Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012



Θα βρέχει ως να δοθούν αυξήσεις

Είπαμε να βρέξει, την ήθελαν και οι αγρότες την βροχή αυτό τον καιρό, αλλά εδώ το παράκανε… Λες και ρίχνει όλα τα δάκρυα για την κατάσταση της Ελλάδας με την οικονομική κρίση. Πάντως, αν για την κρίση πέφτει η βροχή, θα βρέχει για τα επόμενα 12-15 χρόνια, οπότε αναμένεται να δοθούν οι πρώτες αυξήσεις στους μισθούς.

Λίστες πολλές, αποτέλεσμα πότε;

Καλές είναι οι λίστες ονομάτων από ΣΔΟΕ, εφορία και από ξένες τράπεζες, ζητούμενο είναι ωστόσο να τελεσιδικήσουν αποφάσεις και να επιστραφεί το χρήμα στα κρατικά ταμεία. Η εμπειρία λέει ότι αυτή η διαδικασία κρατάει πολλά χρόνια. Να με τι θα πρέπει να ασχολούνται οι αρμόδιοι υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων και όχι με τα επιδόματα για τα παιδιά. Για να δώσουν επιδόματα, πρέπει να εισπράξουν, διαφορετικά, κάποιος άλλος φόρος θα μπει, κάποιοι άλλοι θα πληρώσουν τα μειωμένα έσοδα.

Καλπάζει αλλά μπροστά η Ισπανία

Στο 26% η ανεργία τον Σεπτέμβριο. Καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες, ωστόσο η Ισπανία είναι άπιαστη και στον τομέα αυτό, όπως άλλωστε και στο ποδόσφαιρο. Στους νέους ηλικίας 15-24 ετών το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε στο 56,4% από 47,6% που ήταν έναν χρόνο νωρίτερα. Δηλαδή, ένας στους δυο νέους δεν έχει δουλειά. Δέστε τις μικρές αγγελίες σε εφημερίδες. Δύσκολα να βρεις να ζητά κάποιος να προσλάβει κόσμο. Και δυστυχώς, το 2013 θα ζοριστούμε περισσότερο.

Καίμε ακόμη το περσινό

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης παραμένουν οι περισσότερες οικοδομές της Θράκης, με το 80% να απέχει από την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, ενώ στο ίδιο ποσοστό εμφανίζεται μειωμένη και η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης από τα πρατήρια καυσίμων σε σχέση με πέρυσι. Η αλήθεια είναι πως ο καλός καιρός βοήθησε και δεν κάψαμε πολύ πετρέλαιο, όσο δε καταναλώθηκε, ήταν περσινό. Ωστόσο, δεν προβλέπεται να αλλάξει δραματικά η κατάσταση όταν θα αρχίσουν οι προμήθειες νέου πετρελαίου.  Ξυλόσομπες, τζάκια, ερκοντίσιον, όλα θα δουλεύουν στο φουλ αφού όλα είναι πιο φθηνά από το πετρέλαιο.

Τα στοιβάζουμε στα μπαλκόνια

Εντωμεταξύ, μια ενημέρωση από τον όποιο αρμόδιο θα την χρειαστούμε όταν σφίξουν περισσότερο τα κρύα. Ενημέρωση για το πώς στοιβάζονται τα ξύλα στα μπαλκόνια. Και τούτο διότι, προκειμένου να μη κάνουμε πολλές διαδρομές, στοιβάζουμε πολλά ξύλα στα μπαλκόνια και αλλοίμονο αν αυτά δεν αντέξουν το βάρος. Επιπλέον, όλο σειρήνες της πυροσβεστικής θα ακούμε, με τόσες ξυλόσομπες αναμμένες. Ο θεός να μας φυλάει από το κακό…

Θέλει και 50 ευρώ

Η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε τα κατά τόπους υποκαταστήματα της επιχείρησης ότι μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων για όσους καταναλωτές το επιθυμούν. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να πας στην εφορία και να πληρώσεις 50 ευρώ για την διαδικασία; Αυτό είχε αποφασιστεί πριν λίγο καιρό για όσους δεν είχαν να πληρώσουν  τον φουσκωμένο λογαριασμό αλλά και να μη τους κοπεί το ρεύμα. Οπότε, το πληρώνουμε το χαράτσι με τον λογαριασμό της ΔΕΗ…

Κόλπο για αποφυγή του παραεμπορίου;

Μήπως ο δρόμος Κομοτηνής – Καρυδιάς παραμένει σε κακό χάλι ώστε τώρα που θα ανοίξει ο κάθετος άξονας να μη μπορούν οι Βούλγαροι να έρχονται στην πόλη και να κάνουν παραεμπόριο; Είναι και αυτό μια λύση, καθώς οι Ξανθιώτες αναστενάζουν από τότε που άνοιξε η τουριστική δίοδος στον Άγιο Κωνσταντίνο. Σε κάθε περίπτωση, μια ημερίδα, ή και εσπερίδα ή ακόμη και …νυχτερίδα, αναλόγως την ώρα διεξαγωγής, θα μπορούσαμε να την προγραμματίσουμε για τους τρόπου αξιοποίησης του κάθετου άξονα στη Ροδόπη και πως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τα αρνητικά αποτελέσματα του παραεμπορίου.

Τελικά, έχουμε ή δεν έχουμε;

Στα 214 δισ. ευρώ ή 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος φθάνει το καθαρό όφελος για το δημόσιο από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, σύμφωνα με την σχετική έκθεση της Deutsche Bank. Και αυτό είναι μόνο από το αέριο χωρίς να υπολογίζουμε το πετρέλαιο και ότι υπάρχει σε άλλες περιοχές της χώρας. Μήπως να αρχίσουμε να ράβουμε κελεμπίες και σαρίκια, καθότι τύφλα να έχουν τα πετρέλαια των Σαουδαράβων. Μια έκθεση είναι, επανάληψη παλαιότερης, ωστόσο όταν την κάνει η Deutsche Bank, λαμβάνεται υπόψη διεθνώς. Και ο Γιώργος Παπανδρέου που έλεγε ότι δεν έχουμε τέτοιο πλούτο, την εποχή που μας έβαζε στο μνημόνιο;

Να κάνουν τριμηνίτικα…

Βρέθηκε τρόπος για το επίδομα τέκνων. Όπως φαίνεται, θα πληρώσουν οι επιτηδευματίες. Κυρίως δε αυτοί με το μπλοκάκι και με τα 400-500 ευρώ μηνιαίως. Τουλάχιστον αυτοί που έχουν παιδιά, μια η άλλη θα τους έρθει. Όσοι δεν έχουν ας κάνουν, τριμηνίτικα, για να προλάβουν την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Στα ευφυολογήματα, πάντα «έγραφαν»

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός «βαφτίζει το κρέας ψάρι». Και είναι θαύμα αυτό; Για να δοκιμάσει να κάνει τα μακαρόνια με ζωμό από ψητό σε κανονικό ψητό με ροδαλές πατάτες. Και το νερό σε Βεργίνα ξανθιά… Αυτά είναι τα θαύματα που ταιριάζουν σήμερα στην χώρα μας. Πάντως τα ελληνικά κόμματα, πάντα διακρίνοντας για τα ευφυολογήματα. Όπως, κοινωνική δικαιοσύνη, η Ελλάδα στους έλληνες, τιμημένα γερατειά και το κορυφαίο, κοινωνική δικαιοσύνη…




Δεν υπάρχουν σχόλια: