Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Βηματάκια

Οι κακοπληρωτές…
Πως το είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Αγγελίδης; «Η τοπική αυτοδιοίκηση να εξοφλήσει άμεσα τις υποχρεώσεις της προς την αγορά;» Και άραγε πώς να το άκουσαν στο Δήμο Κομοτηνής; Γιατί μέχρι τώρα έλεγαν για το δάνειο που θα βοηθούσε να εξοφληθούν οι προμηθευτές. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες και το δάνειο ματαιώνεται, προς το Δήμο θα στραφούν τα βέλη των ανθρώπων της αγοράς και με τη συναίνεση του ΕΒΕ.
Όμορφος κόσμος το πρωί
Επανερχόμαστε ξανά, αλλά δεν γίνεται αλλιώς! 100.000 ευρώ θα εισπράξει το concept της εκπομπής «Όμορφος κόσμος το πρωί», το οποίο παρουσιάζει ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Γρηγόρης Αρναούτογλου. Και εμείς ξαναρωτάμε… Είστε σίγουροι ότι ο προϋπολογισμός δεν θα ξεφύγει ούτε ένα ευρώ από το περσινό;
Του Μεσολογγίου
Ορίστε, λίγο μας βοήθησε η διαιτησία και άρχισαν τα παρατράγουδα… Ποιος φύτεψε τον ζωχιό στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, τον είδε ο δικός μας τερματοφύλακας, έκανε έξοδο για να τον μαζέψει και βρήκε την ευκαιρία το Αθηναϊκό κατεστημένο να βάλει γκολ και να μας αφήσει χωρίς βαθμούς; Τουλάχιστον τον φροντιστή του πράσινου πρέπει να τον καταγγείλουμε δημοσίως…
Αλεξανδρούπολη – Δράμα
Την ίδια στιγμή ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε το budget που θα διαθέσει για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, το οποίο δεν θα ξεπερνά τα 40.000 ευρώ. Ποσό το οποίο θεωρείται από τον δήμαρχο κ. Αλεξανδρή, επαρκές. Στην δε Δράμα, η «Ονειρούπολη» θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου (υπάρχουν και χορηγίες), όσο τα 2/3 του … Αρναούτογλου!
Άστοχη έκκληση
Εντωμεταξύ, το Επιμελητήριο κάνει έκκληση και προς τα ΜΜΕ, καθώς ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως «θα πρέπει να συμβάλουν με στάση ευθύνης στον απεγκλωβισμό της αγοράς και των καταναλωτών από την κακή ψυχολογία και να μη διογκώνουν αναίτια το ήδη υπαρκτό πρόβλημα». Ε, θα έπρεπε να γνωρίζει ο πρόεδρος το σχετικό ανέκδοτο σύμφωνα με το οποίο ο Τύπος και τα ΜΜΕ, γενικότερα, το τόσο το κάνουν τόοοοοοοσο….(μετά συγχωρήσεως). Αλλά και τι να διογκώσουν τα ΜΜΕ και ο Τύπος, ιδίως τα τοπικά… Τα βραβεύσεις στις πολεμικές τέχνες ή την εκδήλωση της κ. Μαλλιώρη πριν και μετά την άφιξή της στην Κομοτηνή; Όσο για τις τιμές στα καταστήματα, από μόνες τους διογκώνονται συμβάλλοντας στην κρίση καθώς οι καταναλωτές περνούν, κοιτούν και προσπερνούν…
Καλύτερη ενημέρωση
Τα γεγονότα της δολοφονίας του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και όσα επακολούθησαν αυτής, παρουσιάστηκαν καλύτερα και πιο γρήγορα από το ίντερνετ. Όλες οι μεγάλες εφημερίδες, οι οποίες είναι online στο διαδίκτυο καθώς και τα blogs, με συνεχή ροή θεμάτων, πάνω στο σχετικό θέμα, παρουσίασαν πρώτα φωτογραφίες από τα επεισόδια, το βίντεο της δολοφονίας του νεαρού μαθητή, τις δηλώσεις των μαρτύρων. Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας!
Με πιστωτικές
Αν τελικά δε το πάρουν το δάνειο, δύσκολα τα οικονομικά του Δήμου Κομοτηνής. Μόνη λύση οι πιστωτικές κάρτες. Να βγάλουν από 2-3 οι της «Σύγχρονης Πόλης» και ο καθένας να πληρώνει τα έξοδά στον τομέα του. Ίσως αυτή να είναι η πρόταση της δημοτικής αρχής στην ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οπότε και θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός. Και για τη «Σύγχρονη Πόλη» καλύτερα μια τέτοια πρόταση από το να ακουστεί και πάλι το γνωστό, «πάλι λάθος έγινε…».
Δάνειο
Δηλαδή αν το δάνειο ήταν της τάξης των 15 εκατ. ευρώ, όπως ήταν η σκέψη αρχικά, τι θα γινότανε;
Θα αναρωτηθεί κανείς;
Δέκα εκατομμύρια Έλληνες αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να στρέψεις το όπλο κατά ενός 16χρονου μαθητή και να τον πυροβολήσεις. Ένας θα αναρωτηθεί γιατί τόσοι σκοτωμοί εντός και εκτός υπηρεσίας, με τα υπηρεσιακά όπλα των αστυνομικών; Και δε τα λένε και όλα όσα γίνονται… Τι και αν ήταν ειδικός φρουρός (ακόμη χειρότερα, υποτίθεται πως όπλο κρατούσε όλη μέρα), τι και αν ενδεχομένως να ήταν κάποιος εναμίτης (όπως από αυτούς με την υπόθεση της «ζαρτινιέρας» στη Θεσσαλονίκη), το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Αψυχολόγητη ενέργεια από κάποιους που αν είχαν εξεταστεί από ψυχολόγους, σπίτι τους θα είχαν πάει ή τουλάχιστον πίσω από ένα γραφείο, χωρίς όπλο και εξουσία. Και προβλεπόταν αυτό να γίνει από νόμο που ψηφίστηκε και όριζε διάστημα 3 χρόνων, αλλά κανείς δεν είδε ψυχολόγο. Μετά το κακό τους βλέπουν, μήπως και πέσουν στα μαλακά….
Παράδειγμα
Εξαιρετική η πράξη στην οποία προέβησαν οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της Κομοτηνής, καθώς και η συμπεριφορά τους. Διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά για 30 λεπτά μπροστά στο αστυνομικό μέγαρο και διαλύθηκαν χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. Παράδειγμα προς μίμηση για όλους, από την μαθητιώσα νεολαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: