Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Βηματάκια

Παραπαίει η ΝΔ
Παραπαίει και τοπικά η ΝΔ κάτω από τα καταιγιστικά πολιτικά χτυπήματα της νέας και ελπιδοφόρας γενιάς του τοπικού ΠαΣοΚ, κυρίως νεαράς συντρόφισσας η οποία με σειρά άρθρων έχει βάλει στη γωνία τους τοπικούς εκπροσώπους της δεξιάς και τους σφυροκοπά. Γι’ αυτό και η πρεμούρα της ΝΟΔΕ να απαντήσει μήπως και εμποδίσει έστω και πρόσκαιρα την κατάρρευση της ΝΔ και στη Ροδόπη. Αλλά, της Ροδόπης η φωνή είναι δυνατή με τη Λεωνή, δε περνούν οι δεξιόστροφοι λεονταρισμοί…
Μαύρα Χριστούγεννα
Αυτές οι γιορτινές μέρες για ορισμένους συμπολίτες μας … δεν θα είναι καθόλου γιορτινές. Και αναφερόμαστε στους απολυμένους των Κλωστηρίων του Λαναρά, στους απλήρωτους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και τους απλήρωτους της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Κομοτηνής.
Μεσιτικό γραφείο
Έτσι όπως πάει ο Δήμος Κομοτηνής καλύτερα μεσιτικό γραφείο να συστήσει, αφού όλο για οικόπεδα ψάχνει. Άγνωστο πως θα τα πληρώσει, όταν έρθει η ώρα. Ακόμη, απορίας άξιο γιατί δε περιμένουν τα αποτελέσματα από την καταγραφή της δημοτικής περιουσίας μήπως και το νοικοκύρεμα που κάνουν, βρεθεί ο Δήμος ιδιοκτήτης δεκάδων οικοπέδων και δε χρειαστεί να αγοράζει των ιδιωτών.
Φιλαρμονική
Από τον Σεπτέμβριο έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος, τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Κομοτηνής. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, μας ενημέρωσαν ότι για πρώτη φορά στα χρονικά συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το άσχημο σ’ αυτήν την περίπτωση είναι ότι τα χρήματα των πληρωμών έχουν υπολογιστεί στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2008 και η μη καταβολή των δεδουλευμένων δεν συμπίπτει με την διάλυση των δημοτικών επιχειρήσεων, η οποία πήρε και παράταση.
Με κτίσμα;
Εντωμεταξύ, το οικόπεδο για το οποίο ενδιαφέρεται ο Δήμος έως 2,5 χιλιόμετρα από τον Ήφαιστο και το οποίο πρέπει να είναι παραλληλόγραμο, έχει και κτίσμα μέσα;
19 μήνες απλήρωτοι
Δεν θα βαρεθούμε να το γράφουμε. 19 μήνες είναι πάρα πολύ για έναν εργαζόμενο να παραμένει απλήρωτος. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης βιώνουνε το παραπάνω, όμως τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Γιατί το πρόβλημα βγήκε στην επιφάνεια τους τελευταίους δύο μήνες; Γιατί ο σύλλογος εργαζομένων δεν κατονομάζει τους υπαίτιους; Ποιες οι κινήσεις που έκανε η Ένωση ώστε να λυθεί το πρόβλημα; Που είναι τα λεφτά από σιτηρά της «Αλληλεγγύης»;;;
Δύο παρατηρήσεις
Έκανε δύο καλές παρατηρήσεις-διαπιστώσεις ο κ. Αλή, δημοτικός σύμβουλος της Νέας Πορείας, πρώτον ότι ο Δήμος είχε οικόπεδα στον Ήφαιστο, αυτό των παλιών σφαγείων αλλά το έδωσε ολόκληρο για παράρτημα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και δεύτερον ότι σε εκείνη την περιοχή υπάρχουν πολλά καταπατημένα από τα οποία θα μπορούσε να προέλθουν δωρεάν οικόπεδα για τον Δήμο.
Ευχές
Δελτίο τύπου με έξυπνες ευχές εξέδωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ Ροδόπης. «Οι επί 19 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΕΑΣ Ροδόπης εύχονται στην διοίκηση της ΕΑΣ, στην κυβέρνηση με τους υπουργούς της, στη Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, στα επιφανή πολιτικά στελέχη των κομμάτων, στους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες του νομού μας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ με ευτυχία και ευμάρεια για τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους…». Οι ευχές τελειώνουν με ένα υστερόγραφο προς τον εμπορικό κόσμο της πόλης, στο οποίο αναγράφεται ότι «φέτος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και αντικειμενικών δυσκολιών δεν θα μπορέσουμε να τους επισκεφθούμε στα καταστήματα τους».
Καλύτερα νερό
Τι δωροεπιταγές σε παιδιά και επαίνους σε συνταξιούχους έδωσε η ΔΕΥΑΚ…. Από ένα πεντόλιτρο με νερό να έδιναν και όλοι ικανοποιημένοι θα έμεναν.
Αγάπη και προσφορά…
…έδειξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης LIONS «Ορφέας» Κομοτηνής, όπου επί τη ευκαιρία των εορταστικών ημερών, δώρισε 28 παιδικά μπουφάν στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Τον συγκεκριμένο ιματισμό προσέφερε σε πολύ καλές τιμές το κατάστημα OUTLET Γαζής.
Οικουμενικός πρόεδρος
Ούτε από την αντιπολίτευση να προερχόταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής. Τόσο καλά και τόσο πολλά ήταν τα λόγια που άκουσε από τους επικεφαλής και των τριών παρατάξεων και η δική του έχασε την ευκαιρία να αξιοποιήσει την πολύ καλή θητεία του κ. Ερελιάδη. Ως συνήθως, η δημοτική αρχή άφησε τους άλλους να μιλούν…. Και τι είπαν; Στο τέλος ο κ. Βαβατσικλής ευχήθηκε να είναι ο κ. Ερελιάδης πρόεδρος και τα επόμενα δύο χρόνια. Πάντως για να πούμε και την αλήθεια, πιθανότατα και ο ίδιος να αιφνιδιάστηκε από τα πολλά κατεπείγοντα θέματα που προστέθηκαν προ ημερησίας διάταξης.
Το νόμιμο … είναι και ηθικό
Ζήλεψε την δόξα (;) του τέως υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση της αντιπολίτευσης, σε ένα απ’ τα θέματα εκτός της ημερησίας διάταξης που αφορούσε τις διαδικασίες για την αγορά γης πέριξ του οικισμού Ηφαίστου, ότι το ηθικό είναι και νόμιμο. Δεν σκέφθηκε όμως ο δήμαρχος, τι τύχη είχε ο υπουργός μετά την δήλωσης αυτή;
Γίναμε ερώτηση
Μέχρι τη Βουλή έφτασαν τα γεγονότα της πορείας και ακολούθως του εγκλεισμού των φοιτητών, από αγανακτισμένους πολίτες, στο κτίριο της πρώην Νομικής, καθώς σχετική ερώτηση προς τους αρμοδίους υπουργούς κατέθεσαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στη βουλή, κάποτε θα απαντηθεί, στην Κομοτηνή θα αρχίσουμε από την αρχή τις αμπελοφιλοσοφίες για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ. Είναι απλό τι έγινε, κάποιοι έσπειραν τον πανικό και μετά αυτοί και κάποιοι άλλοι ανέλαβαν το ρόλο της αστυνομίας. Και όλα αυτά για να μην καταστραφούν τα μαγαζιά… Και επερωτώνται κιόλας για την πρωτοβουλία τους, «μετά από αυτό δε θα ξαναγίνει πορεία στην Κομοτηνή» λένε. Άραγε τι εννοούν, ούτε της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ όπου και εκεί υπάρχουν φοιτητές, ούτε των Κυπρίων φοιτητών στο τουρκικό προξενείο. Όσο για τη διαμάχη σε μερίδα του τύπου, τα καλά και συμφέροντα ή οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Νέων αγροτών
Με βασικό θέμα οι νέοι αγρότες και το περιβάλλον θα διεξαχθεί από 3 έως 9 Σεπτεμβρίου 2009 το 16ο πανελλήνιο συνέδριο της Ένωσης Νέων Αγροτών στην Ηλεία. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τη διοργάνωση του συνεδρίου. Οι νέοι αγρότες θεωρούν ότι το κύριο μέσο γεωργικής παραγωγής – το νερό και το έδαφος – είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρα παρά ποτέ. Για το λόγο αυτό στο συνέδριό τους θα εξετασθούν θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και τη διαχείριση του εδάφους, τις οικολογικές τεχνολογικές μεθόδους καλλιέργειας, τον αγροτουρισμό και τη μεσογειακή διατροφή, καθώς και τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στην γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: