Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ασυνδετοι έως τώρα
Διασύνδεση των φυλακών με το πανεπιστήμιο, ζήτησε ο κ. Πεταλωτής κατά την επίσκεψή του στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κομοτηνής, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μια αξιόλογη νομική σχολή, και μια σχολή Κοινωνικής Διοίκησης και να μην έχουν επαφή με το Κατάστημα.
Επιπλέον σημείωσε ότι θα πρέπει και το ιατρείο των φυλακών να συνάψει συνεργασία με την ιατρική σχολή, έτσι ώστε να δίδονται καλύτερες υπηρεσίες τόσο σε υπαλλήλους όσο και κρατουμένους. Δίκιο έχει ο κ. υφυπουργός, αλλά εδώ δεν μπορούμε να διασυνδέσουμε το Πανεπιστήμιο με την πόλη, κάτι απείρως πιο εύκολο, θα το διασυνδέσουμε με τις φυλακές; Ας ελπίσουμε πως ναι…

Εγώ δεν πάω μέγαρο…
Στο ξενοδοχείο Arcadia και όχι στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής (συνεδριακό κέντρο) θα λάβει χώρα το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Οι λόγοι που οι σύνεδροι δεν θα απολαύσουν το μέγαρο είναι σύμφωνα με πληροφορίες οικονομικοί, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει τους συντελεστές του μεγάρου. Άλλωστε επειδή ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Κομοτηνή τους προσπέρασε, δεν θα πρέπει να κατεβάσουν τις μαύρες πλερέζες. Αντίθετα, θα πρέπει να είναι λίγο φιλοσοφημένοι , και να πουν στην ΚΕΔΕ, δεν σας θέλαμε ούτως ή άλλως, να πάτε αλλού

Θίχτηκε ο αγαπούλας…
Εξώδικο σε γνωστή εταιρία κινητής τηλεφωνίας έστειλε ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος ζητά άμεσα στην παύση της προβολής της διαφήμισης στην οποία ο πρωταγωνιστής υποδύεται τον πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας που βρίσκεται στη φυλακή και χρησιμοποιεί τη λέξη «αγαπούλα» και ζητάει την... κουκούλα. Ο πρώην πρόεδρος της Καβάλας που κρατείται στα Σκόπια, εκτός του ότι ζητά να μην ξαναβγεί στον «αέρα» η διαφήμιση, επιφυλάσσεται των νομίμων δικαιωμάτων του και για αποζημίωση «λόγω ηθικής βλάβης λόγω προσβολής της προσωπικότητάς μου»! Τελικά το θράσος, εκτός από όρια, δεν έχει και σύνορα, αφού ούτε της φυλακής τα σίδερα των Σκοπίων δεν εμπόδισαν τον Μάκαρο να εντοπίσει την προσβολή αυτή. Πέρα φυσικά από την προσβολή της προσωπικότητας, θεωρεί ότι θα πρέπει από την εταιρεία να υπάρξει και απόδοση του κέρδους που αποκόμισε χρησιμοποιώντας στοιχεία της προσωπικότητάς του. Είδατε; Τελικά ακόμα και από τη φυλακή του εξωτερικού, λεφτά βγάζει ο Μάκης.

Ο τρίτος άνθρωπος
Τις καταγγελίες τους συνέχισαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι κατονόμασαν τρίτο πρόσωπο ως αυτό που μετέφερε σύσταση-δυσαρέσκεια υπουργού για συγκεκριμένη υπόθεση την οποία χειρίζονταν. Ποια ήταν αυτή η τεράστια παρέμβαση; Επικαλούνται φράση τρίτου προσώπου, «άντε τελειώνετε», με την οποία τους μεταφερόταν, όπως λένε, υπόδειξη υπουργού να ολοκληρώσουν γρήγορα τη διερεύνηση μεγάλης υπόθεσης οικονομικού εγκλήματος. Άντε τελειώνετε; Αυτό τους πρόσβαλε; Δεν πρέπει να βγαίνουν και πολύ έξω οι δύο εισαγγελείς, αλλιώς θα τους προσβάλλει και ο αέρας.

Τράβα γραμμή
«Για μένα κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της» δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, δείχνοντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τόσο η χώρα, όσο και τα όσα αναμένουμε εμείς από αυτή και τους πολιτικούς της. Το ότι η σωτηρία της χώρας, και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της, δεν είναι πλέον αυτονόητο, αλλά θα πρέπει να το επισημαίνουμε, αποτελεί ακόμα μια απόδειξη της κατάντιας μας. Και που είστε ακόμα…

Γιατροί εν καμίνω
Τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους θα συνεχίσουν και την ερχόμενη εβδομάδα οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί του ΙΚΑ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, με επαναλαμβανόμενες απεργίες και αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία.
Ακόμα βέβαια δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τους γιατρούς της Ροδόπης, αλλά φαίνονταν αποφασισμένοι να ακολουθήσουν τη γραμμή του πανελλήνιου συλλόγου, η γραμμή του οποίου φαίνεται να είναι… σύγκρουση.

Παπανδρέου εναντίον ΔΟΛ
«Δεν ήμασταν δυνατοί και αποφασισμένοι όσο έπρεπε να συγκρουστούμε με συμφέροντα, υπονομευτήκαμε» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, που έφερε ως παράδειγμα τον εκδότη του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος είχε ζητήσει δάνεια 10 εκατομμυρίων από την Εθνική Τράπεζα και επειδή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, δεν του δόθηκαν. Ο κ. Ψυχάρης απάντησε εξαπολύοντας ομοβροντία κατά του κ. Παπανδρέου, με την οποία ισχυρίζεται ότι από την Εθνική του είπαν ανεπισήμως ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου. Μάλιστα αφήνει υπονοούμενα, ζητώντας να δηλώσει ο πρώην πρωθυπουργός, υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαν τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάνε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιός ζήτησε κάτι από τον άλλο. Δεν γνωρίζουμε τι διημείφθη και πότε, αλλά ξέρουμε το εξής: Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: