Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Βηματάκια

Ο πιο καλός ο μαθητής
Άριστα 10 και διαγωγή κοσμιωτάτη για το Δήμαρχο Αιγείρου Βαγγέλη Λίτσο. Άλλωστε με χαρά επιδεικνύει, για του λόγου το αληθές, το απολυτήριο. Απολυτήριο ή πτυχίο όχι της πανεπιστημιακής σχολής στην οποία φοίτησε αλλά της έκτης δημοτικού. Από μικρός, όχι πως είναι πολύ μεγάλος τώρα, φαινόταν ότι θα γινόταν επιμελής ο δήμαρχος. Μια χαρά τον φροντίζει το Δήμο και από τις ωραιότερες είναι οι πολιτικές θέσεις που εκφράζει σε συναντήσεις που συμμετέχει.
Η πόλη αλλάζει … εμείς;
Ένα από τα σημαντικά έργα που άφησε πίσω του ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κώστας Ναλμπάντης, ήταν η πιλοτική τοποθέτηση του καινοτόμου συστήματος υπόγειων κάδων, σε διάφορα μέρη της πόλης μας. Η ανευθυνότητα ορισμένων δημοτών μας, όπως δείχνει και η φωτογραφία, έχουν καταστήσει τους υπόγειους κάδους περισσότερο διακοσμητικούς παρά για την δουλειά για την οποία έχουν τοποθετηθεί να κάνουν.
Θα τρέξουν να την πιάσουν…
Και αν ο Δήμαρχος Αιγείρου φαίνεται να ριζώνει στην καρέκλα του, μια άλλη καρέκλα που συχνά-πυκνά παραμένει κενή, έχει αρχίσει να γίνεται θέμα συζήτησης σε όλα τα πολιτικά πηγαδάκια. Η καρέκλα του Δημάρχου Κομοτηνής την οποία ο κ. Κοτσάκης εγκαταλείπει πριν από τη λήξη της συνεδρίασης προκαλώντας τα αρνητικά σχόλια της αντιπολίτευσης αφού όπως λένε οι αντίπαλοί του, δε θέλουν να απαντούν σε μια άδεια καρέκλα. Όμως ο μεγάλος κίνδυνος είναι άλλος και θα έπρεπε να τον γνωρίζει ο Δήμαρχος. Δηλαδή, ότι η πλέον κοινότυπη έκφραση των νεοδημοκρατών είναι, «μην αφήσει κανείς άδεια την καρέκλα του, θα βρεθεί άλλος που αμέσως θα τρέξει να την πιάσει…».
Κατανάλωση άφθονης βότκας
Ακούστηκε κι αυτό στην συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κομοτηνής. Ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας», Τάσος Βαβατσικλής, αναφέρθηκε σε περιστατικό που σημειώθηκε σε συνάντηση του δημάρχου Δημήτρη Κοτσάκη με μουσουλμάνους συνδημότες μας, στην οποία άκουσε τα παράπονα τους για την αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ. Η επίσημη δικαιολογία του δημάρχου, σύμφωνα με τον Τάσο Βαβατσικλή, ήταν η άφθονη κατανάλωση βότκας των παλιννοστούντων εργαζομένων της επιχείρησης, οι οποίοι μετά την πράξη τους αυτή, έγραφαν τους λογαριασμούς όπως αυτοί ήθελαν και με δικά τους λογιστικά κριτήρια!!!
Ήσυχοι οι «σπαθάτοι»
Με το «σπαθί» τα έβαλαν οι υπέρμαχοι, νεαροί στην ηλικία, της ελευθερίας και το μπογιάτισαν κατά τον εορτασμό του «Πολυτεχνείου» με αποτέλεσμα, να ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Κομοτηνής. Ε, παιδιά είναι, τι να τους πεις… Πάντως, έχουν υποχωρήσει οι φωνές που ήθελαν, τοπικά, την ανάπλαση του ηρώου με την απομάκρυνση του «σπαθιού» και με κύρια αιτιολογία την κακόγουστη αισθητική του ηρώου. Ε, τώρα που ανακάλυψαν την κακογουστιά στην ανάπλαση του πάρκου, ήσυχοι κοιμούνται πλέον, οι «φίλοι του σπαθιού», οι επονομαζόμενοι και «σπαθάτοι».
Θα τα ψάλουν
Άλλα τρία δημοτικά συμβούλιο θα γίνουν ως το τέλος του έτους και σε ένα από αυτά θα κατατεθεί και ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2009. Σε άλλη συνεδρίαση θα συζητηθούν οι οικονομικοί απολογισμοί των δημοτικών επιχειρήσεων για το 2006-7 και το τρίτο θα είναι τακτικό δημοτικό συμβούλιο. Σε ένα από αυτά ίσως έρθει και η μπάντα του δήμου για να πει τα κάλαντα στους συμβούλους. Λέγεται πως θα προτιμηθεί η βερσιον που λέει «σ’ αυτό το σπίτι που ‘ρθαμε πέτρα να μη ραγίσει…», έτσι για να πάρουν λίγο θάρρος οι της «Σύγχρονης Πόλης».
Μαχαιρώματα
Ακούμε και διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό για συντροφικά μαχαιρώματα στην δημοτική παράταξη «Νέα Πορεία». Αυτοί που τα λένε και τα γράφουνε ίσως κάτι παραπάνω να ξέρουνε, ακόμα και από τα ίδια τα μέλη του συνδυασμού. Πάντως παραιτήσεις συμβούλων, αρνήσεις θέσεων, γκρίνια και μιζέρια, αλλού παρατηρούνται!
Έγραψε πάλι
Πως το είπε ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν γευσιγνώστης; «Κάθε δημόσια διοίκηση διακρίνεται και χαρακτηρίζεται από τα έργα που υλοποιεί». Ο πεζόδρομος σε τι χαρακτηρισμό παραπέμπει;
Πάλι λάθος;
Ποια είναι η πιο συχνή φράση που ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο κατά την συζήτηση του Τεχνικού προγράμματος από τα στόματα των συμβούλων της συμπολίτευσης; «Πάλι λάθος;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: