Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Θα έχουμε Θράκη 2012;
Τα προβλήματα του Διεθνές Εκθεσιακού Κέντρου Αν. Μακεδονίας & Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ), είχαν την τιμητική τους κατά την κοπή της πίτας του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, όπου τόσο ο κ. Πεταλωτής όσο και ο κ. Δαμιανίδης αναφέρθηκαν σε αυτό.
Την αρχή έκανε ο κ. Πεταλωτής, ο οποίος σημείωσε ότι οι τοπικές αρχές θα πρέπει να πάρουν το θέμα στα χέρια τους. Μάλιστα σημείωσε ότι έχει γίνει ανάλογη συζήτηση και με τον Περιφερειάρχη και με τον Δήμαρχο ώστε οι επαγγελματίες μέσα από τους φορείς να δημιουργήσουν μια εστία, όχι κρατική, αλλά των επαγγελματιών της περιοχής μας. Με αυτό τον τρόπο θεωρεί ότι θα τραβήξουν τόσο το τοπικό όσο και το πανελλήνιο ενδιαφέρον, αφού η περιοχή μας είναι σημαντική και πρόσβαση πρέπει να έχουν και οι άλλες χώρες.
Αφορμή πήρε από αυτό και ο κ. Δαμιανίδης, ο οποίος σημείωσε πως στηρίζει το θεσμό και το κέντρο, και πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γίνει η γενική συνέλευση της ΔΕΚΑΜΑΘ ώστε με μια νέα διοίκηση να προχωρήσουν μπροστά.
Μάλιστα τόνισε ότι η περιφέρεια είναι πρόθυμη να αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της προσπάθειας

Μόλις που τον ακούμπησα…
Η οικονομία καταρρέει, το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και η χώρα πηγαίνει ακόμα πιο βαθιά στο χειμώνα της δυστυχίας της. Ευτυχώς που βρέθηκε και ο Κίμωνας ο Κουλούρης, να «πατήσει» τον αστυνομικό με τη σοσιαλιστική Mercedes. Το αρχικό ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και τραυμάτισε αστυνομικό, όταν κλήθηκε από τους άνδρες της ΔΙΑΣ να σταματήσει σε έλεγχο για τροχαία παράβαση. Από εκεί και πέρα όμως, το χάος… ο κ. Κουλούρης ισχυρίζεται ότι «ούτε που τον άγγιξε τον αστυνομικό το αυτοκίνητο», ενώ ως άλλος Ξανθόπουλος περιφέρει τον καημό του: «Για ένα κόκκινο, καταστρέφεται η ζωή μου και κλαίει συνεχώς το παιδί μου». Δεν ξέρουμε ποιόν να πιστέψουμε, και στο τέλος δεν θα πιστεύουμε κανένα, αλλά γίνονται κάτι τέτοια και ξεχνιόμαστε…

Πετρίδης +Λιούρτας = Love
Την τιμητική του είχε ο πρώην πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Κώστας Λιούρτας κατά την κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου, αφού το όνομά του αναφέρθηκε δύο φορές. Μία από τον κ. Γιώργο Πεταλωτή, ο οποίος αστειευόμενος (μάλλον) δήλωσε ότι «επιτέλους απομακρύνθηκε και η γκρίνια του Λιούρτα».
Την δεύτερη φορά ανέφερε όνομα του κ. Λιούρτα ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος ανέφερε και αυτός τη γκρίνια. «Συμφωνώ ότι γλιτώσαμε από την γκρίνια του προέδρου, αλλά δεν γλιτώσαμε από αυτόν, γιατί οι δημόσιες παρεμβάσεις του και καίριες είναι, και έχει και δημόσιο λόγο και δημόσιο βήμα» ανέφερε καλώντας όλους τους παρευρισκόμενους να χειροκροτήσουν τον πρόεδρο. Ότι θα το βλέπαμε θα ακούγαμε και αυτό…σίγουρα δεν το περιμέναμε.

Τραγουδώντας στη βροχή
Ιδιαίτερα βροχερά και με δυνατό αέρα τα φετινά Θεοφάνεια, κάτι που φάνηκε και στη ρίψη του σταυρού στο υδραγωγείο της Κομοτηνής. Ομπρέλες, σταυρούς, παρευρισκόμενους, δεν έκανε διακρίσεις, όλους προσπάθησε να τους πάρει. Ευτυχώς δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά την άλλη φορά, ας το κάνουμε κάπου κλειστά, σε κάποιο κολυμβητήριο ίσως;

Αυτοί ξέρουν…
Κέφια είχε ο Δήμαρχος Κομοτηνής στην κοπή της πίτας του ΕΒΕΡ, κάτι που φάνηκε από την αρχή του λόγου του. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Αργυρόπουλο που μόλις επανεξελέγη, αλλά τον προειδοποίησε: «Εμείς ξέραμε περίπου που μπορεί να μπλέξουμε όταν πήγαμε στο Δήμο, εσύ πρόεδρε ήξερες ακριβώς που μπλέκεις». Άντε και δεν ήξερε που ακριβώς έμπλεκε ο Δήμαρχος με τον δήμο, τώρα που πέρασε λίγος καιρός, και έχει καταλάβει, δεν κάνει ένα απολογισμό της θητείας του ενός έτους, να μας πει και εμάς ακριβώς τι παρέλαβε, και πόσο βαθιά είναι η τρύπα του Δήμου; Γιατί αλλιώς, όπως είδαμε και με την Τσανάκλειο, ο καθένας θα μπορεί να λέει ότι θέλει…

Αντισυμβατικότητες…
Γνωρίζουμε ότι με τα προβλήματα που έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, χρειαζόμαστε αντισυμβατικές λύσεις, αλλά ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος μάλλον το πήγε μακριά το θέμα, ζητώντας την ενοικίαση της Ακρόπολης.
«Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνο. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους» σημείωσε και απαντώντας στις πιθανές επικρίσεις, ανέφερε: «Να αφήσουν οι ψυχάκηδες και οι αγκυλωμένοι τις θεωρίες του χθες και να δουν το αύριο της πατρίδας». Εμάς το σχέδιο δεν μας φαίνεται και πολύ λογικό, αλλά τώρα τελευταία η λογική και η Ελλάδα έχουν πάρει διαζύγιο… πάντως αν αποφασίσουν να προχωρήσουν οι ηγέτες της πατρίδας σε αυτή την κίνηση, έχουμε να προτείνουμε κάποιον και εμείς. Έναν πολύ ικανό επιχειρηματία, ο οποίος κατάγεται από την Κύπρο και συνήθως κατοικεί στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. Βέβαια τον τελευταίο καιρό έχει κάτι νομικά μπλεξίματα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι είναι απλώς παρεξήγηση και θα λυθούν σύντομα. Όσο για τις ικανότητές του; Του δίνεις βάλτο και στον κάνει ολυμπιακό ακίνητο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: