Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Βηματάκια

Πολιτιστική Πρωτεύουσα η Κομοτηνή
Πάντως ο Δήμος Κομοτηνής αν και χρωστούσε σε πάρα πολλούς προμηθευτές του, διοργάνωνε πολυδάπανους χορούς και πανηγύρια σχεδόν σε καθημερινή βάση. Φανταστείτε τι έχει να γίνει τώρα που πήρε και το δάνειο!!! Ο πολιτισμός στα φόρτε του…
Μπράβο
Εντωμεταξύ, στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, η Μάγδα Γιαμουστάρη έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση. Ο λόγος είναι ότι για πρώτη φορά ένα μέλος της «Σύγχρονης Πόλης», έδωσε τα εύσημα και συγχάρηκε την Νέα Πορεία για την πρωτοβουλία της, τονίζοντας παράλληλα ότι η ίδια είναι αυτοδιοικητική, κάτι το οποίο κανένα μέλος της δημοτικής αρχής, δυόμιση χρόνια τώρα, δεν έχει αναφέρει.
Δώσε δάνεια
Ενοχλημένος φάνηκε ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης για τα 3 εκταμμύρια ευρώ. Κι αυτό γιατί σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επόμενη σύναψη σύμβασης δανείου των 2 εκατομμυρίων, ο ίδιος ανέφερε χλευαστικά ότι ο Δήμος θα πάρει κι άλλα δάνεια κι ας τον λένε κάποιοι … νοικοκύρη!!!
Καταρράκτης
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς είπε: «εγώ δεν βλέπω κανένα φλερτ μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ». Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως ο κύριος Σουφλιάς δεν ακούει. τώρα καταλαβαίνουμε πως δεν βλέπει κιόλας.
Κατάντια
Δυστυχώς το είδαμε κι αυτό. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παντελής Μαγαλιός ενημέρωσε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου, ότι πολλοί εργαζόμενοι των εργοστασίων του Λαναρά, έχουν απευθυνθεί στην Μητρόπολη για να συμμετέχουν στα συσσίτια που μοιράζει. Αυτή είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνα. Πως την κατάντησαν μερικοί!!!
Αμερικάνικη οδηγία
Πώς διαβάζουμε για κάτι τριτοκοσμικές χώρες ότι πολιτισμένες βγάζουν οδηγίες; Έτσι, τελευταία, μπήκαμε στο κλαμπ εκείνων των κρατών που οι τουρίστες πρέπει να προσέχουν! Στο μικροσκόπιο των Αμερικανών ξανά η Ελλάδα. Καλούν τους πολίτες τους που βρίσκονται στη χώρα μας, να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στην Ομόνοια και στα Εξάρχεια από τις εννέα το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα! Ο λόγος; Φόβος επιθέσεων από τρομοκράτες!!! Από αυτές τις περίεργες οργανώσεις που αποφάσισαν να βγουν στην πιάτσα της τρομοκρατίας τελευταία και μετά την εξέγερση του Δεκεμβρίου. Μάλιστα, οι Αμερικανοί δεν χάνουν την ευκαιρία να τονίσουν ότι η Ελλάδα «ως το πρώτο σημείο εισόδου στον χώρο Σένγκεν από τα νότια και τα ανατολικά» και λόγω της ακτογραμμής της, κινδυνεύει από την είσοδο ξένων τρομοκρατών από τα σύνορά της»! Να μην ματιαστούμε... Ούτε Ιράκ να ήμασταν... Και οι αρχές παρακολουθούν, ως συνήθως.
Ποιος χρωστάει σε ποιον;
Εντωμεταξύ κάποια ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα ακόμα, 2,5 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής! Γιατί κι ενώ ο Δήμος Κομοτηνής άρχισε να νοικοκυρεύεται, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κοτσάκη, χρωστάει σε μεγάλη μερίδα Κομοτηναίων επαγγελματιών και όχι μόνο, η προηγούμενη (ανοικοκύρευτη) διοίκηση δεν χρωστούσε σε κανέναν;;; Πολύ δύσκολα θα απαντηθεί κάτι τέτοιο.
Ήρθαν λεφτά…
…στην Νομαρχία Ροδόπης για το επίδομα θέρμανσης των Ατόμων με Αναπηρίες, όμως ορισμένοι ψάχνουν ακόμα τρόπους διάθεσης αυτών! 600 με 700 χιλιάδες ευρώ, θα μοιραστούν σε 3000 δικαιούχους, οι οποίοι τα περιμένουν … με ανυπομονησία!
Σφίξτε το ζωνάρι
Κομοτηναίε ετοιμάσου… Ο Δήμος Κομοτηνής πήρε 3 εκατομμύρια δάνειο, θα πάρει κι άλλα 32!!! Κάποιος πρέπει να τα πληρώσει…
Εφησυχασμός
Ωραία πρωτοβουλία ξεκίνησε το τοπικό ΠΑΣΟΚ, με την αποστολή δελτίων τύπου, φωτογραφιών και ηχητικών αρχείων με δηλώσεις των στελεχών μετά από κάθε εκδήλωση ή πολιτική δράση. Να και κάτι αξιέπαινο, το οποίο βοηθάει και τους δημοσιογράφους, αρκεί να μην εφησυχάσουν οι δημοσιογράφοι και δεν πατάει κανείς μετά το πόδι στις εκδηλώσεις αυτές…
Ανεργία
Στο 8,9% ανήλθε το Δεκέμβριο η ανεργία στην Ελλάδα από 7,8% που ήταν το Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε χθες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος. Το ποσοστό ανεργίας της χώρας διαμορφώθηκε υψηλότερα από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη, που ήταν στο 8,1% το Δεκέμβριο. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Δεκέμβριο του 2008 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.463.387 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 434.149 άτομα ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός σε 4.350.927 άτομα. Το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες διαμορφώθηκε στο 12,2% και στους άνδρες στο 6,5% στους άνδρες, ενώ στις ηλικίες 15-24 ετών η ανεργία διαμορφώθηκε στο 26,3%. Σε ότι αφορά τις περιφέρειες της χώρας, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας καταγράφηκε στη Δυτική Μακεδονία, όπου ανήλθε στο 13,4%. Να και κάπου που δεν είμαστε πρώτοι!!!
Αστυνομία παντού
Με την επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών της Βουλγαρίας Petar Mutafchien στην πόλη μας, η οποία συνοδεύτηκε και με την επίσκεψη του δικού μας υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, η Κομοτηνή γέμισε και πάλι αστυνομία, καθώς σε κάθε στενό υπήρχε τουλάχιστον ένας αστυνομικός, θυμίζοντας μας τις μέρες του Δεκέμβρη με τα γνωστά σε όλους μας γεγονότα. Τι θα γινόταν άραγε αν επισκεπτόταν την Κομοτηνή, κάποιος πρωθυπουργός; Καλά, άμα ερχόταν και ο Ομπάμα δεν το συζητώ καλύτερα…
Τι 12, τι 11 ώρες
Με στόχο την περεταίρω ανάπτυξη της τουριστικής και εμπορευματικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών και την μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ελέγχου, υπεγράφη η διμερής συμφωνία σιδηροδρομικής διασυνορικής σύνδεσης, μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας προχθές στην Κομοτηνή. Ο Βούλγαρος υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα όσον αφορά την χώρα του, το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα το λύσει! Δηλαδή όταν η ελληνική αμαξοστοιχία φτάνει στα σύνορα υπάρχει μια 45λεπτη καθυστέρηση, η οποία αφορά τον έλεγχο από την μεριά των Βουλγάρων. Το να πας στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας με το τρένο, σήμερα χρειάζονται 12 ώρες!!! Μετά από αυτήν την τεράστια ομολογουμένως συμφωνία, θα μπορούμε να πηγαίνουμε σε 11 ώρες και 15 λεπτά, την ίδια ώρα που με το αυτοκίνητο αυτήν την απόσταση την κάνεις σε 5 το πολύ ώρες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: