Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Βηματάκια

Επικοινωνιακές γκάφες
Δεν με ακούτε όταν σας λέω ότι στην πολιτική ισχύει σχεδόν πάντα το αντίστροφο. Και, μεταξύ μας, ούτε εγώ με … ακούω πολλές φορές! Προσέξτε τώρα να δείτε τι μπορεί να συμβαίνει με το περίφημο φλερτ του Καρατζαφέρη με την ΝΔ. Είδατε που οι γαλάζιοι άρχισαν να διαψεύδουν σήμερα όσα οι ίδιοι έλεγαν χθες και να επαναλαμβάνουν ότι δεν γουστάρουν τα άκρα; Γιατί το κάνουν αυτό; Επειδή φοβούνται ότι ο πονηρός ο Καρατζαφέρης κατάφερε να τους σπρώξει προς τα δεξιά, να τους φέρει δηλαδή πιο κοντά του, πράγμα από το οποίο περιμένει να κερδίσει μόνο αυτός. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και κάτι χειρότερο. Απομάκρυνε τη ΝΔ από το κέντρο και τον περίφημο μεσαίο χώρο. Τον οποίο σπεύδει τώρα να καταλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου … με τον Σημίτη. Γι’ αυτό σας λέω ότι έχει χαθεί το παιχνίδι για τη ΝΔ. Από γκάφα σε γκάφα πάνε.
Η ιστορία του Αρλεκίνου
Τον «Arlechino sernitore di due padroni» του Γκολντόνι τον γνωρίζεται; Αν όχι, σίγουρα γνωρίζεται τη γνωστή ταινία γουέστερν-σπαγγέτι «Για μια χούφτα δολάρια» με τον Κλιντ Ίστγουντ. Η ίδια ιστορία. Ο πρωταγωνιστής πουλάει εκδούλευση σε δύο αφεντικά, μαθαίνει τα μυστικά του ενός και πάει και τα λέει στον άλλον και τανάπαλιν. Και τα παίρνει και από τους δύο. Στο τέλος, με δεξιοτεχνία, τους φέρνει αντιμέτωπους, αυτοί αλληλοεξωντόνονται και ο Αρλεκίνος κάνει τη ζωή του. Επειδή πλέον είναι προφανές τι γίνεται, όσοι εζήλωσαν τη δόξα και τα πλούτη του Αρλεκίνου, τουλάχιστον ας τα παίρνουν σε σκληρό χρήμα από τον ένα padrone καθώς το νόμισμα της χώρας του καμία αξία δεν έχει…
Με το τρένο
Μεγαλεία χθες για το σιδηροδρομικό σταθμό Κομοτηνής. Σημαίες, υπουργοί, επίσημοι, δημοσιογράφοι, ε δεν είναι λίγο να παίρνουν το τρένο από την Κομοτηνή δύο υπουργοί. Η αλήθεια είναι πως πέτυχε ο υπουργός το στόχο που έθεσε για ηλεκτροδότηση της γραμμής ως τον Έβρο και με τη παράλληλη κατασκευή του τμήματος προς Καβάλα, το τρένο θα είναι για την περιοχή μας η πρώτη επιλογή τουλάχιστον για τη διαδρομή ως τη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε πρώτη επιλογή είναι το τρένο σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. στην Ελλάδα βέβαια, οι ψηφοθηρικές πολιτικές των κομμάτων ήθελαν να γιγαντώνονται οι κλάδοι των μεταφορών με τα ΚΤΕΛ και τα φορτηγά αυτοκίνητα. Και να οι άδειες και να οι επιδοτήσεις και να οι επιχορηγήσεις. Ώσπου έγιναν υπολογίσιμο εκλογικό στοιχείο, όπως και οι ταξιτζήδες, κυρίως στην Αθήνα. Άλλο ένα παράδειγμα στρεβλής ανάπτυξης που έβαλε επί δεκαετίες το τρένο στη γωνία…
45 λεπτά έλεγχος
Καλή η ερώτηση Βούλγαρου συναδέλφου για το πώς η συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο υπουργοί μπορεί να μειώσει το χρόνο της διαδρομής. Σύμφωνα με το Βούλγαρο υπουργό, 45 λεπτά διαρκεί ο έλεγχος στα σύνορα και προφανώς αν μειωθεί η γραφειοκρατία, σημαντικό θα είναι το κέρδος σε χρόνο.
Δύσκολα βαφτίσια
Μέχρι τώρα στην Καβάλα μάλωναν για το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, τώρα για το όνομα που θα δωθεί στο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης. Αν και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ονομαστεί «Νικόλαος Μάρτης», ο Καβαλιώτης πρώην υπουργός Β. Ελλάδας, ο δήμαρχος της πόλης δηλώνει με νόημα πως «δεν έχει σημασία τι θα πει ο παπάς στη βάφτιση αλλά ο γονιός στο ληξιαρχείο». Μάλλον με δύο ονόματα θα αναφέρεται το κολυμβητήριο.
Πρώτο μπόι…
Βούλγαρος πραγματικός ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών και να σκεφτεί κανείς ότι ο δικός μας έχει μπόι. Ξεχώριζε το ανάστημα του γείτονα υπουργού σε όλες τις εκδηλώσεις χθες στην Κομοτηνή και θα φανεί σε όλες τις φωτογραφίες που θα δημοσιευτούν σήμερα. Να σημειωθεί ότι στο σιδηροδρομικό σταθμό προσφέρθηκαν στραγάλια και λουκούμια. Πάντως ο κ. Στυλιανίδης αρνήθηκε να δοκιμάσει, λέγοντας, εγώ αυτά τα ξέρω.
Των άλλων…
Την άλλη την ταινία «Με τα λεφτά των άλλων» την γνωρίζεται; Ε, την είδαμε και τοπικά με παραλλαγές προφανώς. Η τράπεζα έδωσε τα λεφτά, ο Δήμος τα πήρε και όλοι ήταν χαμογελαστοί και χαρούμενοι. Με τα λεφτά των άλλων… Τα οποία, οι άλλοι θα κληθούν να τα πληρώσουν. Έτσι είναι το οικονομικό σύστημα και καλώς έχει… Μεγάλα λόγια δε χρειάζονται, εκτός και αν σκεπτόμενοι πονηρά, «ανεβάζουν» το χρέος για να φανείς το τέλος της 4ετίας ότι το μείωσαν. Λογιστικά με δημιουργική αριθμητική…
Vediamo, domani
Εντατικά μαθήματα ελληνικής και δη κομοτηναίικης νοοτροπίας πρέπει να κάνει ο προπονητής του Πανθρακικού. Είμαστε λίγοι οι δημοσιογράφοι, αλλά σιγά που θάψαμε τον Πανθρακικό. Η αλήθεια είναι ότι για 20 λεπτά μας έπαιζε η Ξάνθη και στον υπόλοιπο αγώνα είχε το πάνω χέρι ο Πανθρακικός. Και προφανώς στον προπονητή πιστώνεται αυτό. Δυστυχώς η μπάλα δε μπήκε στα δίχτυα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, Ε και; Ο αγώνας συνεχίζεται…
Ποιος να το έλεγε…
Σαρωτικός κοινοβουλευτικά ο Χατζηοσμάν, δε φτάνει που πέφτουν βροχή οι ερωτήσεις, εύστοχες οι περισσότερες, παίρνει το λόγο και στην ολομέλεια. Πρόσφατα μίλησε τόσο για τη θέση της γυναίκας καθώς και για τις δωρεές οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις. Λίρα διακόσια αποδεικνύεται για το κόμμα του ο βουλευτής, όταν στη Ξάνθη ούτε να τον βλέπουν θέλουν τον Τσετίν.
Εναλλακτικός τουρισμός
Μασώντας επιδεικτικά ένα φύλλο κόκας εμφανίστηκε σε συνεδρίαση του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, υπογραμμίζοντας έτσι τη θέση του για το συγκεκριμένο φυτό. Μιλώντας σε συνέδρους στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά, ο Έβο Μοράλες υπερασπίστηκε την παραδοσιακή πρακτική του μασήματος κόκας για λόγους υγείας. «Δεν είναι ναρκωτικό, είναι ένα φάρμακο» δήλωσε, κρατώντας ψηλά ένα φύλλο κόκας, το οποίο λίγα λεπτά αργότερα έβαλε στο στόμα του. Και υπογράμμισε ότι το παραδοσιακό αυτό φυτό «αντιπροσωπεύει την κουλτούρα των λαών της περιοχής των Άνδεων», οι οποίοι το χρησιμοποιούν εδώ και 3.000 χρόνια, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας που οφείλονται στη ζωή σε μεγάλο υψόμετρο, αλλά και το διαβήτη. Κατόπιν τούτου προβλέπω ότι εκατοντάδες μπίζνεσμαν, πολιτικοί, σοσιαλιτέ , γλάστρες, μαϊντανοί και μανεκέν του δημόσιου βίου θα αναχωρήσουν εσπευσμένα για την Βολιβία προκειμένου να θεραπευθούν από κάτι προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: