Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012



Γραφείο κηδειών το γρήγορο φτυάρι

Βιάστηκαν κάποιοι να θάψουν τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνό, ο οποίος εδώ και λίγο καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Η αλήθεια είναι ότι ο Μητροπολίτης, ο οποίος είναι 93 χρονών, έχει εδώ και καιρό προβλήματα, και πολλές φορές έχουν υπάρξει σοβαρές καταστάσεις, όπως εγινε και στις αρχές της εβδομάδας. Καλό θα είναι όμως πριν πεθάνουμε κάποιον, να ελέγξουμε τι γίνεται, και να μην αρπάζουμε τα φτυάρια. Και όχι μόνο τα φτυάρια, σχεδόν ξεκίνησαν και τα μνημόσυνα…

Την Τσανάκλειο, δεν την είχαμε ήδη;

Τώρα μπερδευτήκαμε. Ο δήμαρχος Κοτσάκης δεν ήταν που την είχε πάρει την Τσανάκλειο και ετοίμαζε και έργα για να την κάνει δημαρχείο όπου θα συνεδρίαζε και το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο ακόμα παραμένει ξεσπιτωμένο; Εντωμεταξύ, τώρα φαίνεται και το έργο του πρώην δήμαρχου. Αρκεί να βρέχει, για να το δεις. Μιλάνε για το πανωσήκωμα του δρόμου μπροστά στο «σπαθί». Με τις βροχές μαζεύει νερό στην πλευρά για το δημαρχείο και όπως περνούν τα αυτοκίνητα πλένουν και τις ρόδες τους. Αλλά ήξεραν τι έκαναν. Αν επιστρέψει ο αφθώδης πυρετός, εκεί να ξεπλένουν τις ρόδες τους τα αγροτικά και όποια άλλα οχήματα έρχονται από περιοχές σε καραντίνα.

Για να θυμούνται οι παλιοί…

Βέβαια αν θυμάστε καλά, πριν από λίγο καιρό, είχε γίνει μια αναταραχή με το αν είχε ο Δήμος την Τσανάκλειο. Την αρχή έκανε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης, ο οποίος είχε ρωτήσει τον πρώην Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Κοτσάκη (ο οποίος την είχε «παραλάβει» από τον Ευ. Στυλιανίδη) μέσα στο δημοτικό Συμβούλιο, αν έχει το χαρτί της παραχώρησης, γιατί στον Δήμο το ψάχνουν και δεν το βρίσκουν. Ο κ. Κοτσάκης είχε απαντήσει ότι έχει λεπτομερές αρχείο και θα το βρει. Τελικά είχαν δει το φώς της δημοσιότητας δύο έγγραφα, ένα έγγραφο του ΟΣΚ προς το Υπουργείο Παιδείας που δηλώνει πως υφίσταται η δυνατότητα αναστήλωσης της Τσανακλείου από ίδιους πόρους και ένα έγγραφο από το υπουργείο Παιδείας που αναθέτει στον ΟΣΚ τις εργασίες αποκατάστασης του έργου Ανάπλασης της Τσανακλείου αλλά από παραχώρηση… αέρας.

…και να μαθαίνουν οι καινούριοι

Γιατί το θυμίζουμε αυτό; Μα γιατί θα πρέπει να έχουν προσοχή οι καινούριοι, μήπως τους την στρίψουν… δια του αρραβώνος οι παραχωρήσεις και οι συμφωνίες. Και αναφερόμαστε στο θέμα του Μεγάρου Κομοτηνής, η συμφωνία για την προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας της Περιφέρειας ΑΜΘ και της Αναπτυξιακής ψηφίστηκε από τα Περιφερειακό Συμβούλιο. Σε ένα από τα έγγραφα για το θέμα τα οποία έχει ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής ο Υπουργός δηλώνει ότι δεν έχει καμία αντίρρηση για την σύμβαση. Σε πρώτη ανάγνωση, αυτό είναι θετικό, αφού στον εξω κόσμο, συνήθως σημαίνει συμφωνία. Οι υπουργοί όμως, είναι περίεργα όντα, ζούν σε ένα ξεχωριστό κόσμο, δικό τους, ξεγλιστρουν σαν τον υδράργυρο, και το «δεν έχω αντίρρηση, δεν σημαίνει απαραίτητα, μετά από λίγο καιρό, και «συμφωνώ»…

Ευγενές ήταν και το ΙΚΑ

Λοιπόν, η προπαγάνδα λέει ότι τα …ευγενή ταμεία των δημοσιογράφων, των δικηγόρων και των μηχανικών δεν μπήκαν στον ΕΟΠΥΥ. Και το ΙΚΑ ευγενές ταμείο ήταν αλλά το γέμισαν με όσους δεν πλήρωσαν ποτέ ασφαλιστικές εισφορές και το έκανα …αγενές, προς τους ασφαλισμένους του. Καταλήστευσαν τα ταμεία με τα ομόλογα τα δομημένα και με το κούρεμα και ζητούν και τα ρέστα. Η τροπολογία για το ταμείο των δημοσιογράφων δεν πέρασε και την Δευτέρα νέα απεργία, καθώς ο Στουρνάρας θέλει να την καταθέσει και πάλι.

Η χαμένη μάχη της αυτοδιοίκησης

Αυτό που είπε ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Τζανίδης, δηλαδή, «πώς να διεκδικήσουμε την ανάπτυξη του Δήμου όταν χάνουμε διαρκώς την μάχη του αυτονόητου», το είπε μόνο για τις Σάπες ή για το σύνολο της Αυτοδιοίκησης; Αυτή τη μάχη του αυτονόητου, δηλαδή της καθημερινότητας είναι που χάνει …καθημερινά η αυτοδιοίκηση στην χώρα μας. Και τώρα που δεν έχει και κονδύλια, μόνο αυτή τη μάχη έχει να δώσει. Αν την δώσει και πάλι θα την χάσει, καθώς δύσκολη έννοια η αυτοδιοίκηση και ελάχιστοι πολιτικοί την αντιλαμβάνονται.

Προτιμότερο καλός, ή πιστός;

Τον Δερμιτζάκη, που μπορεί να είναι και πολύ καλός στην δουλειά του, τον πήραμε για να τον επιβραβεύσουμε επειδή κάποτε που του σφύριξαν οι σειρήνες μας άφησε νύχτα για τον ΠAOK; Και με την ευκαιρία, να ευλογήσουμε και τα …γένια της στήλης όταν πριν χρόνια είχε προβλέψει τις εξελίξεις γράφοντας, Τάσο θεέ πάρε την ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: