Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Βηματάκια

Ξανά αναστολή
Σε αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώση προχωρούν για πολλοστή φορά οι φαρμακοποιοί της χώρας αφού ακόμα το δημόσιο δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές του. Συγκεκριμένα από το Μάιο έχουν να πληρωθούν όσα φαρμακεία εκτελούν συνταγές του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων και οι δεσμεύσεις επί δεσμεύσεων από πλευράς υπουργείου Υγείας αποδείχτηκε πως ήταν «λόγια του αέρα». Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι παίζεται χρόνια τώρα μεταξύ φαρμακοποιών και ασφαλιστικών ταμείων με τους ασφαλισμένους να είναι ο θεατής. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, οι φαρμακοποιοί δε έχουν πρόθεση να κάνουν πίσω αυτή τη φορά και όλοι αναμένουν από την κυβέρνηση να δείξει έστω και τώρα ότι οι δεσμεύσεις της έχουν αντίκρυσμα και δεν είναι απλά λόγια κενού περιεχομένου…. Αναμένουμε…
Εγγύηση
«Η πρόοδος και η ολοκλήρωση του έργου του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη παραμένει μεγάλη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, αφού η σύλληψη και αρχή του έργου έγινε επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, με υπουργό Εξωτερικών τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια». Τάδε έφη η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Τώρα ηρεμίσαμε…. Μόνο που η υλοποίηση του έργου δεν εξαρτάται από το πόσο αποφασισμένη είναι η ελληνική κυβέρνηση αλλά τι θα κάνουν οι άλλοι συμβαλλόμενοι του έργου, βλέπε Ρωσία και Βουλγαρίου
Μεγάλες προσδοκίες
Τρείς ζώνες για να ενισχυθεί η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και να αξιοποιηθούν οι αρχαιολογικοί χώροι της θέλει να δημιουργήσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, τις οποίες ήδη έχει αποκρυσταλλώσει η ΙΘ΄ Εφορία προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων, σύμφωνα με τον καινούριο προϊστάμενο της κ. Δημήτριο Σκιλάρντι.
Η πρώτη είναι το μέτωπο όλων των παραθαλασσίων Ιωνικών αποικιών από τα Άβδηρα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, η δεύτερη ζώνη στην ηπειρωτική χώρα που περνάει από ανατολή προς δύση και διέρχεται από την Κομοτηνή, και θα υπάρξει μια Τρίτη ζώνη, κάθετη, η οποία θα έχει σχέση με τον Έβρο και το Διδυμότειχο.
Ο κ. Σκιλάρντι προσδοκεί ότι αυτές οι ζώνες, με την κατάλληλη υποστήριξη από την πολιτεία αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής, θα γίνουν ένα σημαντικό αναπτυξιακό μέσο το οποίο θα και θα βοηθήσει ώστε να χρηματοδοτηθεί η συντήρηση των πολλών και σημαντικών μνημείων της περιοχής, αλλά και στην ενίσχυση των πολιτών και του κράτους που την έχουν ιδιαίτερη ανάγκη αυτή την εποχή. Η πρόταση είναι σίγουρα διαφορετική από ότι έχουμε συνηθίσει, είναι σίγουρα ιδιαίτερα τολμηρή για τα δεδομένα της περιοχής, αλλά δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο που μέσες λύσεις δεν υπάρχουν. Αν τύχει και της κατάλληλης υποστήριξης και από τους φορείς, τότε μπορεί σε λίγα χρόνια το τουριστικό τοπίο της Ροδόπης και του Έβρου να είναι πραγματικά αγνώριστο. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μέλλον σε αυτές τις προτάσεις, γιατί τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα.
Ακόμα τούτη η άνοιξη
«Χελιδονίσματα» χθες στην Κομοτηνή, παρόλο που το τσουχτερό κρύο έκανε την άνοιξη να φαίνεται σαν μακρινή ανάμνηση. Πάντως τα παιδιά που συμμετείχαν στην πομπή δεν φάνηκαν να πτοούνται, σκορπώντας χαρά και αισιοδοξία σε όσους περαστικούς αψήφησαν τον καιρό και είχαν βγει στην αγορά. Η άνοιξη βέβαια μπορεί να μην ήρθε ακόμα, αλλά αργά η γρήγορα θα φτάσει, το θέμα είναι να φτάσει και στην οικονομία της χώρας, παρόλο που προς το παρόν αυτή διάγει βαρύ χειμώνα.
Νέο Δ.Σ. στη ΓΣΕΒΕΕ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), το οποίο προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 20ης Φεβρουαρίου 2011, συνήλθε σε Σώμα την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011. Μετά από διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας εκλέχτηκε το νέο Προεδρείο για τα επόμενα τρία χρόνια με την παρακάτω σύνθεση: Πρόεδρος Ασημακόπουλος Δημήτριος, αντιπρόεδροι: Καβαθάς Γεώργιος, Παπαργύρης Ιωάννης, Ιωάννου Βασίελιος, Σφύρης Εμμανουήλ, Αγγελάκης Ευάγγελος, γενικός γραμματέας: Σκορινης Νικόλαος, αναπληρωτής γ.γ.: Γιατράς Δημήτρης, Ταμίας: Κοτταρίδης Αναστάσιος, αναπληρωτής ταμίας: Σκέντζος Παναγιώτης και μέλη: Κασαπίδης Διαμαντής, Μαυροθαλασσίτης Χαράλαμπος και Χιόνης Γεράσιμος.
Αξίζει να σημειωθεί πως για ακόμη μια φορά εκλέχτηκε σύμβουλος της ΓΣΕΒΕΕ ο πρόεδρος του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αργύρης Αργυρόπουλος ο οποίος μάλιστα ήρθε 6ος σε σταυρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: