Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012



Απελευθέρωση τώρα

Πλήρη απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος (εκτός από τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες) και πλήρη λειτουργία του ανταγωνισμού σε όλο το εύρος της αγοράς με όσο το δυνατόν πιο προσεκτικές και λιγότερες παρεμβάσεις από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ζητά η ΔΕΗ, εκτιμώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα πέσουν οι τιμές. Πως τώρα με την απελευθέρωση των τιμολογίων θα πέσουν οι τιμές δεν το εξηγούν αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα μας το εξηγήσουν, όταν έρθουν οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος. Εκτός και εάν με τον όρο απελευθέρωση, εννοούν να βγάλουν από το λογαριασμό τα δημοτικά τέλη, τα προς ΕΡΤ κτλ. Έτσι μειώνεται ο λογαριασμός, αλλά δεν σημαίνει ότι μειώνονται αυτά που πρέπει να πληρώσουμε…

Έχουμε γίνει Κουμουνιστές

Η ρωσική κυβέρνηση  με μια σειρά  νόμων προσπαθεί  σταδιακά  να προσαρμόζει το ωράριο λειτουργίας των μουσείων της χώρας στις νέες συνθήκες της «καπιταλιστικής κοινωνίας», όπου ο υπάλληλος μιας εταιρίας πολλές φορές αναγκάζεται να τελειώνει την εργασία του στις 7 το βράδυ ή και αργότερα. Έτσι θέλουν να επεκτείνουν το ωράριο, για να μπορούν όσοι θέλουν να τα επισκέπτονται. Στην Ελλάδα πάλι, όπου οι εργαζόμενοι πλέον είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του χεριού, τα μουσεία έχουν λίγες ώρες ανοίγματος, ενώ πολλά δεν ανοίγουν καθόλου, αν δεν πάρεις τηλέφωνο πολλές μέρες πριν, κανονίσεις ραντεβού, ελέγξεις αν μπορούν να σε δεχτούν και κατόπιν να προγραμματίσεις την επίσκεψή σου. Και μετά θέλουμε να αναπτύξουμε και τουρισμό…

Σταθερή αξία

Αυτή την φορά η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε για το νέο συμβούλιο διοίκησης στο Δημοκρίτειο ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα. Όσο για το αποτέλεσμα, καμιά έκπληξη. Σιμόπουλος και πάλι Σιμόπουλος. Λες και όλη αυτή η ιστορία με το νέο νόμο και τις νέου τύπου εκλογές, έγινε για να επιστρέψει θριαμβευτής ο πρώην πρύτανης. Όχι πως είχε φύγει ποτέ… Σιμοπούλειο θα το πούμε σε λίγο το πανεπιστήμιο.

Οι αρμόδιοι που ήταν;

Χθες συνελήφθησαν ένας 59χρονος στην Αλεξανδρούπολη γιατί όφειλε 170 χιλιάδες στο δημόσιο και ένας 58χρονος στο Διδυμότειχο με οφειλές 842 χιλιάδες ευρώ. Αυτές οι οφειλές που διαβάζουμε καθημερινά στα δελτία της αστυνομίας έγιναν με την μία ή …κτίστηκαν σιγά-σιγά. Γιατί αν συσσωρεύτηκαν λίγα-λίγα, πως και δεν το αντελήφθησαν οι συνήθεις αρμόδιοι; Και μη πιστεύει κανείς ότι τα ποσά αυτά θα επιστραφούν στα κρατικά ταμεία.

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο…

Δεδομένη χαρακτηρίζει η Deutsche Bank την τριετή παράταση του ελληνικού μνημονίου, παρά το γεγονός πως οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να το αρνούνται μέχρι να δημοσιοποιηθεί η πολυαναμενόμενη έκθεση της τρόικας. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ακόμα και εμείς θεωρούμε δεδομένο ότι κάτι θα γίνει, αλλά σε αυτό το σημείο, δεν ξέρουμε τι. Ποιος ξέρει, μπορεί να μας ξανακουρέψουν. Αυτή τη φορά… ΣΥΡΙΖΑ. 

Δυο φάουλ της πολιτείας

Δυο δημοσιογραφικά φάουλ από την ελληνική πολιτεία. Πρώτα η κυβέρνηση που έκοψε εκπομπή από την κρατική (όχι κυβερνητική) τηλεόραση. Κόπηκε για σχόλιο σχετικά με τον υπουργό Δένδια. Και οι δημοσιογράφοι τον είπαν και σοβαρό άνθρωπο. Ε, αυτό ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι. Το άλλο φάουλ, από τους αρμόδιους που κυνήγησαν δημοσιογράφο για την δημοσίευση της «λίστας Λαγκάρντ), την οποία ένας υπουργός την …έχασε και ένας άλλος την …ξέχασε. Ευτυχώς που δημοσιεύτηκε, γιατί όπως φαίνεται η λίστα είναι σε γνώση πολλών και μόνη η ελληνική πολιτεία δεν την γνωρίζει. Άλλωστε, την ξαναζητήσαμε από την Γαλλία, οπότε ποια προσωπικά δεδομένα εθίγησαν από μια λίστα που δεν την αποδεχόμαστε για αληθινή; Την ίδια ώρα και ειδικά για τους χειρισμούς με την λίστα, μας κράζει δημοσιογραφικά όλος ο κόσμος.  

Αρχίζει το ματς

Με λεωφορεία και αυτοκίνητα Θρακιώτες από Έβρο και Ροδόπη θα διαδηλώσουν κατά των χρυσορυχείων την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στο Πέραμα, εκεί όπου προβλέπεται να εγκατασταθεί η επένδυση. Αρχίζει το ματς και το μυαλό μας πάει στα γεγονότα της Χαλκιδικής όπου και εκεί οι κάτοικοι αντιστέκονται κατά των χρυσοθήρων. Άντε να δούμε τι θα γίνει σε μας. Προφανώς θα υπάρχει δύναμη αστυνομική, αλλά να καθίσει από μακριά και με τα χέρια στις τσέπες. Η τοπική κοινωνία τους υπερασπίστηκε με το θέμα των σχολών αστυφυλάκων και επειδή από Θρακιώτες δύσκολα να γίνουν επεισόδια, καλό θα είναι από μακριά και αγαπημένοι αστυνομικοί και διαδηλωτές. Εκτός και αν θέλουν να διαδηλώσουν και οι αστυνομικοί, οπότε καλοδεχούμενοι.

Οσονούπω στο νέο κτίριο

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η τοπική ΔΗΜΑΡ επισκέφτηκε το νοσοκομείο Κομοτηνής και διαπίστωσε διάφορα προβλήματα στην λειτουργία του. Αυτό που γνωρίζουμε εμείς είναι πως τα όποια προβλήματα θα είναι σε λίγο παρελθόν, καθώς θα έχουμε νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο. Ήδη αν πάρεις τον αριθμό το ΕΟΠΥΥ με τα με τα τέσσερα εννιάρια και ένα εννιάρι, σου κλείνουν ραντεβού στα ιατρεία του νέου νοσοκομείου. Για το …2053.

Δεν υπάρχουν σχόλια: