Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Βηματάκια

Πρωθυπουργός με ημιαπασχόληση
Απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμη για τις δηλώσεις Καραμανλή περί κούρασης και φυγής αν χάσει τις εκλογές. Απάντηση δεν έχει δοθεί πού αποσκοπούσαν. Όλοι τείνουν σε αυτό που χαρακτηρίστηκε ως «ελαφριά ανάλυση», δηλαδή για συσπείρωση της ΝΔ γύρω από το πρόσωπό του. Όμως, του γύρισε μπούμερανγκ, διότι πέφτει στα μάτια των ψηφοφόρων του και μάλλον οι μετακινήσεις προς το ΠΑΣΟΚ θα γίνουν ποτάμι. Διότι όταν ακούν ότι ο πρόεδρος και πρωθυπουργός τους είναι κουρασμένος, δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από αυτόν, παρά μόνο να προκηρύξει εκλογές. Στα μάτια των υπολοίπων φάνηκε γελοίο – αστείο αλλά και αναμενόμενη ομολογία αποτυχίας. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη η απάντηση από το να τα μαζέψει και να πάει σπίτι του, όπως τού τη βγήκε ο Γιώργος. Τώρα, όσον αφορά τα εσωκομματικά του σαφώς δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος, για να ανοίξει θέμα διαδοχής. Χάνει κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Επιπλέον, δεν έχει το δικαίωμα να μετακυλίει τα εσωτερικά του κόμματος στη διακυβέρνηση της χώρας. Για πρώτη φορά στην ιστορία έχουμε πρωθυπουργό που δηλώνει κουρασμένος και θέλει να φύγει. Λες και τον κρατάει κανείς.
Προσκλήσεις
Προσπάθησε ο δήμαρχος Κομοτηνής, να δικαιολογήσει ορισμένες απουσίες από τα εγκαίνια του Μουσείου Καραθεοδωρή, καθώς είχε και την ευθύνη της οργάνωσης αυτών. Αυτό βέβαια μετά από δημοσιεύματα κάποιων μέσων ενημέρωσης ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί και φορείς δεν πήραν πρόσκληση. Εμείς από την πρώτη στιγμή δεν βγάλαμε το φταίξιμο ούτε στον δήμαρχο, ούτε και στον υπουργό, αλλά στους ανθρώπους και στα γραφεία που οργανώνουν αυτά τα event. Αλλά και πάλι μπορεί να έφταιγε το ταχυδρομείο, αν πάλι τις προσκλήσεις τις έδωσε κλητήρας του Δήμου, το γραφείο του Δημάρχου μπορεί να δώσει στην δημοσιότητα
Ήταν όλοι εκεί
Όλοι έδωσαν το παρόν στην παρέλαση, στην εξέδρα των επισήμων οι αυτοδιοικητικοί αντινομάρχες και αντιδήμαρχοι καθώς και ο Μουφτής Κομοτηνής.
Βοήθησε ο καιρός ώστε να έρθει και ό κόσμος που καταχειροκρότησε μαθητές και ένστολους που παρήλασαν. Μια υποκειμενική παρατήρηση , αν και έγινε και από άλλους , ίσως δεν ταίριαζε και τόσο η στολή μαθητών με μαύρο παντελόνι και άσπρο πουκάμισο. Γενικότερα πάντως η παρέλαση είχε ρυθμό και όταν τέλειωσε όλος ο κόσμος πήγε στην πλατεία όπου ως συνήθως μετά την παρέλαση , κάθε επετείου, γίνεται το αδιαχώρητο.
Ένα μήνυμα που δεν εστάλη
Εντωμεταξύ τελευταία, ο δήμαρχος θέλει να απαντήσει σε αρκετά δημοσιεύματα που κριτικάρουν ή αυτόν ή άλλα μέλη της δημοτικής του ομάδας. Ένα τέτοιο μας ήρθε και σε εμάς, χωρίς λογότυπο, υπογεγραμμένο από το γραφείο τύπου του!!! Άραγε ποιοι είναι πίσω από αυτό;;; Ακόμα κανείς δεν ξέρει 2,5 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δημάρχου, ποιος είναι στο γραφείο τύπου, αλλά το συγκεκριμένο γραφείο, μας απαντάει!!! Τέλος πάντων, σε ότι αφορά την επικοινωνία του δημάρχου με τα ΜΜΕ κάποιος πρέπει να κάνει κάτι. Να φανταστείτε ότι σε εμάς εστάλη απάντηση σε σχόλια στήλη μας, ενώ το μήνυμα του δημάρχου για την Εθνική Παλιγγενεσία … ακόμη το ψάχνουμε!
Σε ρυθμούς Ντόρας
Στον Έβρο και δη στην Αλεξανδρούπολη έζησαν ένα διήμερο στο ρυθμό της Ντόρας Μπακογιάννη. Η αλήθεια έιναι πως η παρουσία της είναι εντυπωσιακή. Η πολιτική της παρουσία καλή. Αν θα γίνει πρωθυπουργός; Ε, αυτά τα αποφασίζει ο κυρίαρχος ελληνικός λαος.Πάντως πρίν την πρωθυπουργία θα πρέπει να αναλάβει την αρχηγία προεδρία του κόμματος της Ν. Δ. Εκεί, είναι οι καραμανληκοί που βγάζουν πρόεδρο. Εντωμεταξύ στην Αλεξανδρούπολη, στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Εβρου, κατά την ομιλία της η κ .Μπακογιάννη απένειμε τα εύσημα στον Γ .Γ της Περιφέρειας κ. Σταμάτη. Κάνοντας αναφορά στο έργο της Περιφέρειας και ειδικά στις επιτυχίες του ΠΕΠ, απευθυνόμενη στον Περιφερειάρχη του είπε, συγχαρητήρια κ .γενικέ.
Χρηματοδοτήσεις
Χολωμένοι με την απόφαση του υπουργού Μεταφορών να χρηματοδοτήσει το ΚΤΕΛ Ροδόπης, για την ανακαίνιση του κτιρίου τους. Τόσο οι οδηγοί των ταξί, όσο και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την κίνηση, λέγοντας μάλιστα ότι πως μπορείς να χρηματοδοτήσεις με τόσα λεφτά έναν ιδιώτη, αν το ΚΤΕΛ! Με σταυρωμένα χέρια δεν μένουν και τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που όπως μαθαίνουμε έχουν στείλει στα κεντρικά του κόμματος, στοιχεία για την υπόθεση, ώστε να γίνει από τον αρμόδιο τομεάρχη σχετική ερώτηση…
Βαρκάδα στο Νείλο
Νέο ταξίδι ετοιμάζει και πάλι η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής. Αυτή την φορά για την Αίγυπτο. Έτσι μετά την Ισπανία, την Ρωσία και το Ντουμπάι, σειρά έχει η μαγευτική χώρα της Αφρικής. Μόνο που αρκετοί φίλοι της στήλης μας έκαναν κάποια παράπονα που αφορούσαν το οικονομικό μέρος της εκδρομής, καθώς το συγκεκριμένο ταξίδι μπορείς να βρεις σε άλλο τουριστικό γραφείο με 1150 ευρώ, ενώ η Φιλόπτωχος πάει με 1360 ευρώ!
Που εξαφανίστηκαν;
Στα αλήθεια τώρα τι να είπαν ο Κώστας Καραμανλής με τον Γιώργο Παπανδρέου στη δοξολογία; Δεν μπορεί κάτι θα τού ψιθύρισε ο πρωθυπουργός, μετά τον πάταγο που έκαναν οι δηλώσεις του περί φυγής λόγω κούρασης. Κατέβηκαν τα σκαλιά ήρεμοι και ο Καραμανλής έδειξε όχι μόνο ξεκούραστος αλλά και με ήσυχη τη συνείδησή του. Λέτε να είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην ανησυχεί και πως όλα θα τα κανονίσει να γίνουν όπως πρέπει; Ενδιαφέρουσα ήταν πάντως η στιγμή όταν ο πρωθυπουργός τού έδειξε το σχολείο που πήγαινε μικρός... Τα κανάλια μας πληροφόρησαν ότι συζήτησαν για τη Χιλή. Ο Γιώργος τού ανέφερε για το ταξίδι του στη χώρα της Μισέλ Μπατσελέτ και ο πρωθυπουργός τού είπε ότι σε αυτή η χώρα δεν έχει πάει! Μήπως ετοιμάζει βαλίτσες για το Σαντιάγκο; Βέβαια, δεν είδαμε να έχει τα δίδυμα στην παρέλαση. Δεν έπρεπε να πάρει τα γλυκούλια μαζί του να δουν τα άρματα, τους στρατιώτες, τα ελικόπτερα; Πέρσι τα είχε. Φέτος γιατί; Πού τ’ άφησε τέτοια μέρα; Ειλικρινά και χωρίς διάθεση καμίας ειρωνείας, μας έλειψαν τα παιδιά, όταν ο μπαμπάς τους μάς έχει συνηθίσει να τα καμαρώνουμε. Επίσης, η Νατάσα δεν ακούγεται ούτε φαίνεται τελευταία. Πού είναι η Νατάσα οεο;;;
Πάμε εκλογές;
Πότε πρόλαβε να εξαντληθεί το θέμα με τα περί κούρασης και αποχώρησης του πρωθυπουργού στην περίπτωση των εκλογών, μόνο ο «ουδέν σχόλιο» το ξέρει. Πάντως, όπως τα κουβεντιάζουμε τις τελευταίες ώρες έχουν τα πράγματα. Σιγά μην έβγαινε ο Κ. Καραμανλής και ανέτρεπε το ρεπορτάζ, που επί τρεις φορές το έδωσε για να μάθουν όλοι τι θέλει να πράξει. Αρα, όσα είπε και ισχύουν και έστειλε νέο μήνυμα στα στελέχια του να μην περιμένουν διευκρινίσεις. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. Γεια... Και το ερώτημα είναι ένα, μεγάλο και βασανιστικό: Ποιος έχει όρεξη για δουλειά; Πάμε εκλογές;

Δεν υπάρχουν σχόλια: