Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Βηματάκια

Εφραίμ τέλος
Εμ, όπως τα γράφαμε… Τελικά, δεν ήταν ταξιδάκι αναψυχής στο Φανάρι για τον Εφραίμ καθώς ο Πατριάρχης ζητά την καθαίρεσή του και τώρα το λόγο έχουν οι μοναχοί της Μονής. Άλλα για να το ζητάει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ούτε σε θαύμα μπορεί να ελπίζει ο Βατοπεδινός. Λέτε να φύγει αυτός και να αναλάβει τη Μονή ο Αρσένιος…
Ήταν προάγγελος
Και σήμερα θα είναι στη Ροδόπη ο υπουργός, δεν αποκλείεται να παραμείνει και αύριο για το παιχνίδι του Πανθρακικού με τον ΟΦΗ. Αν και υπήρχαν και ορισμένοι που μάλλον αιφνιδιάστηκαν από την επίσκεψη, οι γνωρίζοντες είχαν εκτιμήσει πως θα συμβεί βλέποντας στον τύπο τις διαφημίσεις του υπουργού Παιδείας. Σε όλο τον τύπο; Όχι βέβαια…. Και ας είναι «θέμα Παιδείας».
Και στα πρόσωπα;
Στο ΠαΣοΚ άρχισαν να παίρνουν στα σοβαρά τις δημοσκοπήσεις κάνοντας λόγο και τοπικά, για μη αναστρέψιμη κατάσταση καθώς η ψαλίδα αυξάνεται σταδιακά. Ίσως και γι’ αυτό το τοπικό ΠαΣοΚ να πήρε την απόφαση για την μετακόμιση σε νέα γραφεία. Η επιστροφή στην κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει με παλιά υλικά. Όσον αφορά στις καρέκλες και στα τραπέζια, γιατί στα πρόσωπα υπάρχουν ακόμη εφιάλτες από το παρελθόν.
Μέχρι το κόκκαλο
Πασόκος μέχρι το κόκκαλο και μέλος Νομικού Προσώπου, πρόσφατα Ανώνυμη Εταιρία, του «γαλάζιου» Δήμου Κομοτηνής … γίνεται; Και βέβαια γίνεται και με αντιμισθία κιόλας.
Έχουν στοιχειώσει
Αλλά ενδιαφέρον θα είχε να μπορούσαν, σαν από θαύμα, να μιλήσουν οι τοίχοι. Τι δε θα άκουγε αυτός που θα νοικιάσει τα παλιά γραφεία του ΠαΣοΚ. Τόσα ειπώθηκαν και έγιναν εκεί μέσα. Στοιχειωμένοι θα είναι οι τοίχοι…
Έχουν παγώσει
Τσουχτερό ήταν το κρύο χθες το πρωί στο 3ο δημοτικό σχολείο και όσο και αν ήταν κουκουλωμένα τα πρωτάκια πρέπει να μάζεψαν αρκετό. Πάντως μεγάλη ήταν η χαρά τους που γνώρισαν από κοντά τον υπουργό ο οποίος μάλιστα φοίτησε στο ίδιο σχολείο όπου διευθυντής ήταν και ο πατέρας του. Και η αλήθεια είναι ότι την ήθελε την αναβάθμισή του το σχολείο. Αλήθεια είναι επίσης ότι τέτοια σχολεία δε κτίζονται πια. Μπορεί να τα λέμε σύγχρονα ή όπως αλλιώς τα χαρακτηρίζουμε τα μοντέρνα κτίσματα αλλά τη αισθητική του 3ου, τη στιβαρότητα της κατασκευής και τους τεράστιους χώρους του, δε μπορούν να τα συναγωνιστούν. Έχτιζαν τότε σχολείο και λες πως το προόριζαν για πανεπιστήμιο.
Ετοίμασαν πολλές
Θεμέλιοι λίθοι και πινακίδες εγκαινίων, πρέπει να έχουν ετοιμαστεί σε μεγάλες ποσότητες και όλες με το ίδιο κείμενο. «Θεμελιώθηκε (ή εγκαινιάστηκε) επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή, από τον υπ. Παιδείας Ε. Στυλιανίδη». Η ημερομηνία μόνο θα αλλάζει. Λέτε να βαδίζουμε προς εκλογές; Πάντως αν όχι και οι εκλογές γίνουν μετά από τρία χρόνια με αυτές τις θεμέλιες λίθους και τις πινακίδες των εγκαινίων, θα γεμίσει όλη η Ροδόπη. Σχεδόν 60 είναι οι παρεμβάσεις του υπουργείου στο νομό.
Έπαρση
Τι πάθανε μερικοί στο τοπικό ΠΑΣΟΚ; Ακόμη εξουσία δεν είδανε και αρχίσανε να μοιράζουνε θέσεις. Δικαιολογία; Ότι είναι άνθρωποι του προέδρου και αυτοί θα κάνουν το κουμάντο, σε περίπτωση νίκης του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές! Μάλιστα μαθαίνουμε ότι κάποιος λέει στον κόσμο, ότι έκανε διακοπές και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, στην Πάρο!!! Και εκεί που τρώγανε βγάζανε και υποψήφιους δημάρχους και βουλευτές για την Κομοτηνή και τη Ροδόπη!
Χωρίς τον σκόρερ
Ο τιμωρημένος σκόρερ του ΟΦΗ Ν’ντόι θα απουσιάζει από το αυριανό παιχνίδι και ίσως καταφέρει να αγωνιστεί ο Ταραλίδης. Με νίκη ο Πανθρακικός θα έχει ξεπεράσει τη συγκομιδή βαθμών που είχε βάλει στόχο για τον πρώτο γύρο, αν και για πολλούς αυτό έχει ήδη γίνει…
Με ίδια θέση;
Ο Κοντός εξήγγειλε πρόγραμμα συνταξιοδότησης για τους εργαζόμενους σε ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ και το κατέθεσε στη Βουλή με τη μορφή τροπολογιών. Εμείς για τα κλωστήρια του πρώην ομίλου Λαναρά παραμένουμε στην ίδια θέση που πάνω-κάτω λέει «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά», για να μη ξεχνάμε και αυτό το αγροτικό σύνθημα που καθόλου δε βοήθησε τους αγρότες…
Με ασπασμούς
Σύσσωμη η «Σύγχρονη Πόλη», στα εγκαίνια και τις θεμελιώσεις του υπουργού. Στο 10ο σχολείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος και όλοι έγιναν μάρτυρες των ασπασμών του με τον υπουργό. Έτσι για να κλάψουν οι εχθροί τους και να μπουν μέσα οι κακιές γλώσσες που διαδίδουν δεξιά και αριστερά (κυρίως δεξιά) ότι έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις Δημάρχου-Υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: