Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Βηματάκια

Καληνύχτα
Εντωμεταξύ να μην έχουμε και πολλές απαιτήσεις, για τα αποκριάτικα κομφετί που «στολίζουν» τα δέντρα της πλατείας. Εδώ ακόμα δεν ξεκρεμάστηκε ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στην πόλη, δίνοντας ακόμα και τώρα … χριστουγεννιάτικη διάθεση σε ορισμένους! Τα προαναφερόμενα όμως, δεν αποτελούν δικαιολογία για την απαράδεκτη θέα που αντικρίζει κανείς βλέποντας το σιντριβάνι της πλατείας. Σ’ αυτό, όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία, υπάρχουν ακόμα αποκριάτικα «αποτυπώματα» των εορταστικών εκδηλώσεων που οργάνωσε ο πολιτιστικός φορέας του Δήμου και δείχνει την αναλγησία ορισμένων που δεν έπραξαν τα δέοντα ώστε να καθαριστεί … σχεδόν ένα μήνα μετά!!!
Επίσημα θα μάθουμε;
Θα βγει καμία επίσημη ανακοίνωση για το σχέδιο για την Ελληνικής Αστυνομίας, γιατί μπουχτίσαμε στις πληροφορίες; Ο σωστός δρόμος είναι να ανακοινώνονται τα μέτρα σε συνεντεύξεις Τύπου και να δημοσιοποιούνται καταλλήλως σε χαρτί οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Κύριε Μαρκογιαννάκη μην τα πείτε πάλι σε καμία εφημερίδα! Να τα πείτε μπροστά σε όλους τους δημοσιογράφους και αναλυτικά. Και κάτι ακόμα, να προσέξετε πολύ καλά το θέμα των ατομικών δικαιωμάτων. Όχι θυσίες, όπως λάλησε πάλι διάσημος τηλεοπτικός σχολιαστής!!!
Ποιοι την έκαναν;
Επειδή ένα ψιλομπέρδεμα έχει γίνει γενικών με την προχθεσινή πορεία, είναι κάποια πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Των ΜΑΤ δεν ήταν αλλά έμοιαζε καθώς τριπλάσιοι ήταν από τους διαδηλωτές. Το ερώτημα είναι ποιος έκανε την πορεία. Αναρχικοί, αντιεξουσιαστές ή κάτι άλλο; Αν μη τι άλλο η συντρόφισσα Δόμνα θα μπορούσε να μας διαφωτίσει.
Ερωτηματικά και πατάτες
Απίθανη ομολογία παταγώδους αποτυχίας και έλλειψης σχεδίου η συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας στους ανταποκριτές του ξένου τύπου. «Ο τουρισμός αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό», είπε ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος απέδωσε τη μείωση των κρατήσεων στην κρίση, αλλά δεν έκανε κουβέντα για τα «πιασέκολα» -όπως λέγεται στην αργκό- των υπηρεσιών μας, δηλαδή τις υψηλές τιμές που και φυσικά δεν ελκύουν τους τουρίστες σε αυτό το κλίμα. «Έχω μια καυτή πατάτα και πρέπει να βρω μια λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά, όταν αναφέρθηκε στο υψηλό χρέος. Και εμείς είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι τραβάει το σχέδιό τους! Σπουδαίες αλήθειες, τις οποίες λένε στο εξωτερικό. Τέλεια! Γιατί στο εσωτερικό, υποστηρίζουν κάτι πράγματα του τύπου «αντέχουμε» και άλλα συναφή για το πρόγραμμα σταθερότητας, που μετά από αυτές τις δηλώσεις μπορεί να ονομαστεί και ... αστάθειας. Ίσως, αποφάσισαν να ακολουθήσουν τις προτροπές του Ευάγγελου Βενιζέλου και των άλλων στελεχών του «ρεύματος» να πουν την «αλήθεια» στο λαό. Και αν την πουν ωμά και χωρίς φτιασίδια, τότε «γεια και χαρά σου». Πάμε εκλογές;
Ποινικοποιείται η κουκούλα
Η χρήση της κουκούλας και η απόκρυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου θα συμπεριληφθούν σε μία σειρά διατάξεων για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης, δήλωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, αμέσως μετά την Κυβερνητική Επιτροπή, όπου συζητήθηκαν μέτρα για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης. «Προβλέπουμε σε μια σειρά από διατάξεις σαν επιβαρυντική περίπτωση τη χρήση της κουκούλας. Ο Έλληνας πολίτης δεν κρύβει τα χαρακτηριστικά του και δεν φοβάται να δείξει το πρόσωπό του, ιδίως όταν διαμαρτύρεται», δήλωσε χαρακτηριστικά. Επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι όσοι συλλαμβάνονται να διαπράττουν τα αδικήματα της φθοράς ξένης περιουσίας, της σωματικής βλάβης, της διατάραξης κοινωνικής ειρήνης και καλύπτουν τα πρόσωπά τους με κουκούλες ή άλλα αντικείμενα ή αλλοιώνουν το πρόσωπό τους, θα επιβαρύνονται με επιπλέον ποινές, οι οποίες θα κυμαίνονται από δύο έως δέκα χρόνια (κακούργημα). Ακόμα ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι για ορισμένα αδικήματα το μέτρο της προφυλάκισης θα αντικατασταθεί με περιοριστικά μέτρα, ενώ η εξύβριση των δημοσίων λειτουργών θα διώκεται αυτεπάγγελτα. Αυτή η ρύθμιση κυρίως αφορά στους αστυνομικούς. Η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε επίσης τον περιορισμό της προσωρινής κράτησης καθώς όπως είπε ο υπουργός στην Ελλάδα έχουμε διπλάσιο ή τριπλάσιο αριθμό προσωρινά κρατούμενων σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εντάξει και περνάνε τα παραπάνω μέτρα … αν κανένας φορέσει κουκούλα γιατί γυρνάει από το γυμναστήριο ή την φοράει επειδή κρυώνει και τον συλλάβουν καταλάθος, τι γίνεται; Μήπως θα έχουμε και εδώ δικαιολογίες τύπου … ζαρντινιέρας;
Να τα στίγματα
Και η Τουρκία ξέρει που δίνει και μουσικά το στίγμα της και οι εφημερίδες επίσης δεν χάνουν ευκαιρία να δείξουν το νέο στίγμα τους. Πως το λένε … δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι!
Θέλει παρεμβάσεις
Τώρα που ότι και να γίνει πάλι Σούπερ Λίγκα θα παίζει ο Πανθρακικός, είναι ευκαιρία για προγραμματισμό εκ μέρους της διοίκησης σε ότι αφορά σε θέματα γηπέδου κυρίως. Έχοντας την εμπειρία της φετινής χρονιάς, γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει. Νέα κερκίδα μάλλον δεν χρειάζεται αφού το γήπεδο και άντεξε και αρκετά ευρύχωρο αποδείχθηκε ακόμη και με τις μεγάλες ομάδες που φέρνουν τον πολύ κόσμο στις κερκίδες. Ο αγωνιστικός χώρος είναι που χρειάζεται ανακατασκευή καθώς από τους χειρότερους των γηπέδων της κατηγορίας αποδείχθηκε. Μια μικρή επέκταση των δημοσιογραφικών είναι ίσως επιθυμητή καθώς σε κάποια μάτς δεν χωρούσαν οι εκπρόσωποι τύπου και των ΜΜΕ. Λείπει και ένα ρολόι για τους φιλάθλους, είχαμε στην Β’ Εθνική όχι όμως φέτος. Ο τοίχος προς πλευρά της πρώην Νομικής προσφέρεται να φιλοξενήσει ένα ηλεκτρονικό ρολόι. Όσον αφορά στο έμψυχο υλικό, καλά τα είπε ο Φερέρα. Τώρα είναι η ώρα της δικαίωσης των ποδοσφαιριστών που κέρδισαν το στοίχημα της παραμονής, αργότερα θα έρθει και η ώρα για τέτοιες συζητήσεις.
Ήταν ασύρματη;
Τελικά, ο φορητός υπολογιστής που χρησιμοποιήθηκε εκεί ψηλά, ήταν ή όχι συνδεμένος με καλώδιο στο δίκτυο του ΟΤΕ; Στη φωτογραφία φαίνεται πως είναι, μπορεί όμως να ήταν και ανενεργό το σύστημα. Πάντως σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, όλα πρέπει να τα προβλέπει κανείς, γιατί με αστοχία μπορεί να βγάλει έξω ολόκληρη εκδήλωση.
Χαλάρωση
Καλό φαγητό και βραδινή έξοδο περιλάμβανε η παρουσία του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη στην Κομοτηνή. Έτσι μετά την πετυχημένη εκδήλωση για την παρουσία του βιβλίου του, ο ίδιος θέλησε να φάει με λίγους καλούς φίλους σε γνωστό εστιατόριο, ενώ στην συνέχεια θέλησε να πιει το ποτό και να συζητήσει μαζί τους. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία ο Κώστας Σκανδαλίδης, περιστοιχίζεται από τον κουμπάρο και συνεργάτη του Γιώργο Μανανά και την αντινομάρχη Έβρου Χριστίνα Αργυριάδου.
Μνημόσυνο ξανά
Σχεδόν ανύπαρκτη ήταν η φετινή συμμετοχή των ανθρώπων της ΝΔ τοπικά, όσον αφορά το ετήσιο μνημόσυνο του Ανθοχωρίου, για τους νεκρούς Χωροφύλακες του εμφυλίου πολέμου. Μετά τα περσινά τερτίπια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσαν να μάθουν με ερώτηση τους στην Βουλή, για το αν η κυβερνητική παράταξη νομιμοποιεί παρουσία στελεχών της σε εκδηλώσεις εμφυλιοπολεμικού διχασμού, καθώς και την παρουσία του συγκεκριμένου μνημείου, με αποτέλεσμα στο μεν πρώτο ο υφυπουργός που απάντησε να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, ενώ στο δεύτερο έριξε το μπαλάκι στον δήμαρχο, ο οποίος πέρσι έδωσε κι αυτός το παρών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: