συμπεριλήφθει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό, κάνοντας έτσι τη νύχτα των εκλογών ντέρμπι για γερά νεύρα! Τώρα το ποιος θα κλάψει και το ποιος θα γελάσει είναι κάτι το οποίο θα διαπιστώσουμε την βραδιά της 4ης του Οκτώβρη. Η ανακοίνωση του κόμματος του ΛΑΟΣ για τα ψηφοδέλτια είχε και τα ονόματα του Μιχάλη Κακουλίδη, γυμναστή και εκπρόσωπο της Super League στην Κομοτηνή, Κούκλαρη Στέφανου, δημοσιογράφου, Καγιαλή Φωτεινή και ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος του κόμματος στην περιοχή μας, Γιώργος Παρόγλου.
Καθαριότητα
Τι «καθαρά» ψηφοδέλτια και Αλέκος Κοντός σχολιάζουν ορισμένοι!!! Το μόνο «καθαρό» ψηφοδέλτιο είναι αυτό του ΛΑΟΣ. Και όταν λέμε καθαρό εννοούμε σε … θρήσκευμα!
Πεντακάθαρο
Τελικά, «καθαρό ψηφοδέλτιο» και στην Ξάνθη, αν και το θέμα είναι πως θα αντέξουν οι νεοδημοκράτες τα γραφόμενα συγκεκριμένου που ήθελε να είναι υποψήφιος αλλά δεν τον άφησαν τα συμφέροντα, οι οικονομικές και κομματικές κλίκες».
Πιο καλή η μοναξιά;
Μόνος εναντίον όλων τελικά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Είχαν δεν είχαν οι σύμβουλοι του, το κατάφεραν! Άφησαν κοτζάμ υπουργό να βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά. Και τι κάστανα … πυρακτωμένα! Είκοσι ημέρες πριν τις κάλπες ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θ’ αναγκαστεί να δώσει αυτή τη μάχη τελείως μόνος του. Και για να εξηγούμαστε. Ο Ευριπίδης θα έχει να αντιμετωπίσει, εκτός από το δυναμωμένο ΠΑΣΟΚ και τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς στο νομό, που με την πρώτη ευκαιρία βάλουν εναντίον του. Επίσης έχει ανοίξει εδώ και πολύ καιρό ένα μεγάλο εσωκομματικό μέτωπο εναντίον του, με συνέπεια την διαρροή ψήφων προς το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Αν συνυπολογίσουμε ότι και η ομάδα του δήμου Κομοτηνής, δεν πολυενδιαφέρεται γι’ αυτόν, καθώς δεν προνόησαν ούτε να του κλείσουν την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου την κεντρική πλατεία, τότε καταλαβαίνετε. Η αχαριστία στο μεγαλείο της. Βάλτε και τον Αχμέτ Ιλχάν σ’ όλη την κατάσταση… Να δείτε πως οι μόνοι που θα είναι μαζί του, εκτός από τους συνεργάτες και τους οπαδούς του, θα είναι και οι χριστιανοί συνυποψήφιοι του στο κόμμα, Αλέξανδρος Καζαντζής και Κατερίνα Μωυσίδου, οι οποίοι μπορεί στην κεντρική εκδήλωση της ΝΔ στην Κομοτηνή, να βγούνε και να πούνε «ψηφίστε Στυλιανίδη»!
Και στο υπουργείο Τύπου
Είδατε, που τα γράφαμε και τα διαβάζατε και κάποιοι δεν το πίστευαν ότι και ο ….. δημοσιογραφικός χώρος θα έχει εκπροσώπηση στα ψηφοδέλτια της Ροδόπης; Άντε και κυβερνητικός εκπρόσωπος…
Από Δευτέρα…
Στην Ξάνθη το απόγευμα της Κυριακής θα κυνηγήσει ο Πανθρακικός τον πρώτο βαθμό του (ή βαθμούς) στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Και πέρυσι στην 4η αγωνιστική από τον Ηρακλή είχαν πάρει οι πράσινοι τον πρώτο βαθμό και μετά πήραν μπροστά τρέχοντας στον κατήφορο. Λέτε και φέτος να δούμε το ίδιο σενάριο; Πάντως αν κρίνει κανείς από την απογοήτευση πολλών και δεν πάει καλά ο αγώνας στα Πηγάδια, από Δευτέρα θα ετοιμάζονται τα πανό…
Αύριο τα νεότερα
Σύμφωνα με το ΔΣ των εργαζομένων της ΕΑΣ Ροδόπης, ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης υποσχέθηκε ότι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την καταβολή δεδουλευμένων 20 μηνών, θα λυθεί αμέσως μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Τώρα όμως που δυσκολεύουν τα πράγματα, η υπόσχεση … άλλαξε! Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από τους εργαζομένους, την Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών θα εκπληρώσει εσπευσμένα την υπόσχεση του, βάζοντας στους λογαριασμούς των εργαζομένων το σεβαστό ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Με την πεποίθηση ότι τα πράγματα θα πάνε καλά για το προσωπικό της ΕΑΣ, περιμένουμε τις εξελίξεις. Τι κάνουν οι εκλογές!
Παίζουν οι αγορές
Εντωμεταξύ, το Χρηματιστήριο δεν μπορεί να αποφασίσει για την επόμενη κυβέρνηση. Την μια μέρα μείον και την άλλη συν. Πάντως η χθεσινή άνοδος, μπορεί και να οφείλεται στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ για την Ροδόπη.
Που να πάει;
Να φύγει, να πάει αλλού! Ο λόγος για το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή και την ηλεκτρονική καμπάνια που ξεκίνησε εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Μέχρι και χθες το απόγευμα, οι υπογραφές που είχαν μαζευτεί δεν ξεπερνούσαν τις 50, ενώ απ’ αυτές ούτε οι μισές δεν ήταν από την Κομοτηνή. Ενδιαφέρον θα είχε αν αυτή η συλλογή υπογραφών τυπωνόταν σε χαρτί και οι υπεύθυνοι της καμπάνιας έκαναν μια βόλτα από τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών, του δημάρχου και άλλων αιρετών. Τότε θα λέγαμε ότι θα είχε ενδιαφέρον το πράγμα.
Αν τον ξαναβρούν;
Εντωμεταξύ, ζήλεψε από τον Πανθρακικό ο Ολυμπιακός, έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες αντιγράφονται μεταξύ τους, και έδιωξε τον προπονητή που πέρυσι τους είχε κατανικήσει στο Τσάμπιονς Λίγκ. Δεν φοβούνται μήπως τον ξαναβρούν μπροστά τους, όχι στην Ευρώπη αλλά στην Ελλάδα και μάλιστα στα…πράσινα;
Πάμε για ολονυχτία;
Μπορούν δύο από τα λεγόμενα μικρά κόμματα να βγάζουν βουλευτή στην Ροδόπη αφήνοντας με ένα εκλεγμένο, το όποιο πρώτο κόμμα και με κανένα βουλευτή, το όποιο δεύτερο κόμμα; Άλλοι λένε πως «ναι» και άλλοι «όχι». Ε, όποιος μπει σε αυτό το δίλλημα ας ρίξει μια ματιά στον εκλογικό νόμο. Πάντως, αν στην Ροδόπη «στραβώσουν» τα πράγματα, ολονυχτία θα έχουμε την Κυριακή των εκλογών ώσπου να σταθεροποιηθεί ποιος και από που εκλέγεται.
Φθινοπωρινές βουτιές
Τελικά στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, βλέπει κανείς απίθανα πράγματα. Προχθές είχαμε το κινητό τηλέφωνο στο χέρι του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, χθες είχαμε τα πρώτα μπάνια στο … σιντριβάνι. Παρά το φθινοπωρινό αεράκι και την ψύχρα, ο μικρός της φωτογραφίας, δεν φοβήθηκε το κρύο και έκανε μια βουτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: