Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Βηματάκια

Άλλος για το εκατομμύριο
Τελικά είναι αλήθεια αυτό που λένε οι Αγγλοσάξονες, «Αν με την πρώτη δεν τα καταφέρεις, σήκω και ξαναπροσπάθησε». Αυτό φαίνεται ότι εφαρμόζουμε στην προσπάθεια ενίσχυσης της εργασίας στη Ροδόπη, αφού στην αρχή προσπαθήσαμε με το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Στήριξης Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ), μετά θα δημιουργούσαμε την Κοινωνική Εργασία σε συνδυασμό με μια μετεξέλιξη του προηγούμενου σχεδίου, και στο τέλος αφού φαίνεται ότι δεν βγήκε, αποφασίσαμε να πάμε σε «Αναπτυξιακή Σύμπραξη» για την απασχόληση στη Ροδόπη. Μια δυο τρείς, πού θα πάει, θα μας πετύχει μια φορά!
Μουσικές καρέκλες
Το γαϊτανάκι των προπονητών στον Πανθρακικό συνεχίζεται, αφού στη φετινή χρονιά έχουμε φτάσει αισίως στον τέταρτο προπονητή μας. Μετά λοιπόν τον Δερμιτζάκη, (ο οποίος έφυγε «νύχτα» για τον ΠΑΟΚ), τον «έλα πίσω» Βασιλακάκη που έφυγε μετά από εφτά αγωνιστικές, τον «έλα και εσύ πίσω» Φερέρα του οποίου η συνεργασία λύθηκε επειδή δεν ήθελε να συνεχίσει την επόμενη χρονιά, ο Σάββας Παντελίδης είναι ο τέταρτος προπονητής ο οποίος κάθεται στον «ηλεκτρικό» πάγκο της ομάδας. Φυσικά και ο ίδιος δεν είναι ξένος στις μετακινήσεις, αφού την τρέχουσα περίοδο ξεκίνησε στην ομάδα των Τρικάλων για να συνεχίσει μέχρι και πριν από λίγο καιρό στον Εθνικό Πειραιώς. Εμείς να του ευχηθούμε καλή επιτυχία και να στεριώσει, γιατί με τον ρυθμό που πηγαίνουμε και τις τόσες αλλαγές προπονητών, μας βλέπω να καταλήγουμε πάλι σε παλιούς (Καρτιέ κανείς;)
Δυο Ψηφίσματα χωρίς πατρίδα
Δύο ψηφίσματα ήρθαν προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας, με το ένα να είναι για την επέμβαση στη Λιβύη, το οποίο το έθεσε ο κ. Τρέλλης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και το άλλο για τα πυρηνικά το οποίο έθεσε ο κ. Χαρίτου της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας». Τα ψηφίσματα δεν συζητήθηκαν από το συμβούλιο, με απόφαση κατά πλειοψηφία, κάτι που προκάλεσε την ήπια αντίδραση των δύο συμβούλων, παρόλο που αργότερα ο κ. Τρέλλης, κατήγγειλε την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου η οποία απέρριψε με περίσσιο θράσος τη συζήτηση για το θέμα.
Έχουμε παρανοήσει κάποια πράγματα
Ας βάλουμε λίγο τα πράγματα σε μία σειρά…. Πρώτον: Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι εκ του νόμου να πηγαίνουν όπου τους τοποθετεί η υπηρεσία τους. Δεύτερον: Οι υπάλληλοι είναι επίσης υποχρεωμένοι εκ του νόμου να βρίσκουν μεταφορικό μέσο εάν η υπηρεσία τους είναι μακριά από το σπίτι τους. Τρίτον: Οι δημόσιοι υπάλληλοι μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει θα πάρουν το μισθό τους, έστω και κουτσουρεμένο. Με βάση τα παραπάνω γιατί έχει αναχθεί σε μέγα ζήτημα το αν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ θα μετακινηθούν από υπηρεσίες που είναι υπερστελεχωμένες και εδρεύουν στις όμορες περιφερειακές ενότητες στο διοικητικό κέντρο, τη Ροδόπη, για να διευκολύνουν την δύσκολη κατάσταση που έχει προκύψει λόγω της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού; Και όταν μάλιστα αυτή η μετακίνηση, όπως δηλώνει ο ίδιος ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΑΜ-Θ είναι προσωρινή, μέσα στο ωράριο και πολύ πιθανόν με μέσο της ίδιας της Περιφέρειας που ακριβώς έγκειται το πρόβλημα και όλοι εξανίστανται; Δηλαδή ο εργάτης που σηκώνεται από τις πέντε για να πάει στο εργοστάσιο και να βγάλει μεροκάματο γιατί δεν διαμαρτύρεται; Και στο τέλος τέλος όταν αποδέχθηκαν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα δεν ήξεραν ότι όλα τα παραπάνω είναι μέσα στις υποχρεώσεις τους; Αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν ας δώσουν τη θέση τους σε κάποιον που έχει πραγματικά ανάγκη να δουλέψει!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: