Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Βηματάκια

Όλα πάνε… δεξιά
Δηλαδή, την Κυριακή παίζουμε ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ… Ποιος να το έλεγε και να το πιστεύαμε… Ούτε στα καλύτερα όνειρά μας ότι μετά από 12 αγωνιστικές θα είχαμε έναν βαθμό περισσότερο από τον δικέφαλο της Αθήνας και μόλις δύο λιγότερους από τον ευρωπαίο Παναθηναϊκό. Και κάνουμε και όνειρα για Ευρώπη όταν μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, λέγαμε ότι προς τα Χριστούγεννα θα βλέπαμε εφιάλτες υποβιβασμού. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Η ομάδα έδεσε, οι παίκτες αφομοίωσαν το σύστημα, μας πάνε και λίγο τα σφυρίγματα των διαιτητών, να ‘τοι οι 18 βαθμοί…
Ανελκυστήρας
Ειδικός εξωτερικός ανελκυστήρας, τοποθετήθηκε και χρησιμοποιείται για τις εργασίες καλλωπισμού του κτιρίου της Νομαρχίας Ροδόπης. Ένα θέαμα, που δύσκολα βλέπει κανείς στην Κομοτηνή και το οποίο δεν περνάει ασχολίαστο από τους επισκέπτες της Νομαρχίας.
Πολύ εύκολα
Όσο για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, δικαίως οι Κρητικοί φωνάζουν για το πέναλτι που δε δόθηκε ωστόσο ήταν η χειρότερη ομάδα που πέρασε από την Κομοτηνή. Μόλις ο Πανθρακικός πάτησε γκάζι, μπήκαν δύο γκολ και η ομάδα της Κομοτηνής κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν οι πιο εύκολοι τρεις βαθμοί για τους πράσινους στη Σούπερ Λίγκα και όταν με τέτοια ευκολία, χωρίς καλή απόδοση, νικάς τους άμεσους ανταγωνιστές σου για την παραμονή στην κατηγορία, η παραμονή δεδομένη μπορεί να θεωρείται.
Εθελοντισμός
Μαθαίνουμε ότι η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ροδόπης θα διοργανώσει την Παρασκευή ανοικτή εκδήλωση, με την Μένη Μαλλιώρη, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην ευρωβουλευτή, με θέμα τον εθελοντισμό.
Παραμένει κυρίαρχος
Με μια δεύτερη ανάγνωση, Φαναριώτικη ήταν η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Εφραίμ. Ναι μεν ανέλαβε άλλος τη διαχείριση, ωστόσο ο Εφραίμ παραμένει ακλόνητος ηγούμενος του μοναστηριού και θα ασκεί τα πνευματικά του καθήκοντα. Ουσιαστικά, παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού και να δούμε τι θα αποφασίσει σήμερα το ανώτατο διοικητικό όργανο του Αγίου Όρους, η Ιερά Κοινότητα. Δηλαδή σκανδάλισε διαχειριστικά ο Εφραίμ, αλλά «άψογος» πνευματικά… Με δεδομένο ότι μάλλον πολιτικές ευθύνες θα αποδώσει η εξεταστική, τη γλίτωσε ο Εφραίμ…
Δημοτικές … υποψηφιότητες
Θα διεκδικήσει την θέση του υποψηφίου δημάρχου, δήλωσε σε συνέντευξη του σε τοπική εφημερίδα, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Πετρίδης, η οποία θα κριθεί από την δημοτική ομάδα στην οποία ανήκει, την κοινωνία της Κομοτηνής και τον πολιτικό σχηματισμό στον οποίο ανήκει. Εντάξει, θεμιτές οι όποιες φιλοδοξίες του καθενός, αλλά πως ζητάει ο Γιώργος Πετρίδης να κριθεί η υποψηφιότητα του από κάποιους – υποτίθεται συντρόφους – που μαθαίνουν τις προθέσεις του, μέσα από τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα και όχι από τον ίδιο.
Πρόωρες ή κανονικές;
Στις 4,5 εκατοστιαίες μονάδες εμφανίζεται, σε τελευταία δημοσκόπηση, η διαφορά ΠαΣοΚ-ΝΔ. Αν ως την άνοιξη και έχοντας γίνει και ανασχηματισμός, η ΝΔ δεν καταφέρει να κλείσει την «ψαλίδα» η κατάσταση θα θεωρείται μη αναστρέψιμη. Οπότε αποκλείονται οι πρόωρες εκλογές και πάμε για εξάντληση 4ετίας μήπως και υπάρξουν προϋποθέσεις ανάκαμψης για το κυβερνόν κόμμα.
Ανοικτά μέτωπα
Ένας χρόνος πέρασε από την εσωκομματική διαμάχη που είχε το ΠΑΣΟΚ, για την ανάδειξη πρόεδρου του κινήματος και ακόμα, το μεγαλύτερο μέρος της Παπανδρεϊκής πτέρυγας δεν έχει ξεχάσει την στάση και συμπεριφορά του Γιώργου Πετρίδη, ο οποίος με σθένος είχε υποστηρίξει τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Όποιοι γνωρίζουν τον Γιώργο, θα ξέρουν ότι όταν κάτι το πιστεύει δίνει και την ψυχή του και αν υπήρχαν και σήμερα εκλογές για την προεδρεία του κόμματος, πάλι την ίδια συμπεριφορά θα είχε. Όμως οι πληγές εκείνης της αναμέτρησης, φαίνεται ότι στο τοπικό ΠΑΣΟΚ ακόμα δεν έχουν επουλωθεί και οι «Παπανδρεϊκοί», περιμένουν στην γωνία. Με τέτοια ανοικτά μέτωπα, μήπως είναι πολιτική αυτοκτονία … η διεκδίκηση της θέσης του υποψηφίου δημάρχου;
Χωρίς πάρκινγκ;
Εντωμεταξύ, 5 εκατ. ευρώ προβλέπει (από το ΥΠΕΧΩΔΕ) το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κομοτηνής για την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης. Έργα, προφανώς, με ορίζοντα 6-7 χρόνων και στη λογική του σεναρίου που ομόφωνα ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο και που θέλει λίγο-πολύ την απομάκρυνση των αυτοκινήτων από το κέντρο της πόλης. Πάντως τα αυτοκίνητα δε θα εξαφανιστούν, η κυκλοφορία τους θα μετατεθεί στους δρόμους γύρω από το κέντρο. Όσο για την στάθμευση τα πράγματα θα είναι εφιαλτικά, εκτός και αν ένα μεγάλο μέρος του κονδυλίου κατευθυνθεί στη δημιουργία 2 τουλάχιστον υπόγειων πάρκιγκ στο κέντρο της πόλης ή πολύ κοντά σε αυτό. Λάρισα και Καρδίτσα είναι δύο πόλεις που προχώρησαν σε ευρεία πεζοδρόμηση των κέντρων τους και καλό θα είναι να αξιοποιηθούν οι εμπειρίες τους.
Ομάδα … μέσα στην ομάδα
Πάντως μέσα στην δημοτική ομάδα της «Νέας Πορείας», υπήρχε και μια άτυπη διαφορετική ομάδα εδώ και μήνες, οι οποία αποτελούνταν από τον Γιώργο Πετρίδη και την Σοφία Μενεσελίδου. Αυτό δεν φαινόταν και πολύ, διότι η αντιπολιτευτική στρατηγική της παράταξης, εκτός του ότι ήταν δυναμική, ήταν προπάντων ενιαία. Σ’ ένα διέφερε όμως! Όταν η δημοτική αρχή, έκανε λόγο για άδεια ταμεία στον Δήμο Κομοτηνής, για αποφάσεις κάτω από το τραπέζι στον ΔΟΝΑ και για αδιαφανείς διαδικασίες αναθέσεις έργων στην ΔΕΥΑΚ, ο Γιώργος Πετρίδης δεν μίλησε! Όταν όμως πριν ένα μήνα, ειπώθηκε από τον Χρήστο Μέτιο για κακοδιαχείριση στην ΔΕΠΑΚ, φωτογραφίζοντας την Σοφία Μενεσελίδου, ο Γιώργος Πετρίδης μίλησε και ήταν μάλιστα καυστικός απέναντι στα λεγόμενα του αντιδημάρχου. Πιο καυστικός μάλιστα και από την ίδια την Σοφία Μενεσελίδου, η οποία εγκαλούταν.
Δια θαλάσσης
Πάντως λύση έδωσε για τα σκουπίδια της Σαμοθράκης ο νομάρχης Έβρου κ. Νίκος Ζαμπουνίδης. Φόρτωσε τα απορριμματοφόρα στο πλοίο, τα πήγε στο νησί, τα γέμισε σκουπίδια και τα γύρισε πίσω. Λύση προσωρινή. Αν ήταν μικρή η απόσταση του νησιού από τη στεριά μπορούσαν να δρομολογηθούν φορτηγίδες να μεταφέρουν τα σκουπίδια, αλλά με τη θαλασσοταραχή που συχνά συμβαίνει, στη θάλασσα, στον «μεγάλο ΧΥΤΑ», θα κατέληγαν τα σκουπίδια.
Θα μιλήσει;
Ενδιαφέρον για την θέση του υποψηφίου δημάρχου στον Δήμο Κομοτηνής, ο οποίος θα έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, πολύ έδειξαν τον τελευταίο χρόνο. Μάλιστα ακούσαμε για έτοιμα ψηφοδέλτια, για συναντήσεις μέχρι και για συγγραφή προγράμματος. Όμως όλοι έμειναν από βενζίνη στην διαδρομή! Ένας δεν μίλησε ακόμη επίσημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: