Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012



Προσοχή στο αποτέλεσμα

Συνεχίζονται οι καταλήψεις, οι απεργίες και οι στάσεις εργασίας στο Δημόσιο τομέα, αφού το θέμα της διαθεσιμότητας συνεχίζει να δημιουργεί κύματα στο Δημόσιο. Το πρόβλημα είναι ότι όσο δημιουργούν αυτοί κύματα, πνίγονται οι πολίτες, πολλοί από τους οποίους θέλουν να κάνουν μια δουλειά και δεν μπορούν. Έτσι ακόμα και αν κατανοούν το πρόβλημα τους, σιγά σιγά θα στραφούν εναντίον τους εκ των πραγμάτων. Αφήστε δε που οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κόκκινο πανί για πολλούς…

Όποιος θέλει, βρίσκει

Ένα νέο πλαίσιο προσέλκυσης επισκεπτών στους προορισμούς θρησκευτικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, σε όλη την επικράτεια προσπαθεί να δημιουργήσει το Ελληνικό κράτος, σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα που ήδη έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δημιουργήσει δομές και υποστηρίζουν αυτόν τον τουρισμό, αλλά όπως συνήθως, η Ροδόπη δεν βρίσκεται μέσα σε αυτές. Βέβαια τώρα που η ηγεσία της Μητρόπολής μας αλλάζει, ίσως θα έπρεπε να υπάρξει κάποια κίνηση για την ενίσχυση αυτού του Τουρισμού. Άλλωστε οι υποδομές, λίγο πολύ υπάρχουν, τόσο με το Εκκλησιαστικό μουσείο (κλειστό) όσο και με τις μονές του Παπικίου, ενώ θα μπορούσαν να ενισχυθούν. Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι το ίδρυμα Παπανικολάου έχει μια τεράστια συλλογή από Εκκλησιαστικά κειμήλια και βιβλία, τα οποία θα μπορούσαν να προσελκύσουν συγκεκριμένο κοινό. Κάτι που μας φέρνει πάλι πίσω στην Μητρόπολη.

Στερητικό σύνδρομο μας ήρθε

Συμπατριώτες κουράγιο, άλλες 3-4 ημέρες και θα την πάρουμε την δόση. Ενδοφλέβια γιατί πρέπει να επιδράσει γρήγορα, μας λείπει πολύ… Τέσσερα χρόνια μάθημα να έκανε ο καθένας μας, τόσα πολλά για στερητικά σύνδρομα, δόσεις και άλλα τέτοια, δεν θα μαθαίναμε τόσα όσα μάθαμε τις τελευταίες ημέρες με την δόση της τρόικας. Βρε τι πάθαμε, σαν τα πρεζόνια μας έχουν κάνει και να σκεφτείς ότι και 44 δις ευρώ να πάρουμε, κανένα δεν θα μπει στην τσέπη μας.

Λάθος που την μετακινήσαμε

Την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων την γιορτάζαμε στις 15 Αυγούστου και είχε αίγλη καθώς γιορτάζαμε μαζί και την κοίμηση της Θεοτόκου. Μεταφέραμε τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Νοέμβριο, για να αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία και δυστυχώς είχαμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Και μη σπεύσει να πει κανείς δήθεν αριστερός ότι με μιλιταριστικούς οργανισμούς δεν είναι να ασχολούμαστε, καθώς άλλοι έτρεχαν δίπλα στους χρυσαυγίτες για να στηρίξουν τα αιτήματα επίσης ένστολων.

Υπερωρίες οι ορθοπεδικοί

Πίστα πατινάζ και θηριώδης τσουλήθρα στην πλατεία για τα Χριστούγεννα. Πάλι υπερωρίες θα κάνουν οι ορθοπεδικοί στις πρώτες βοήθειες. Εντωμεταξύ, να μια ιδέα, για να έχουμε κάθε χρόνο διαφορετικό στολισμό. Του χρόνου, να στείλουμε τα δικά μας τα στολίδια στην Δράμα και οι δραμινοί να μας στείλουν τα δικά τους, την επόμενη χρονιά θα ανταλλάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια με την Καβάλα και πάει λέγοντας. Κάθε Χριστούγεννα και διαφορετικό στολισμό θα έχει η Κομοτηνή. Προσοχή, όχι ανταλλαγές με Ξάνθη ή Αλεξανδρούπολη. Είναι τόσο κοντά που όλο και θα τις επισκεφτούμε και θα δούμε τα περσινά μας στολίδια.

Ευτυχώς, δεν ήξερε κάτι

Η συζήτηση είχε ανάψει σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου γειτονικής πόλης, όταν επικεφαλής δημοτικής παράταξης που μιλούσε για το κόστος ενός έργου, απευθυνόμενος στο σώμα τόνισε, «συνάδελφοι, μιλάμε για τρία δισεκατομμύρια δραχμές». Άφωνοι οι δημοτικοί σύμβουλοι γύρισαν και τον κοίταξαν και ένας με ετοιμότητα τον ρώτησε, «ξέρεις κάτι, γυρνάμε στην δραχμή;». Ατάραχος ο ομιλών, εξήγησε ότι χρησιμοποίησε το παλιό μας νόμισμα ώστε να κάνει λόγο για δις και όλοι να αντιληφθούν το μεγάλο κόστος του έργου. Δεν πείστηκαν και όλοι…

Άντε ως τα Χριστούγεννα…

Λοιπόν, μας αγαπάει ο θεός. Μπήκαμε στο τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και κρατάει ακόμη ο καιρός. Άντε να φτάσουμε ως τα Χριστούγεννα και θα τον βγάλουμε ζάχαρη τον φετινό χειμώνα και ας αυξήθηκε τόσο πολύ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Τι γίνεται ρε παιδιά;

«Γερμανοί και Τούρκοι επιχειρηματίες αναμένουν τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Θράκη. Όταν δοθεί το «ok», 180 Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες –αρκετοί εξ αυτών με γερμανικά διαβατήρια και με επιχειρήσεις στο Μόναχο και την Κολονία- ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε «επενδύσεις» στη Θράκη. Τόσο οι ίδιοι όσο και οι Γερμανοί «επενδυτές» έχουν προαποφασίσει την άντληση φθηνού εργατικού δυναμικού από τη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής, αλλά όπως προαναφέρθηκε και απ’ όσους έχουν απελαθεί και τις οικογένειές τους και διαβιούν στη γείτονα». Αυτά γράφει μεταξύ άλλων το περιοδικό «Επίκαιρα». Και ίχνος βάσης να έχουν τα παραπάνω, έπρεπε ήδη να έχει γίνει σεισμός 9 ρίχτερ. Αν πάλι πρόκειται για δημοσιογραφική μπαρούφα, ας επισημανθεί αρμοδίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: