Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Βηματάκια

Πελάτες μας…
Οι φιλήσυχοι Κομοτηναίοι, οι χαλκέντεροι Κομοτηναίοι, οι 300 Κομοτηναίοι που απέτρεψαν το κάψιμο των καταστημάτων, πόσα άραγε θα γραφούν ακόμη για να δικαιολογηθεί ότι έγινε εκείνη την Πέμπτη. Και αν ότι έγινε ήταν καλό, τίποτε δε θα είχε γραφεί σαν δικαιολογία. Ούτε φυσικά, καταστηματάρχης θα παρακαλούσε φορείς να διαψεύσουν ότι ήταν και αυτός εκεί… Το κακό είναι ότι τον αναγνώρισαν φοιτητές-πελάτες του και γι’ αυτό τα παρακάλια. Άρα, ότι γράφεται για να δικαιολογηθεί η μάζωξη, δεν είναι τόσο για να μην χάσει σε αξιοπρέπεια ή αξιοπιστία η πόλη, να μη χαθούν οι πελάτες-φοιτητές είναι αυτό που βασανίζει όσους αβασάνιστα διέσπειραν τον τρόμο στην αγορά και βρέθηκαν μπροστά στην πόρτα της παλιάς Νομικής αναλαμβάνοντας χρέη αστυνομικών. Πελάτες και μάλιστα οι καλύτεροι, είναι για την πόλη, τους καταστηματάρχες οι φοιτητές και όλα τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση μεταξύ μας.
Τροχαίο
Στην εκτός ημερησίας συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία αφορούσε το ψήφισμα για την δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, μόλις τέλειωσε την ανάγνωση ο πρόεδρος του ψηφίσματος της «Σύγχρονης Πόλης», οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αναρωτήθηκαν φωναχτά: «Από τροχαίο πήγε;». Ο λόγος ήταν ότι στο συγκεκριμένο ψήφισμα, αγνοούταν επιδεικτικά η λέξη «δολοφονία». Η λέξη αντικαταστάθηκε από το «άδικος χαμός»!
«Τυχαίο γεγονός»…
…έτσι χαρακτήρισαν την δολοφονία του 15χρονου μαθητή, ο δήμαρχος και μερίδα δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης.
Κι άλλο ψήφισμα
Εκτός από τα ψηφίσματα των δημοτικών παρατάξεων για την δολοφονία του νεαρού μαθητή, ψηφίσματα κατέθεσε και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσαβδαρτζής. Τι ψηφίσματα; Όχι κάτι διαφορετικό από αυτό της «Σύγχρονης Πόλης», άλλωστε ο δημοτικός σύμβουλος δεν έχει δείξει να παρεκκλίνει της πολιτικής του Δημήτρη Κοτσάκη, αλλά ψήφισμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, καθώς και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης, τα οποία καταδικάζουν τα τελευταία γεγονότα. Ελέω επαγγέλματος βλέπεται.
Σιγά το εμπάργκο…
Άλλωστε, αυτό το, ενδεχόμενο, εμπάργκο των φοιτητών, φοβίζει και αναπαράγει τις αμπελοφιλοσοφίες που ακούγονται και γράφονται τελευταία. Και σιγά μην κάνουν εμπάργκο οι φοιτητές…. Όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες στα τρόφιμα και στα άλλα αγαθά που καθημερινά αυξάνουν οι τιμές στο ράφι των σούπερ-μάρκετ. Καταναλωτές είναι και οι φοιτητές και προφανώς και τον καφέ τους θα συνεχίσουν να πίνουν στην πλατεία και τα φαγάδικα θα γεμίζουν και τα ξενυχτάδικα. Τίποτε δε θα αλλάξει, μόνο που με τον χειρότερο τρόπο βγήκε στην επιφάνεια ποια είναι η άποψη πολλών Κομοτηναίων για τους φοιτητές, τα νέα παιδιά που έρχονται να σπουδάσουν στην πόλη. Η «πόλη της νεολαίας και της διασκέδασης», η πόλη που «ποτέ δεν κοιμάται», η πόλη που «θέλει τα μαγαζιά να λειτουργούν ως το πρωί», έτσι δε τη διαφημίζουμε την πόλη μας; Ε, έτσι θα παραμείνει η Κομοτηνή, πόλη που «αναπτύσσεται» με την κατανάλωση από φοιτητές, στρατιωτικούς, δόκιμους αστυφύλακες.
Αυτοκτονία;;;
Κατά την διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, παρατηρήθηκε ένα γεγονός από την μεριά του Δημήτρη Κοτσάκη, το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά για τον ίδιο. Όταν ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας» Τάσος Βαβατσικλής, ο δήμαρχος χαμογελώντας προς τους συμβούλους της συμπολίτευσης, σχημάτισε με τα δάκτυλα του ένα ψεύτικο όπλο (λόγω των ημερών;) και έκανε πως αυτοκτονεί, μ’ αυτά που άκουγε!!!
Απενεργοποίηση
Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να μπει το ηλεκτρονικό σύστημα που έχει και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο και απενεργοποιεί τα κινητά τηλέφωνα. Μπορεί η συζήτηση ενός προϋπολογισμού να θεωρείται κορυφαία στιγμή για την λειτουργία ενός Δήμου, αλλά με τις πράξεις του ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι απαξιώνουν τον θεσμό.
Τρένο με ρόδες
Όχι πως δε θα ερχόταν και στην Κομοτηνή το τρενάκι με τις ρόδες, ένα από τα πολλά που προφανώς κυκλοφορούν ανά την Ελλάδα. Και γιατί είναι εορταστικό αυτό το τρενάκι; Στην Καβάλα μετέφερε κόσμο σε περιοχές που δε μπορούσε να κινηθεί το αστικό, στην Θάσο έκανε βόλτα τους τουρίστες, εμείς το φέραμε Χριστουγεννιάτικα να συμπληρώσει τις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις. Και άντε το τρενάκι το πληρώνουν όσοι ανεβαίνουν, τους τραγουδιστές και τους παρουσιαστές που τα βρήκαμε τα λεφτά και τους φέραμε; Τα έχει ο Δήμος, τα έδωσαν οι χορηγοί, τα έδωσε το κράτος, τα έτυχαν στο Λότο; Ε, πολύ ενδιαφέρον θα έχει η συνέντευξη για τον απολογισμό των εξόδων των εκδηλώσεων. Και να δούμε πόσα χαμόγελα θα υπάρχουν εκείνη την ώρα και από ποιους…
Σε ποιον;
Αρκετές φορές μπερδεύτηκαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όταν και δεν ήξεραν σε ποιον να απευθύνουν τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις τους, όσον αφορά τον προϋπολογισμό. Ακόμα πιο πολύ όμως μπερδεύτηκαν και οι συνάδελφοι τους, της συμπολίτευσης. Για παράδειγμα ξεκινούσε να απαντάει ο Χρήστος Μέτιος (πρώην),συνέχιζε η Έλενα Αντωνακάκη (νυν), τελείωνε ο Δημήτρης Κοτσάκης … και κάπου εκεί μέσα μπλεκότανε και οι υπηρεσιακοί παράγοντες!
Λευκή πετσέτα
Η παραίτηση του Νίκου Καραχάλιου από την θέση του Γραμματέα του Πολιτικού Σχεδιασμού της κυβερνητικής παράταξης, μιας νευραλγικής θέσης, χαρακτηρίζεται από πολιτικούς αναλυτές ως κίνηση παραδοχής της ήττας στις επικείμενες εκλογές, όποτε κι αυτές αν έρθουν. Ο Νίκος Καραχάλιος, για τους γνωρίζοντες, είναι ο σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού και ο άνθρωπος ο οποίος έχει επωμιστεί και την στρατηγική της ΝΔ τα τελευταία χρόνια. Όμως οι δηλώσεις του στην εφημερίδα «International Herald Tribune», οι οποίες χαρακτήριζαν τον Κώστα Καραμανλή αδύναμο να διαχειριστεί την κρίση των τελευταίων ημερών, τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου.
Πολύ μπετόν
Το πάρκο σας άρεσε που το είδατε; Αυτό που βλέπουμε όλοι και που δόθηκε από την εταιρεία που κάνει την ανάπλαση… Μάλλον όχι… Ε και όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, μπορεί να είναι και χειρότερα τα πράγματα. Πάντως στην ημερίδα για το URBAN, αρμόδιος του προγράμματος από την Αθήνα, μίλησε (έστω και λίγο) με τα καλύτερα λόγια και γι’ αυτό το έργο. Το τελευταίο του προγράμματος στην Κομοτηνή. Ίσως και το μόνο ατυχές… Πάντως όσο μπετόν απομακρύνθηκε, τόσο και περισσότερο ξανάπεσε, ενώ εκείνο που θα λείψει από όλους τους Κομοτηναίους και όσους ξένους το ήξερα στην προηγούμενη μορφή του είναι το γεφυράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: