Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Βηματάκια

Καλά τα έλεγε
Θυμάστε πριν χρόνια τον Πάγκαλο στην Κομοτηνή, την ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής να μιλά από το ομώνυμο εκκλησάκι στο πάρκο και ενώ ήταν υπουργός εξωτερικών να τα χώνει στα δύο προξενεία σε Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη; (προξενεία διαφορετικών χωρών). Ε, ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του ο οινοποιός και πολύτεκνος πολιτικός.
Έδειξαν την δύναμη τους…
…η πτέρυγα των Βενιζελικών την Παρασκευή το βράδυ στην εκδήλωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Ομιλητής το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης (άλλος Βενιζελικός) και η αίθουσα του ΕΒΕ αποδείχθηκε πολύ μικρή για μια τέτοια εκδήλωση, καθώς ο κόσμος που ήθελε να την παρακολουθήσει έφτανε μέχρι τα σκαλοπάτια στην είσοδο του κτιρίου. Και να φανταστεί κανείς ότι στην εκδήλωση με τον Καρχιμάκη, η ίδια αίθουσα γέμισε μετά βίας!
Καλά τα έκανε
Για όλη τους τη ζωή θα τη θυμούνται αυτή την Κυριακή οι πιτσιρικάδες που συνόδευαν τους παίκτες πριν από την έναρξη του αγώνα. Ότι σωθήκαμε κατά 99% 4 αγωνιστικές πριν το τέλος, πράγματι δε το πίστευε κανείς στην αρχή του πρωταθλήματος ιδίως μετά τα ατυχή πρώτα αποτελέσματα. Ο Φερέρα τα κατάφερε και έσπασε και την παράδοση που θέλει ομάδα με πολλούς ξένους να πηγαίνει άπατη στη Σούπερ Λίγκα. Το σχεδόν 4-4-2 που πιστά εφάρμοσε του έφερε νίκες καθοριστικές και εκτός έδρας, ενώ πέτυχε να έχει ένα ομογενοποιημένο σύνολο. Το σχεδόν 4-3-3 των τελευταίων αγωνιστικών δε τράβηξε, ωστόσο η αλλαγή του σε 4-5-1 τόσο στην Ξάνθη όσο και σχεδόν άμεσα κόντρα στον Πανσερραϊκό δείχνει σαν το καλύτερο για την ελληνική πραγματικότητα. Προς σεβασμό στους παίκτες που όντως έδωσαν πολλά και δούλεψαν σκληρά, ο Φερέρα δε θέλησε να αναφερθεί σε μελλοντικά σχέδια, ενώ σημείωσε ότι θα παίξει για τη νίκη και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Και καλά θα κάνει.
Η μοναδική πολιτική ατζέντα
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση. Είναι και η έξαρση της εγκληματικότητας. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα μεταλλάχθηκε σε χώρα σαν αυτές που κάποτε βλέπαμε στον κινηματογράφο. Η Ελλάδα των ανοιχτών παραθύρων και της καλόπιστης γειτονιάς ανήκει πλέον στο παρελθόν. Καλώς ή κακώς οι οικονομικές δυσχέρειες αντιμετωπίζονται με περικοπές, σφίξιμο του ζωναριού, μέτρα λιτότητας, υπομονή και …δεήσεις. Το αίσθημα όμως της ανασφάλειας ή αυτό του φόβου να κυκλοφορήσεις στο δρόμο μη τυχόν και σε πυροβολήσουν κάποιοι κακοποιοί δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Χτυπάει στον πυρήνα τόσο του καθενός από εμάς όσο και σ’ αυτόν της κοινωνίας γενικότερα. Δεν γίναμε ξαφνικά απολογητές της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, πολύ περισσότερο επειδή πρόκειται μόνο για τάξη των διαπλεκομένων και για ασφάλεια των λίγων πολιτικών και επιχειρηματικών οικογενειών που διαφεντεύουν τις ζωές μας και τις τύχες του έθνους. Ούτε είμαστε κόμμα, ή οργάνωση, για να κάνουμε πολιτικές αποδείξεις. Δεν χρειάζεται όμως να είναι κανείς Αϊνστάιν για να αντιληφθεί την μόνη σημαντική πολιτική ατζέντα που μπορεί να υιοθετήσει άμεσα ένα κόμμα, ή όποιος άλλος ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου. Στον τομέα της Οικονομίας, να ελεγχθεί με αποφασιστικά μέτρα το τραπεζικό καρτέλ. Να εξυγιανθούν οι Τράπεζες. Να ανακουφισθούν τα νοικοκυριά από τις τοκοχρεωλυτικές δόσεις. Να πέσουν αμέσως οι τιμές με κοινή συμφωνία όλων για να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη των λαού. Στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, να εξουδετερωθούν επιτέλους οι «κουκουλοφόροι». Έπιασαν την 17 Νοέμβρη κι αυτούς δεν μπορούν να τους βρουν; Να αποκατασταθεί η ακαδημαϊκή ελευθερία στα Πανεπιστήμια. Να απαλλαγούν οι πολίτες από τον καθημερινό τρόμο στους δρόμους. Να αποδοθούν ξανά οι γειτονιές στους κατοίκους τους. Όποιος τα κάνει όλα αυτά, θα έχει επιτύχει μια πραγματική αλλαγή προς το καλύτερο σε όλα τα επίπεδα
Ήλθαν, είδαν, έχασαν
Να και τα πανό και οι σημαίες των Σερραίων. Ήρθαν, έκαναν βόλτα στην πλατεία φώναξαν συνθήματα, αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου και της φίλαθλης ιδιότητας, στο παιχνίδι πίστεψαν προς στιγμή ότι θα νικούσαν, τελικά λυπημένοι πήραν το δρόμο της επιστροφής. Πάντως στον αγωνιστικό χώρο, τους παίκτες του Πανθρακικού είχε κυριεύσει άγχος, που όμως έφυγε με το γκολ στο 89΄.
Ντροπή!
Οι τετράποδοι φίλοι μας, τα σκυλάκια δέχονται τις αναίτιες επιθέσεις των ανθρώπων … για μια ακόμη φορά! Πιο συγκεκριμένα στον οικισμό του Μεσοχωρίου, το «παιχνίδι» του σκύλου με ορισμένες κότες, ανάγκασε ορισμένους να χτυπήσουν με άγνωστο μέχρι στιγμής αντικείμενο το σκυλάκι της φωτογραφίας στο κεφάλι. Εκτός του ότι η ευαισθησία ορισμένων είναι ανύπαρκτη, νομίζουν με το να αφήνουν τις κότες τους ελεύθερες να βοσκάνε, εμπίπτει στους νόμους του κράτους, κάτι το οποίο όμως είναι λάθος!!! Μία λέξη ταιριάζει σε τέτοιος ανθρώπους. Ντροπή!
Δε θα πουν ευχαριστώ
Στα Ίμια ήταν ο τότε πρωθυπουργός που ευχαρίστησε τους Αμερικανούς, μετά την επιβράβευση για τη Θράκη από τους Αμερικανούς, στο πρόσωπο της κ. Σαμπιχά, δε θα βρεθεί ένας Θρακιώτης πολιτικός να ευχαριστήσει τους υπερατλαντικούς συμμάχους που βάζουν τα πράγματα στη θέση τους στην περιοχή μας;
Πολιτική των δημοσκοπήσεων
Καλύτερα δεν γίνεται! Αποφασίζουν, πράττουν και μιλούν ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις. Θεό τον έκαναν τον μουσακά ... δηλαδή τα γκάλοπ! Πόσες μέρες τους πήρε, για να αποφασίσουν εάν είναι «άκρο» ο ΛΑΟΣ; Έβλεπαν και την «κεντρώα» ψηλή να τον ξεσκίζει καθημερινά και σου λέει «τα πιάσαμε τα λεφτά, πατριώτη...»! Έτσι, βγήκε ο «ουδέν σχόλιο» και απάντησε για την «πολυκατοικία» και τα ακριανά της διαμερίσματα. Και κάτι άλλο. Αργεί πολύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να σχολιάσει τις ομιλίες του Παπανδρέου. Ο Ρουσόπουλος ήταν ξεφτέρι σε αυτά! Προφανώς, ο κ. Αντώναρος ακολουθεί το ρητό «Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι» ή και το άλλο ... «όποιος βιάζεται, σκοντάφτει»!
Περί διαγραμμίσεων
Αμάν μωρέ, τέσσερις φώτο για δύο δρόμους χαμένους στη Ροδόπη και μερικές πινακίδες στοπ… Α και μια και το έφερε ο λόγος, διαγράμμιση χρειάζονται και οι δρόμοι μέσα στην Κομοτηνή. Άλλου είναι αρμοδιότητα και μακάρι να το πάρει απόφαση. Χωρίς διαγράμμιση η τροχαία δε μπορεί να κάνει τη δουλειά της γιατί απλά, που αρχίζει και που τελειώνει το κάθε ρεύμα στην Ηρώων, που πρέπει να σταματήσουν τα αυτοκίνητα για να παραχωρήσουν προτεραιότητα και άλλα που σχετίζονται με τον ΚΟΚ αλλά χωρίς διαγραμμίσεις στις οδούς, πώς να ελεγχθούν οι όποιες παραβάσεις;
Στο πάρκο το παιχνίδι
Καλό το ίντερνετ στην πλατεία, που είχε ήδη αρκετά δίκτυα, στο πάρκο όμως, το ανακαινισμένο, θα παιχτεί το πολιτισμικό παιχνίδι στο μέλλον. Αν, δηλαδή, κατορθώσει ο Δήμος να δημιουργήσει εκεί ένα πόλο πολιτισμού για να μην υπάρχει μόνο η πλατεία με τις καφετέριες. Εκθέσεις βιβλίου, συναυλίες, φεστιβάλ παραδοσιακών προϊόντων, πολλές είναι οι εκδηλώσεις που μπορούν να φιλοξενηθούν στο πάρκο δίνοντας ζωή σε ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης που ως σήμερα έμενε εκτός ζωής. Ιδίως δε από τότε που έφυγαν και τα ζωάκια ψυχή δε πατούσε. Και φυσικά καις το πάρκο θα χρειαστεί το ελεύθερο ίντερνετ, αν είναι να μαζεύει και νέους που προτιμούν ένα πιο ήσυχο μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: