Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Βηματάκια

Αναβολή
15 Νοεμβρίου με 15 Δεκεμβρίου θα γίνουν τελικά οι εκλογές των επιμελητηρίων, αφού με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον ανταγωνισμό μετατέθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης των Επιμελητηρίων της χώρας για αυτό το χρονικό διάστημα. Η μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών συναρτάται με την επικείμενη έναρξη λειτουργίας του Γ.Ε.ΜΗ., με την ανάγκη αναμόρφωσης της επιμελητηριακής νομοθεσίας, αλλά και με σχετική απόφαση - αίτημα της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στις 4.2.2011.
Μαύρη (γερμανική) τρύπα
Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε τη Δευτέρα, μετά και τις πιέσεις της Deutsche Telekom, απολύσεις και περικοπές κόστους, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των συνδικάτων που απειλούν με κινητοποιήσεις.
Συνολικά 120 θέσεις εργασίας θα χαθούν στην Cosmote, ενώ δαπάνες ύψους 32 εκατ. ευρώ (κυρίως από κόψιμο υπερωριών και επιδομάτων) αναμένεται να εξοικονομηθούν στη μητρική σταθερής τηλεφωνίας, σύμφωνα με ανακοινώσεις της επιχείρησης και των συνδικαλιστών της.
Στο μεταξύ με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις απαντά η ΟΜΕ-ΟΤΕ στις περίπου απολύσεις με 24ωρη προειδοποιητική απεργία για την προσεχή Παρασκευή 4 Μαρτίου σε όλο τον Όμιλο του ΟΤΕ, με περεταίρω κινητοποιήσεις να αποφασίζονται την επόμενη Τρίτη, ενώ καλεί το σύνολο των εργαζόμενων του Ομίλου ΟΤΕ σε μποϋκοτάζ όλων των γερμανικών προϊόντων.
ενδιαφέροντες εξελίξεις, και μάλιστα σε μια κίνηση που αναμένεται να είναι ο οδηγός για περικοπές σε άλλες ΔΕΚΟ. Πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι κατά την επίσκεψη συνδικαλιστών του ΟΤΕ στην Κομοτηνή για την ετήσια γενική συνέλευση των τεχνικών του ΟΤΕ της Ροδόπης, αναφέρθηκε ότι στο κεντρικό μέγαρο του ΟΤΕ προκηρύχτηκε έργο αλλαγής των κλειδαριών και δημιουργίας ζωνών προσπελάσιμων με κάρτα το οποίο κατά αυτούς ξεπερνάει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Εάν αυτό αληθεύει, τότε μάλλον η κακοδιοίκηση στην εταιρία δεν αποτελεί παρελθόν, αφού όταν περικόπτεις 32 εκατομμύρια για ένα χρόνο, επικαλούμενος τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, το να ξοδεύεις 50 εκατομμύρια για κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αναβαθμίσει την παροχή υπηρεσίας στην οποία θέλεις να θεωρείσαι πρωτοπόρος, φαίνεται τουλάχιστον προκλητικό.
Λίγη συμπαράσταση
Μόνο σε τρείς περιφέρειες εκλέχτηκαν Συμπαραστάτες της Περιφέρειας, ενώ το ίδιο συνέβη και σε πολλούς Δήμους σε όλη την Ελλάδα όπου δεν εξελέγη συμπαραστάτης του δημότη, αφού προφανώς η πλειοψηφία των 2/3 που απαιτούνταν, και μάλλον δημιουργήθηκε από το υπουργείο για να εκλέγονται πρόσωπα κοινής αποδοχής, αλλά μάλλον η κοινή αποδοχή σε πολλές περιοχές πήγε περίπατο, με μερικούς δήμους να μην καταφέρνουν να εκλέξουν κάποιον μετά από δύο και τρείς προσπάθειες, ενώ η προθεσμία που έδωσε το Υπουργείο έληξε την Δευτέρα. Τι θα γίνει τώρα με τον συμπαραστάτη, κανείς δε ξέρει, ενώ το υπουργείο δεν φαίνεται διατεθειμένο να δώσει παράταση ή περεταίρω οδηγίες. Άραγε η χρόνια αδυναμία παρατάξεων θα στερήσει από πολλούς πολίτες έναν θεσμό ο οποίος στα χαρτιά τουλάχιστον είναι σημαντικός για την προστασία τους από τις υπερβολές της εξουσίας; Θα δουμε…
ΙΚΑ ο παράδεισος του ασφαλισμένου
Ευφρανθείτε ταλαίπωροι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ. Πλέον θα μπορείτε να επισκέπτεστε όχι έναν αλλά 10 συμβεβλημένους με το ΙΚΑ καρδιολόγους στην Κομοτηνή και το ίδιο θα ισχύει για όλες τις ειδικότητες. Το είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη επίσκεψη έκπληξη που έκανε προ ημερών στο ΙΚΑ Κομοτηνής. Τέλος οι ουρές στο ΙΚΑ, τώρα θα κάνετε ουρές έξω από τα ιδιωτικά – συμβεβλημένα ιατρεία. Θα περιμένετε με τις ώρες πάλι να έρθει η σειρά σας και όταν θα έρχεται επιτέλους η ώρα της εξέτασης θα αναρωτιέστε από μέσα σας αν θα αναγκαστείτε να την πληρώσετε (κανονικά δεν πρέπει να δώσετε ευρουλάκι). Αν όμως «σπάσει ο διάολος το πόδι του» και πληρώσετε τότε να δείτε τι ωραία περιπέτεια ακολουθεί. Μετά την επίσκεψη που πληρώσατε με την απόδειξη του γιατρού στο χέρι θα πάτε να διεκδικήσετε τα χρήματά σας από το ΙΚΑ. Θα πάτε στο λατρεμένο ΙΚΑ Κομοτηνής, θα συμπληρώσετε τη σχετική αίτηση, θα πάτε για πρώτη υπογραφή, μετά για δεύτερη από το διευθυντή – γιατρό, κατόπιν θα ανεβείτε στο 2ο όροφο θα πάρετε χαρτάκι για τη σειρά σας, στην καλύτερη θα περιμένετε 2 ώρες για να πάρετε το παραστατικό και να πάτε τέλος ταμείο να πάρετε πίσω κουτσουρεμένα τα λεφτά που δώσατε. Τρεις τουλάχιστον ώρες εργασίας χαμένες! Όμως που ξέρετε μπορεί να τύχετε σε κάποιον γιατρό που να τηρεί τους νόμους αυτής της χώρας, γιατί υπάρχουν και αυτοί. Απλά εσείς δεν είστε τυχεροί και πηγαίνετε στους άλλους….

Δεν υπάρχουν σχόλια: