Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012



Στον προθάλαμο της κόλασης

Να και κάτι θετικό σε ότι αφορά στις ημέρες καταστροφής που ζούμε. Η επαναγορά του ελληνικού χρέους δεν θα γίνει από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά από τις τράπεζες. Το είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη σε κυριακάτικο αθηναϊκό φύλο και προφανώς θα το τηρήσει, διαφορετικά, στην κόλαση θα πάνε τα ταμεία. Τώρα είναι στον προθάλαμο…

Θα πάνε οι τράπεζες, δηλαδή οι …εργαζόμενοι

Και ποιος θα πάει στην …κόλαση προκειμένου να εξαγοραστεί χρέος 30 δις ευρώ; Προς το παρόν, φαίνεται ο κλήρος να πέφτει στις τράπεζες. Άλλωστε, αυτές είναι που θα ωφεληθούν με 23 δις ευρώ για να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση. Όμως, η τρόικα θα αφήσει τις ελληνικές τράπεζες να σωθούν αν πρώτα δεν συγχωνευτούν. Ναι, συγχωνεύσεις ανακοινώθηκαν, στα λόγια. Στην πράξη όμως; Δύσκολα κάποιοι τραπεζίτες να εγκαταλείψουν την θέση τους ώστε από τις ελληνικές τράπεζες να μείνουν 4 το πολύ 5, οι οποίες θα μπουν και στην διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης. Και τώρα στο …ψητό. Ποιος θα την πληρώσει με τις συγχωνεύσεις; Ε, αν ελπίζεται ότι θα την πληρώσουν τραπεζίτες και μεγαλοκαταθέτες, λάθος κάνετε. Ο κλήρος θα πέσει στους εργαζόμενους, όταν θα αποφασιστεί ποια καταστήματα θα κλείσουν.

Σαν σοσιαλιστικό υπόθετο

ΡΙ.Κ.Σ.Σ.Υ η νέα πολιτική κίνηση από τον Α. Λοβέρδο. Σα να λέμε, ΡΙπσοκίνδυνη Κίνηση Σαν Σοσιαλιστικό Υπόθετο. Τι να πει κανείς για του …σωτήρες που ενώ δεν τους θέλουμε, αυτοί με πάθος θέλουν να μας σώσουν. Δεν μπορούν να κάτσουν σπίτι τους, να αναλογιστούν το κακό που έκαναν στον τόπο; Και γιατί πιστεύουν, όπως ο Λοβέρδος, ότι τώρα που δεν είναι υπουργοί δεν έχουν ευθύνες; Δεν έχουν την ευθύνη της σημερινής κατάστασης με όσα έκαναν όταν ήταν σε θέση εξουσίας; Αυτό το …σοσιαλιστικό υπόθετο, το παίρνεις και ξεχνάς;

Ούτε η ώρα της αναχώρησης είναι σίγουρη

Πάνω που γράφαμε για την κακή μοίρα που είχε το τρένο στην Ελλάδα, εκτροχιάστηκε στο ύψος των Αμαξάδων, της αμαξοστοιχίας 91 Intercity, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Θεσσαλονίκη. Άντε μετά μα προσελκύσει επιβάτες το τρένο. Αφού όλοι το ίδιο λέμε κόβοντας εισιτήριο, το τρένο φεύγει στις 3 η ώρα (για παράδειγμα) αλλά να δούμε πως θα φτάσουμε και αν θα φτάσουμε με τρένο ή με λεωφορείο… Και η αλήθεια είναι, ότι ούτε η ώρα της αναχώρησης είναι σίγουρη.

«H βουλή δεν λειτουργεί υπό τον φόβο απώλειας ψήφων»

Στη Θράκη κατοικούν έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή οφείλει να τηρεί τους διπλωματικούς κανόνες, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Έβρου Sferikos 99,3 ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, λέγοντας ότι με την σχετική ερώτηση οι 32 βουλευτές ζητούν να εξεταστεί η δράση του προξενείου, από το αρμόδιο ελληνικό υπουργείο. Με λίγα λόγια οι 32 έγραψαν σε επίσημο κείμενο αυτό που όλοι λέμε στη Θράκη. Τα λέμε και ελάχιστοι τα γράφουμε, γιατί είναι βλέπεται το δήθεν πολιτικό κόστος, δηλαδή μη χάσουμε τις ψήφους. Πάντως για τον κ. Δερμεντζόπουλο, η βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί υπό τον φόβο απώλειας ψήφων. Και όποτε το έπραξε ήταν κακή η λειτουργία της και κάπως έτσι φτάσαμε στην σημερινή κακή κατάσταση της χώρας, συμπλήρωσε ο βουλευτής.

Αν το έργο είναι προς όφελος της κοινωνίας…

Να σας φέρω και ένα τοπικό παράδειγμα πολιτικής πράξης, χωρίς τον φόβο για την απώλεια ψήφων. Η ανάπλαση της οδού Εγνατίας, η οποία από καλντερίμι έγινε σύγχρονος ευρωπαϊκός αστικός δρόμος, τα σπίτια και τα οικόπεδα εκατέρωθεν της οδού πήραν αξία και όλοι είναι ικανοποιημένοι. Ωστόσο, για να γίνει το έργο έπρεπε να υπάρχει θέληση και πεποίθηση πως ήταν για το καλό της πόλης και των δημοτών. Και υπήρχαν και τότε ….καλοθελητές  που έλεγαν τα δικά τους. Μάλιστα, ένα δήθεν δημοσιογράφος, μέχρι και απεργία πείνας ήταν έτοιμος να στήσει έξω από το δημαρχείο. Για όσους δε γνωρίζουν, καμιά ψήφος δεν χάθηκε λόγω του συγκεκριμένου έργου.  

Εξαρτάται ποιος διοργανώνει και ποιος μιλάει

Και επειδή μιλάμε για ψήφους, το βράδυ του Σαββάτου στη Νομαρχία Ροδόπης έγινε μια εκδήλωση για την εκπαίδευση των μουσουλμανόπαιδων. Παντελής ήταν η απουσία του τοπικού πολιτικού κόσμου, πλην το αντιπεριφερειάρχη, στην αντιπεριφέρεια έγινε η εκδήλωση, Παύλου Δαμιανίδη. Αδιαφόρησαν για την εκπαίδευση των μουσουλμάνων; Μάλλον όχι. Απλώς ενδιαφέρονται για το ποιος το διοργανώνει και ποιοι θα είναι οι ομιλητές. Έχει σημασία, για τις ψήφους.

Διπλωματική ασθένεια;

Στην ίδια εκδήλωση, είχαμε και μια (διπλωματική;) ασθένεια; Αν και ήρθε στην περιοχή, έκανε και δηλώσεις, στο πάνελ των ομιλητών δεν βρέθηκε ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελος Συρίγος. Αν ασθένησε, περαστικά του, αν δεν ασθένησε και ούτε του έτυχε κάτι επείγον, λάθος που δεν έδωσε το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: