Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Βηματάκια

5 ευρώ την ημέρα
Με ποινές φυλάκισης από 15 έως 39 μήνες, ορισμένες εξ αυτών με αναστολή, τιμωρήθηκαν οι αστυνομικοί που κρίθηκαν ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του 26χρονου Κύπριου σπουδαστή, Αυγουστίνου Δημητρίου, στην υπόθεση που είναι γνωστή και σαν υπόθεση της «ζαρντινιέρας». Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών, για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, τρεις αστυφύλακες κι έναν αρχιφύλακα, θεωρώντας τους φυσικούς αυτουργούς του περιστατικού ξυλοδαρμού σε βάρος του 26χρονου. Επιπλέον, στον αρχιφύλακα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών για το αδίκημα της έργω εξύβρισης, επειδή εμφανίζεται σε βίντεο να βγάζει το σκούφο από τον Αυγουστίνο Δημητρίου και να τον πετάει στο έδαφος. Όλες οι παραπάνω ποινές είναι εξαγοράσιμες προς πέντε ευρώ την ημέρα.
Κονσέρβα εισαγωγής
Μπορεί το Βήμα της Κυριακής να αναφέρει ότι μια δηλητηριώδης ουσία ανιχνεύτηκε σε ψάρια της ελληνικής αγοράς, όμως η αλήθεια, σύμφωνα με τους ψαράδες και τους ιχθυέμπορους της περιοχής, είναι διαφορετική. Τα ψάρια της ελληνικής αγοράς είναι εξαιρετικά προς κατανάλωση, αντιθέτως με αυτά που βρίσκουμε σε κονσέρβες, δηλαδή τα παστά και τα καπνιστά εισαγωγής που το 80% περίπου αυτών των προϊόντων περιέχουν την ουσία ισταμίνη, γνωστή και ως σκομβροειδή δηλητηρίαση.
Αρναούτογλου παντού
Ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Γρηγόρης Αρναούτογλου εκτός από την Κομοτηνή, βρέθηκε και στην Δράμα, όπου παρουσίασε μέρος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του εκεί Δήμου, παρέα με την γνωστή επίσης τηλεπαρουσιάστρια, Ελεονόρα Μελέτη. Σκοπός του ταξιδιού του αγαπητού Γρηγόρη να πάρει πλάνα για τις εκπομπές που θα γίνουν τα Χριστούγεννα στην Κομοτηνή … με το αζημίωτο φυσικά. Και τι αζημίωτο!!!!!
Καταγγελία
Μ’ ένα κείμενο καταγγελίας το οποίο μοιράστηκε και μοιράζεται στο Πανεπιστήμιο, αλλά και μέσω emails, μια ομάδα σπουδαστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καυτηριάζει την στάση ορισμένων στα γεγονότα της Πέμπτης, όπου και εξαγριωμένοι πολίτες επιτέθηκαν αναίτια σε φοιτητές και τους καλεί για μαζικό μποϋκοτάζ στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής. Έτσι όπως τα έκαναν μερικοί, ας τρέξουν να τα συμμαζέψουν!
Βοηθός
Ο φίλαθλος κόσμος της Κομοτηνής εκτός απ’ το να καμαρώνει τον Πανθρακικό και το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του ΓΑΣ, νοιώθει υπερήφανος και για την ομάδα μπάσκετ των ανδρών, η οποία οδεύει από νίκη σε νίκη, με στόχο, άσχετα αν δεν το λένε μερικοί στην διοίκηση, την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία. Η φετινή επιτυχία οφείλεται σε πολλούς λόγους. Εκτός από το καλό κλίμα που υπάρχει μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας, την απόκτηση έμπειρων παικτών, ο προπονητής της ομάδας έχει και ένα κρυφό όπλο! Τον βοηθό – κατάσκοπο των άλλων ομάδων, ο οποίος αναλύει το παιχνίδι των αντιπάλων και δίνει αναλυτικό ρεπόρτο στο προπονητή.
Κομμάτια
Πέντε πολιτικοί σχηματισμοί, πέντε πορίσματα στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Για την πολυφωνία και σε ορισμένα εξόφθαλμα άσχημα πράγματα της πολιτικής μας ζωής, φταίμε πρωτίστως εμείς! Άλλα λέμε την ώρα που διαβάζουμε για τα σκάνδαλα και άλλα κάνουμε πάνω απ’ την κάλπη.
Παράδειγμα προς αποφυγή
Ο τρόπος που παρουσίασαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα, με τις καταστροφές και το πλιάτσικο ορισμένων, που δεν είχαν σχέση μ’ αυτά που διαδήλωνε η συντριπτική μερίδα των πολιτών, αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Όμως περισσότερο αμαυρώνουν την εικόνα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του, γιατί το αγγλικό BBC ανέφερε ότι τον σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης στα επεισόδια αυτά, πρέπει να τον πάρουν όλα τα ανεπτυγμένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να τον έχουν ως … παράδειγμα προς αποφυγή!
Πολυδιαφημιζόμενο
Αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBAN τελικά, θα είναι για ορισμένους στην «Νέα Πορεία» θα είναι στοιχειωμένο και θα τους ακολουθεί παντού και πάντα. Την περίοδο 2002 – 2006 η τότε δημοτική ομάδα της συμπολίτευσης δούλεψε και αφιέρωσε αρκετά μερόνυχτα, ούτως ώστε να εξασφαλισθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για το καλό της πόλης και των δημοτών. Όμως ποτέ και κανείς δεν της το αναγνώρισε!
Προεκλογικές εξορμήσεις
Σίγουρα οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο καιρό ανάμεσα στον δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη και δημότες των οικισμών, δεν μπορούμε να πούμε ότι στέφθηκαν με επιτυχία. Κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος. Απ’ την μια, ο δήμαρχος και η ομάδα που τον ακολουθούσε στις περιοδείες, διαπίστωσε ότι προβλήματα ενός Δήμου είναι πολύ πιο μεγάλα, απ’ ότι τα είχαν φανταστεί και από την άλλη ο κόσμος που δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος απ’ αυτά που άκουσε. Ίσως και γι’ αυτό, με πρωτοβουλία των ανθρώπων των οικισμών, ζήτησαν να συναντηθούν και με τον πρώην δήμαρχο Τάσο Βαβατσικλή, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό. Τις τελευταίες μέρες οι συναντήσεις του επικεφαλής της «Νέας Πορείας», σε μειονοτικούς κυρίως οικισμούς, έχουν πληθήνει, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η θερμή ανταπόκριση του κόσμου. Πάμε σαν άλλοτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: