Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Βηματάκια

Ψάρι το κρέας
Το λένε καθαρά οι Βατοπεδινοί Εφραίμ και Αρσένιος στα υπομνήματά τους, οι ανταλλαγές έγιναν επειδή διαμαρτυρήθηκαν οι φορείς της Ξάνθης. Άλλη μια απόδειξη της ικανότητας ανθρώπων της Εκκλησίας να βαφτίζουν το κρέας ψάρι. Δηλαδή τι μας λένε, ότι αν δε διαμαρτύρονταν οι φορείς της Ξάνθης, η λίμνη και οι παρόχθιες εκτάσεις θα έμεναν στο μοναστήρι… Και τι θα τις έκαναν τις εκτάσεις, το νερό και τα ψάρια; Ε, στις εκτάσεις, είναι γνωστό το παραμύθι που είπαν σε μας τους Ροδοπίτες, ότι δηλαδή θα έστηνα ένα «βυζαντινό χωριό». Τα ψάρια όμως, το νερό;
Περιοδείες
Ξεκίνησαν τις περιοδείες τα κομματικά τοπικά στελέχη της ΝΔ, στους οικισμούς της μειονότητας όπου στην συντριπτική τους πλειοψηφία ασχολούνται με την καπνοκαλλιέργεια. Έτσι προχθές το βράδυ επισκέφθηκαν τον Δοκό, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Κυριάκος Κρόκος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Ναλμπάντης καθώς και ο πρώην βουλευτής του νομού Αχμέτ Ιλχάν. Τι προσπάθησαν να μεταφέρουν στους θαμώνες των καφενείων ένας θεός ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι τι εισέπραξαν. Την απαξίωση!
Γρήγορα, όχι βιαστικά
Και δύο καταστάσεις με άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία δόθηκαν στη χθεσινή συνέντευξη για την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του κ. Σούρλα. Πρόκειται για καταστάσεις με τους φονευθέντες-εξαφανισθέντες αξιωματικούς και οπλίτες από το νομό Ροδόπης στους πολέμους του 1940-41 ενάντια σε Ιταλούς και Γερμανούς. Μάλιστα η κατάσταση της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού «Πόγραδετς» καταγράφει και τις τοποθεσίες όπου σκοτώθηκαν ή απεβίωσαν όντας τραυματισμένοι οι Ροδοπίτες. Η γρήγορη αλλά όχι και βιαστική υλοποίηση της ιδέας του νομάρχη για τη μνημειακή στήλη με τα ονόματα των πεσόντων θα είναι μια πρώτη απότιση φόρου τιμής στους ήρωες συμπατριώτες μας.
Βαθύ λαρύγγι στο τοπικό ΠΑΣΟΚ
Έψαχναν να βρουν τον «πληροφοριοδότη» στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, γιατί ότι λέγανε στις συνεδριάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής, αυτό μεταφερόταν (σχεδόν αυτούσιο) στο αντίπαλο εσωκομματικό στρατόπεδο και σε μερίδα του τοπικού τύπου. Η αλήθεια είναι πάντως πως ο «πληροφοριοδότης» ανακαλύφθηκε και είναι γένος θηλυκού!!!
Για το κρατικό χρήμα
Συνεχίζεται το δημοσιογραφικό πείραμα του να είσαι πετυχημένος στο γυαλί, βγάζει και με μια εφημερίδα με διαφήμιση την τηλεοπτική σου εικόνα. Το έχει ανάγκη η ενημέρωση; Όχι βέβαια καθώς αν και δεν διαβάζουν οι Έλληνες εφημερίδα, έχουμε περισσότερες και από τα μεγάλα ευρωπαϊκά ευρωπαϊκά κράτη. Έχουμε όμως την κρατική διαφήμιση στην οποία όλοι στοχεύουν όταν βγάζουν νέο φύλλο. Αν δεν υπήρχε περιοριστικός νόμος για την τηλεόραση οι επιστήμονες θα έπρεπε να εργαστούν πολύ σκληρά για να χωρέσουν στην μπάντα τα εκατοντάδες κανάλια που θα λειτουργούσαν στην χώρα μας.
Δυσαρέσκεια
Την δυσαρέσκεια του εκφράζει τον τελευταίο καιρό ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Πετρίδης σε φίλους και συντρόφους. Στον πρώην γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ καταλογίζονται, αδίκως, ορισμένες κακές επιλογές δράσεων του κόμματος. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση της ΠΑΣΠ που έγινε για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αναφέρθηκε από μερίδα «συντρόφων» του ότι ο ίδιος την σαμποτάρισε, τηλεφωνώντας σε φοιτητές να μην παραβρεθούν εκεί. Είναι να μην γελάει κανείς με τέτοια πράγματα;;;
Με το αριστερό
Πράγματι, ιστορία έγραψε ο νομάρχης Ξάνθης για την πρωτοβουλία του Εγνατία-Τουρισμός συνενώνοντας σε κοινή προσπάθεια 11 νομαρχίες της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Κάτι ανάλογο είχε κάνει ο αείμνηστος Ηλίας Ευαγγελίδης όταν ως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης είχε κινητοποιήσει άλλους 12 συναδέλφους του από τις πρωτεύουσες των νομών από όπου διέρχεται η Εγνατία με στόχο τη χρηματοδότηση και κατασκευή της οδού ως πλήρους αυτοκινητόδρομου. Πάντως για τους προσεκτικούς, βλέποντας τη φώτο, με το αριστερό χέρι έγραψε την ιστορία ο κ. Παυλίδης. Για τους πιο προσεκτικούς, συνέλαβε και υλοποίηση μια ιδέα που στην Ελλάδα της αποδίδουν αριστερά χαρακτηριστικά. Στον υπόλοιπο κόσμο, απλώς τη λένε, εμπνευσμένη πολιτική πρωτοβουλία.
Άλλος υπογράφει κι άλλος προεδρεύει
Διοικητικό μπάχαλο παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Κομοτηνής. Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ εμφανίζεται επίσημα ο Γιάννης Τσαβδαρτζής … αλλά χωρίς δικαίωμα ακόμα υπογραφής!!! Αυτό το έχει ο Γιώργος Ναβροζίδης. Τα ίδια και στον πολιτιστικό φορέα του Δήμου, την ΔΕΠΑΚ. Η Φελίνα Καζάκου ετοιμάζει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από την … ΔΕΑΚΟ, αλλά τις σχετικές υπογραφές τις βάζει η Νίκη Μουστάκα!!! Είναι να κάνεις μετά σοσιαλιστικό – ανασχηματισμό;
Καλού κακού…
Να πιστοποιήσει τις λιμνοθάλασσες του Δήμου του θέλει ο Δήμαρχος της Αιγείρου Βαγγέλης Λίτσος. Και καλά θα κάνει γιατί τώρα που οι Βατοπεδινοί φαίνεται πως χάνουν τη Βιστωνίδα, ίσως αναζητήσουν άλλη λιμνοθάλασσα. Εντωμεταξύ στο ΣτΕ θα προσφύγει ο Εφραίμ και πιθανότατα και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου η ιδιοκτησία θεωρείται ιερό πράγμα. Παρά τις προθέσεις των πολιτικών, τις σημερινές, και τις ενέργειες της κυβέρνησης, τίποτα δεν έχει κριθεί για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Βιστωνίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: