Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Βηματάκια

Πάμε σαν άλλοτε
Προεκλογικό κλίμα της δεκαετίας του ’80 και λίγο του ’90, θυμίζει αυτές τις ημέρες η Τουρκία, ενόψει των δημοτικών εκλογών. Σημαιάκια σε όλους δρόμους, αφίσες, μεγάφωνα στην διαπασών … έτσι για να ξυπνήσουν! Μάρτυρας οι φωτογραφίες. Απολαύστε τους! Αυτές είναι εκλογές, όχι σαν κι εμάς που οι επόμενες, θα ονομαστούν εκλογές του … διαδικτύου!
Όλοι σβήνουν…
Στην ώρα της Γής, δεν συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας….. Ε, ναι, διαφορετικά δεν μπορεί να αποδοθεί η φρενίτιδα με την οποία φορείς κυρίως της αυτοδιοίκησης σπεύδουν να επενδύσουν επικοινωνιακά σε ένα ακόμη παγκόσμιο παραμύθι φούσκα. Και βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που κερδίζουν κιόλας….Άλλωστε, μέχρι πριν λίγα χρόνια, κέρδιζε κανείς καταστρέφοντας το περιβάλλον, ο ίδιος σήμερα κερδίζει «προστατεύοντας το περιβάλλον». Πάντως την ώρα που είναι να σβήσουν τα φώτα , αγωνίζεται και η εθνική Ελλάδας στο Ισραήλ. Ε, τα φώτα πρέπει να σβήσουμε, όχι και τις τηλεοράσεις….
Γεύμα Σουφλιά – Ντόρας
Συνέφαγαν σε κοινή θέα, για να αποτραπούν διάφορα σενάρια ή για να φτιαχνούν άλλα τόσα, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής όπου είχαν την ευκαιρία να δουν τον πρωθυπουργό, έπειτα από τις φοβερές δηλώσεις περί κούρασης και αποχώρησης; Με αφορμή το γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Γιώργος Σουφλιάς και Ντόρα Μπακογιάννη έγιναν πρωτοσέλιδα, δείχνοντας ως οι «καταλληλότεροι» για τη ΝΔ. Παίρνοντας το σενάριο ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τον νέο αρχηγό της ΝΔ, ο Σουφλιάς μάλλον θα ενισχύσει τη Ντόρα. Θα μπει στο παιχνίδι ως ο άλλος πόλος, συγκεντρώνοντας όσους γίνεται περισσότερους, αλλά στο τέλος, θα πει «πάρτους όλους, γλυκιά μου, δικοί σου». Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Ο Σουφλιάς δεν γίνεται να ηγηθεί της ΝΔ, διότι δεν μπορεί να ταξιδεύει και να παρίσταται σε διάφορες εκδηλώσεις – συνόδους και άλλα που απαιτούνται, λόγω τους προβλήματος ακοής. Συνεπώς, θα πρέπει να έχει κάποιον αντ’ αυτού.
Στη ΝΔ λένε ότι δεν υπάρχουν δαχτυλίδια και άλλα τέτοια. Όπως καταλαβαίνετε... παραϋπάρχουν. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είναι ο υπουργός που βρίσκεται κοντά στον Καραμανλή και γνωρίζει τα περισσότερα από όλους! Και αυτός κανόνισε για φαί, μπροστά στα φλας, με την Ντόρα, η οποία δεν έκρυψε ποτέ της τις φιλοδοξίες σε περίπτωση που δοθεί το σινιάλο για τη διαδοχή. Στο μεταξύ, επειδή -όπως φάνηκε- ο Νίκος Χατζηνικολάου αντί να ευνοήσει τον πρωθυπουργό, τού έκανε μέγιστο κακό με τη δημοσίευση των δηλώσεων, ο Κ. Καραμανλής προσπαθεί να αποκαταστήσει το προφίλ του. Η ζημιά έγινε και κανείς από όλα αυτά τα μυαλά, όπως όφειλαν, δεν ήταν σε θέση να προβλέψουν τις συνέπειες. Επομένως, αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων... Σιγά τους επικοινωνιολόγους, κάλλιστα θα μπορούσε να αναφωνήσει κάποιος! Τώρα γράφεται ότι ο άτυπος σύμβουλός του Λούλη προσπαθεί να βρει τρόπο να μαζέψει το χυμένο γάλα... Θα γίνει «ακούραστος» στη Ζάκυνθο!
Τα τοπικά όμως;
Και οι οικολογικές οργανώσεις αποχώρησαν από την συνάντηση για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Εδώ κολλάει το, θα ρωτήσουμε τον Χασάν πότε θα γίνει το μπαϊράμι….Στην νεοελληνική κοινωνία , είναι να βρεις ρόλο. Άμα τον βρεις, αρχίζεις να παίζεις ένα παιχνίδι που τελειωμό δεν έχει .Ιδίως αν ο αντίπαλος είναι κάποιος ξένος ή με επίσης ξένη στον τόπο εταιρεία .Εκεί ο ρολίστας οικολόγος τα δίνει όλα. Δίπλα τους οι συμπατριώτες τους έχουν δηλητηριάσει το χώμα και τα νερά, καταρρίπτουν κάθε έννοια αισθητικής χτίζοντας ότι θέλουν , όπως θέλουν, αλλά δεν τρέχει τίποτα…..Τα τοπικά συμφέροντα κανείς δεν τα αγγίζει, κανείς δεν τολμά να τα αγγίξει.
Ερώτηση
Εντωμεταξύ πληροφορίες λένε, ότι ο πρωθυπουργός θα διαψεύσει τα περί κούρασης, από την Ζάκυνθο, όπου θα περιοδεύσει. Δηλαδή θα μας πει όλους ότι δεν είναι κουρασμένος! Εντάξει τον πιστεύουμε. Από τι άλλωστε να κουραστεί;;;
Πάρτα όλα
Πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, για να συζητήσει με τον πρωθυπουργό για τον εθνικό αερομεταφορέα μας, την Ολυμπιακή. Μήπως είναι και ευκαιρία να ξεκουράσει τον πρωθυπουργό, αγοράζοντας το «δαχτυλίδι»; Μια ιδέα ρίχνουμε... Τι λέτε;;; «Ανδρέα, Θεέ, πάρε και αυτήν την ΠΑΕ»!
Ήταν στο πρωτόκολλο;
Και τι πάει να πει ότι χρησιμοποιήθηκε το πρωτόκολλο του Δήμου Κομοτηνής για τις προσκλήσεις στα εγκαίνια του μουσείου Καραθεοδωρή; Ο Δήμος Βύσσας προσκλήθηκε; Αυτοί λένε πως όχι….Απλά πράγματα….Και αφού ο δήμαρχος γνωρίζει ποιοι διοχετεύουν φήμες γιατί δεν τους κατονομάζει; Επειδή όπως ο ίδιος λέει, είναι εκλεκτοί; Ο δήμαρχος Βύσσας συμπολίτης μας είναι;
«Kουράστηκε» και «φεύγει»;
Έκτακτο συνέδριο μετά τις Ευρωεκλογές ετοιμάζουν το Μαξίμου και η Ρηγίλλης αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι οποίες εντάσσουν στην προοπτική αυτή τις δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή ότι «κουράστηκε» και «φεύγει». Το Συνέδριο θα συγκληθεί οπωσδήποτε πριν από τις 24 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει τα νέα μέτρα για την Οικονομία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα ερωτήματα που θα τεθούν εκ των πραγμάτων στο Συνέδριο θα είναι κυρίως δυο: Πρώτον, «πότε θα πάμε σε εκλογές» και δεύτερον «με ποιον θα πάμε στις εκλογές». Στόχος του πρωθυπουργού με την κίνηση αυτή θα είναι να αποσπάσει ψήφο εμπιστοσύνης και άνεση χειρισμών και για την Οικονομία και για τις εκλογές. Ταυτόχρονα θα επιχειρήσει να προλάβει την ανακίνηση θέματος ηγεσίας εκ μέρους της Ντόρας Μπακογιάννη μετά την θεωρούμενη ως βέβαιη πλέον ήττα της ΝΔ στις Ευρωεκλογές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτό που ήθελε να διαμηνύσει στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός με την περίφημη πλέον δήλωσή του ότι «κουράστηκε» είναι τα εξής: «Κουράστηκα πια μαζί σας. Θέλετε να φύγω και να σας αφήσω να διαλυθείτε, ή θα μου δώσετε άνεση χειρισμών να προχωρήσουμε όπως εγώ νομίζω;». Εφόσον οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, είναι προφανές ότι το …«κίνημα καραμανλικών στελεχών» που εκδηλώθηκε εδώ και λίγες μέρες με επικεφαλής ορισμένους υπουργούς και βουλευτές που ζητούν από τον Καραμανλή να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, ακόμη και στην περίπτωση που ηττηθεί στις εκλογές, εντάσσεται στην προετοιμασία του έκτακτου συνεδρίου όπου επίσης θα επιχειρηθεί να λυθούν και οι ανοικτοί λογαριασμοί με την οικογένεια Μητσοτάκη.
Πολιτικό μπάχαλο
Τελικά, φαίνεται πως άδικα στράφηκαν προς τον Κόντο τα βέλη για την αντικατάσταση του Φ. Τσαλίδη από εκπροσώπους της κυβέρνησης στην Ξάνθη για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Φ. Τσαλίδης , πρώην βουλευτής Ξάνθης, ήταν στο εξωτερικό και γι’αυτό στάλθηκε άλλος στην θέση του. Έμπλεξαν όμως οι ανακοινώσεις με τα δελτία τύπου και έγινε πολιτικό μπάχαλο στη γειτονική Ξάνθη.
Τα μεγάλα
Επανερχόμενοι στην ωρα της Γης, υπάρχουν και αυτοί που από αντίδραση μέχρι και τα φώτα τους αυτοκινήτου τους ετοιμάζονται να ανάψουν σήμερα και αν είναι και σταθμευμένο, ας τους ξελιγωθεί και η μπαταρία.Εκτός και αν το βάλουν μπρός, να παράγουν και διοξείδιο του άνθρακα….
Για να θυμόμαστε
Χωρίς Πανθρακικό αυτό το Σαββατοκύριακο, χωρίς γήπεδο, εκτός και τρέξει κανείς στις μικρές κατηγορίες. Όπου και Πανθρακικός αγωνιζόταν πριν λίγα χρόνια και κανείς δεν του έδινε σημασία. Και μέσα σε πέντε ποδοσφαιρικές περιόδους έφτασε να παίζει με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον Παοκ.Και όχι μόνο να παίζει , να παραμένει και με σχετική ευκολία στην κατηγορία. Έτσι είναι οι ιστορικές ομάδες, έστω και αν δε μετρά πολλές δεκαετίας ιστορίες ο Πανθρακικός. Αλλα για να θυμούνται όλοι την ιστορία του ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι σκέψεις για κάτι σαν μουσείο του Πανθρακικού. Έναν χώρο κάπως μεγάλο με φωτό, τρόπαια, ενθυμήματα της παρουσίας των πρασίνων στο ποδόσφαιρο. Και οι παλαίμαχοι μπορούν να συνεισφέρουν με φωτό ή και φανέλες-ποδοσφαιρικά παπούτσια(αν τα κράτησαν ) ή ότι άλλο για τον εμπλουτισμό των εκθεμάτων. Ο χώρος κάτω από την νέα κερκίδα προσφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: