Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ηλεκτρονικές μάχες

«Ηλεκτρονικός» πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του κ. Γιώργου Τριανταφυλλίδη μέλους της ΑΔΕΔΥ, και του βουλευτή Ροδόπης και Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Πεταλωτή, με αφορμή την ψήφιση του μνημονίου. Ο μεν κ. Τριανταφυλλίδης είχε λάβει αφορμή από την επιστολή του κ. Πεταλωτή για τους λόγους τους οποίους ψήφισε το μνημόνιο, και του έστειλε ανοιχτή επιστολή (μέσω blog) για τους λόγους που δεν έπρεπε να ψηφίσει το μνημόνιο. Μεταξύ αυτών ο κ. Τριανταφυλλόπουλος σημειώνει ότι το χρέος δεν γίνεται βιώσιμο με το μνημόνιο ΙΙ, ότι τυχόν χρεοκοπία δεν θα έπληττε τις τράπεζες, τους μισθούς και τις συντάξεις, οι οποίες με μία απλή ρύθμιση θα γίνονταν βιώσιμα, ενώ θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν μπορεί αν διώξει την Ελλάδα από το Ευρώ. Επιπλέον κατηγορεί τον βουλευτή για την έλλειψη αναπτυξιακού οράματος για την χώρα και τον καλεί να παραιτηθεί. Η απάντηση του κ. Πεταλωτή (η οποία αναρτήθηκε στο facebook) είναι αρκετά δηκτική, μιλώντας για συνομοσιολογίες, οικονομολόγους των πρωινάδικων και ντελίριουμ. Ωραία αυτά τα ηλεκτρονικά φαγώματα (λέμε εμείς) αλλά μας δημιούργησαν μια απορία: ο κ. Τριανταφυλλίδης, τα έστειλε στον κ. Πεταλωτή. Στους δύο άλλους βουλευτές της Ροδόπης, κ.κ. Χατζηοσμάν και Στυλιανίδη, οι οποίοι ψήφισαν και αυτοί το μνημόνιο, γιατί δεν τα λέει; Τελευταία φορά που κοιτάξαμε, ο κ. Πεταλωτής ήταν μόνο ένας από τους τρείς βουλευτές. Ας παίρνει αφορμή από την επιστολή του κ. Πεταλωτή, νομίζουμε ότι η μπάλα θα έπρεπε να τους πάρει και τους τρεις, την ώρα μάλιστα που οι άλλοι δύο δεν επέλεξαν καν να δικαιολογήσουν την ψήφο τους. Γιατί δεν τους καλεί και αυτούς σε παραίτηση; Γιατί αυτή η επιλεκτική συμπεριφορά;

Φτωχή εικόνα

Τελευταία εβδομάδα του τριωδίου αυτή που διανύουμε, και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με το καρναβάλι της Ξάνθης, το οποίο φυσικά θα έχει θέμα την Ελλάδα της κρίσης. Είναι καλό να γίνονται αυτές οι εκδηλώσεις, ώστε να διασκεδάζουμε λιγάκι, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι θα προσγειωθούμε απότομα την καθαρά Δευτέρα. Και αυτό γιατί αν έχει την πραγματικά «φτωχή» εικόνα που έχει πέρυσι, με τους πολιτιστικούς συλλόγους τα καβούκια τους, θα ξεκινήσουμε την νηστεία με …νηστεία.

Πολλά τα λεφτά…

Ο χαρτοπόλεμος καλά κρατεί στο θέμα του χρυσού, αφού η Διανομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά των χρυσορυχείων έβγαλε φυλλάδιο-απάντηση στα «αγορασμένα» , όπως ο ίδιοι ισχυρίζονται, δημοσιεύματα και ενημέρωση για τον χρυσό, από τις εταιρείες. Για τον χρυσό και τον οικονομικό πόλεμο που γίνεται έχουμε γράψει επανειλημμένα σε αυτή τη στήλη, και φαίνεται ότι η Διανομαρχιακή επιτροπή προσπαθεί ειλικρινά να σταματήσει αυτή την επένδυση, με τα μέσα που διαθέτει. Και εμείς μαζί τους, αλλά όσο η κρίση βαθαίνει, τόσο θα γίνονται «πολλά τα λεφτά Άρη».

Ο Γκαίμπελς ζει…

Διαμαρτυρία για τον τρόπο με τον οποίο έχουμε καλύψει το θέμα της μείωσης του προστίμου για τα αυθαίρετα στο 20% για του παλιννοστούντες έφτασε στα γραφεία της Εφημερίδας μας, με την οποία κατηγορούμαστε για προπαγάνδα, την ώρα που οι ίδιοι ούτως η άλλως δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το 20%. Το γεγονός ότι η αναφορά μας στο θέμα αυτό, και η δημοσίευση ανάλογης επιστολής διαμαρτυρίας από τους μηχανικούς της Ροδόπης, θεωρείται προπαγάνδα, από μόνο του δεν ευσταθεί. Τι έπρεπε να κάνουμε, την ώρα που οι ίδιοι οι σύλλογοι των παλιννοστούντων το διαλαλούν όπου βρουν, εμείς να το κρύψουμε; Παράλληλα εμείς ουδέποτε επιτεθήκαμε στους παλιννοστούντες. Απλώς τονίσαμε το γεγονός ότι σε καιρούς φτώχειας για όλους τους έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως καταγωγής, το να ξεχωρίζεται μια συγκεκριμένη ομάδα, γίνεται για μικροπολιτικούς και μόνο σκοπούς, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές της ανάγκες. Εμείς δεν θέλουμε, να τους κρατήσουμε φτωχούς και παρακατιανούς και να τους δίνουμε και κανένα ξεροκόμματο να χαίρονται. Εμείς θέλουμε ίσες ευκαιρίες για όλους. Και με αυτή τη ρύθμιση, και δεν δίνονται ίσες ευκαιρίες, αλλά και αποκόβονται κομμάτια την κοινωνίας από τον κορμό της, με άλλα κομμάτια, τα οποία θα θεωρηθούν «αδικημένα» να αντιδρούν και να επιτίθενται στα άλλα. Την ίδια ο μέσος Έλληνας πολίτης αποκτά το αίσθημα ότι αδικείται, κάτι το οποίο θα το βρούμε αργότερα στο δρόμο μας. Αν αυτό θεωρείται προπαγάνδα, τότε τι να πούμε, έχουν δίκιο…

Όχι κοψιμο…μειωση

Αυτές τις εποχές τίποτα δεν σε εκπλήσσει από ότι συμβαίνει στα πανεπιστήμια, για αυτό και η πληροφορία ότι κόβεται η σίτιση των φοιτητών δεν έπεσε ακριβώς σαν κεραυνός εν αιθρία. Το υπουργείο έσπευσε να σημειώσει ότι αναφέρεται σε μείωση 10% στο συγκεκριμένο κωδικό των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, στο πλαίσιο των περικοπών που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, και όχι για περικοπή, κάτι που για ακόμα μια φορά επιδεικνύει την ικανότητα της κυβέρνησης στις επικοινωνιακές τακτικές. Μαθαίνεις ότι κόβεται, τρομοκρατείσαι. Μετά έρχονται σου λένε, «όχι δεν κόβεται, μειώνεται μόνο το 10%» και μένεις και ευχαριστημένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: