Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Βηματάκια

Ο νέος Χάρρυ Πόττερ
Μάγος αποδείχτηκε ο πρώην δήμαρχος Κομοτηνής κ. Δημήτρης Κοτσάκης, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την απροθυμία του νυν Δημάρχου κ. Πετρίδη να εισέλθει σε λεπτομέρειες και να αντιπαρατεθεί, κατάφερε να εξαφανίσει τα χρέη του δήμου Κομοτηνής. Από 15 εκατομμύρια με λίγη δημιουργική αριθμητική και λίγα άμπρα κατάμπρα τα χρέη πήγαν περίπατο στη χώρα του Ποτέ! Το μεγάλο του κόλπο όμως το έκανε με τα 8 εκατομμύρια χρέη από τρίτους που έχει να λαμβάνει ο Δήμος, αφού τα 4,5 εκατομμύρια από τη ΔΕΥΑΚ τα «έσβησε» γιατί πήρε Δάνειο, ενώ τα υπόλοιπα δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είναι αδύνατον να εισπραχθούν. Πραγματικά κάποιος θα έπρεπε να πει στον κ. Κοτσάκη ότι το να εξηγείς πως δημιουργήθηκαν τα χρέη, ή γιατί υπάρχουν αυτά, δεν σημαίνει ότι στο τέλος του μήνα δεν θα πρέπει και να τα πληρώσεις. Δεν κάνουν έτσι οι νοικοκύρηδες τους λογαριασμούς τους!
Περιφερειακό γαϊτανάκι
Κατά τη διάρκεια της εισαγωγής του στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο προϊστάμενος της διεύθυνσης οικονομικού κ. Γεώργιος Τσακίρης, έδωσε και την πρόβλεψη της υπηρεσίας για τα επόμενα δύο χρόνια, το 2012 και το 2013.
Τονίζοντας ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται σαν απόλυτες προβλέψεις γιατί σίγουρα πολλά θα αλλάξουν μέχρι τότε, τόνισε ότι αντικατοπτρίζουν το γεγονός ότι η κεντρική εξουσία τους έχουν δηλώσει ρητά ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει μείωση 10% κάθε χρόνο στα χρήματα που λαμβάνει η περιφέρεια, κάτι που τόνισε επανειλημμένα. Αυτό δεν εμπόδισε πολλούς από τους εισηγητές που μίλησαν μετά, και ιδίως τον κ. Παυλίδη, να «ανακαλύψουν» την μείωση μόνοι τους και μάλιστα να την καταγγείλουν. Μπορεί ο κ. Τσακίρης να μην είναι ο καλύτερος ρήτορας του κόσμου, άλλωστε και η δουλειά του δεν το απαιτεί, η δική τους δουλειά απαιτεί να τον ακούνε, και μάλιστα με ευλαβική προσοχή.
Ξεκινούν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια
Ξεκινούν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στον Δήμο Κομοτηνής τις επόμενες μέρες, αφού επεκτάθηκε από πέρυσι η σύμβαση του Δήμου Αιγείρου για τους ψεκασμούς. Έτσι παρόλο που το πρόγραμμα ψεκασμών της Περιφέρειας, η οποία από εδώ και πέρα θα έχει την ευθύνη των ψεκασμών, δεν ξεκινάει ακόμα, φέτος η περίοδος θα ξεκινήσει, τουλάχιστον για εμάς νωρίς. Ας ελπίσουμε ότι οι «εισβολές» από τους γειτονικούς νομούς δεν θα καταστήσουν την όλη προσπάθεια και πρόβλεψη μάταιη.
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη
117 Ευρώ είναι το ποσό που παίρνει ο κάθε περιφερειακός σύμβουλος κάθε φορά που παρίσταται στο περιφερειακό συμβούλιο. Αυτό ανέφερε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης οικονομικού κ. Γεώργιος Τσακίρης, σε μια αθώα ερώτηση του κ Μακρή για κάποιες αυξημένες δαπάνες, και συγκεκριμένα την αποζημίωση μελών συλλογικών οργάνων, τόνισε είναι αυξημένη γιατί φέτος, προβλέπονται οι αμοιβές των περιφερειακών συμβούλων, οι οποίες φέτος είναι μεγάλες, αφού «συνολικά πληρώνονται περίπου εξήντα άτομα, μαζί με τα έξοδά μετακίνησης» τελικά όσοι λένε ότι η δημοκρατία κοστίζει, έχουν δίκιο, και μπορούμε τώρα να του πούμε και πόσο. Βέβαια μεγαλύτερο σοκ προκάλεσε η αμοιβή του περιφερειάρχη: 5800 ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά, και ελπίζουμε ότι κάποια από αυτά πηγαίνουν προς τον λαό της περιφέρειας που τόσο τα έχει ανάγκη.
Η επίθεση των laptop
Η τεχνολογία εισήλθε στο περιφερειακό συμβούλιο, αφού πολλοί σύμβουλοι είχαν μαζί τους laptop και netbook τα οποία τα χρησιμοποιούσαν όπως τόνιζαν για να βλέπουν τα θέματα που τους είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά. Ελπίζουμε ότι δεν μπήκαν σε πειρασμό να μπουν στο Ιντερνετ, ή σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή να κάνουν κάτι διαφορετικό που θα τους αποσπούσε την προσοχή από το περιφερειακό συμβούλιο!
Οι υποσχέσεις τηρούνται (κάποιες φορές)
Από την 1η Ιουλίου, η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται από τους Δήμους. Ερωτηθείς μετά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου, αν έχει γίνει πρόβλεψη για αυτό, απάντησε ότι «έχει ενταχθεί, και μένουμε στην αυτονόητη δέσμευση του Υπουργείου παιδείας ότι οι δαπάνες θα καλυφθούν στο σύνολο από το υπουργείο, όπως γινόταν μέχρι τώρα με τις νομαρχίες, οι οποίες είχαν την ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών, πιστεύω προσωπικά ότι η κυβέρνηση θα είναι συνεπής, τουλάχιστον σε αυτή της την υποχρέωση.» Τουλάχιστον σε αυτή την υποχρέωση; Δήμαρχε μάλλον πολλά έχουν δει τα μάτια σου από υποσχέσεις, αλλά λίγα από λεφτά
Έμπαινε Δρούτσα
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δ.Δρούτσας από το Καστελόριζο έστειλε μήνυμα προς την τουρκική πλευρά :«Το μήνυμά μας προς όλους, εκτός, αλλά και εντός των συνόρων μας, είναι ξεκάθαρο: το Καστελόριζο είναι ελληνική γη όπως η Αθήνα, η Θράκη, η Μακεδονία, η Μάνη, η Κρήτη και όποιος υπονοήσει κάτι άλλο, δεν έχει καμία τύχη» δήλωσε.
Ως προς την αντιμετώπιση της τουρκικής συμπεριφοράς από την ελληνική κυβέρνηση, είπε: «Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από όλους, ότι όπως δεν έχει αλλάξει η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, έτσι δεν άλλαξαν και οι στέρεες απαντήσεις που δίνουμε σε κάθε πρόκληση. Δεν κάνουμε ούτε σπιθαμή πίσω, δεν δεχόμαστε ούτε γρατσουνιά στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, από τη μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη και βεβαίως δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα του Καστελόριζου στον φυσικό του πλούτο.»
Το είχε πει ο πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα αλλάζει, αλλά δεν το πιστεύατε, άπιστοι Θωμάδες. Αν δεν είχαμε οικονομική κρίση δηλαδή τι θα έκανε, θα κήρυττε πόλεμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: