Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Βηματάκια

Προεκλογικές δημοσκοπήσεις
Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας κάποιες δημοσκοπήσεις για τον Δήμο Κομοτηνής που δείχνουν στατιστικά εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα για τα αποτελέσματα των εκλογών. Δυστυχώς δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν, πρώτον γιατί δεν γνωρίζουμε πολλά για το δείγμα που χρησιμοποιήθηκε, και δεύτερον γιατί οι αναποφάσιστοι, είναι πάρα πολλοί. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι η φράση που αποδίδεται σε πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Μπέντζαμιν Ντισραέλι: «υπάρχουν τριών ειδών Ψέματα: τα ψέματα, τα μεγάλα ψέματα και οι στατιστικές!»… και φυσικά στο τελευταίο συμπεριλαμβάνονται και οι δημοσκοπήσεις χωρίς στοιχεία.
Επικίνδυνοι
Εταιρείες ταχυμεταφορών και όχι τα ΕΛΤΑ προτίμησαν οι φερόμενοι ως τρομοκράτες για να στείλουν τα παγιδευμένα με βόμβες δέματα και φακέλους. Πιθανότατα γιατί ήθελαν να φτάσουν πριν τις εκλογές στους παραλήπτες τους και όχι με τον καινούριο χρόνο. Πέρα από αυτό, να ξέρετε ότι αν δείτε έναν ύποπτο φάκελο με άγνωστο αποστολέα στο γραμματοκιβώτιο σας, δηλαδή φάκελο υποψηφίου, μην τον ανοίξετε, αλλά πετάξετε τον κατευθείαν στα σκουπίδια. Έχει δεν έχει βόμβα, είναι το ίδιο επικίνδυνος.
Ξεκινά η ενημέρωση των δικαστικών αντιπροσώπων
Σήμερα ο δικηγορικός σύλλογος της Ροδόπης ξεκινά την ενημέρωση των δικαστικών αντιπροσώπων για τις εκλογές. Το σύστημα αλλάζει και προβλέπεται να γίνει κυριολεκτικά χαμός πίσω από τα παραβάν. Κανείς βέβαια δεν έχει ενημερώσει τους πολίτες πως θα πρέπει να ψηφίσουν στις εκλογές, την ώρα που αλλάζουν και τα εκλογικά τμήματα. Υπομονή, γιατί λίγες ημέρες απέμειναν για το μεγάλο γεγονός.
Στο πρωτοδικείο για τους σταυρούς
Και επειδή μιλάμε για εκλογές, καλό είναι να ξέρουμε ότι το βράδυ της Κυριακής και για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια η νομαρχία Ροδόπης δε θα ανακοινώσει τους σταυρούς που πήραν οι υποψήφιοι, αλλά μόνο τα αποτελέσματα των συνδυασμών. Την επόμενη των εκλογών, βέβαια προβλέπεται κοσμοσυρροή στο πρωτοδικείο, που καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Εμείς από την πλευρά μας, ελπίζουμε να έχουμε όλα τα αποτελέσματα μέχρι τον επαναληπτικό γύρο.
Βαρβαρότητα!
Για δεύτερη φορά μέσα στο 2010 οι φαρμακοποιοί διεκδικούν τα χρήματα που τους οφείλει το ελληνικό κράτος απειλώντας με διακοπή χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένου του δημοσίου αλλά και άλλων ταμείων. Το ελληνικό κράτος θα τους δώσει ένα ποσό, μια ασπιρίνη δηλαδή, για να περάσει ο «πονοκέφαλος» προσωρινά αλλά δε διαφαίνεται θέληση να λυθεί το πρόβλημα. Και φυσικά όλα τα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι. Αυτό είναι κράτος κοινωνικής πρόνοιας; Αν είναι δυνατόν πια εν έτη 2010 να ζούμε τις ίδιες καταστάσεις και να μας δίνουν τις ίδιες «ασπιρίνες» και εμείς να μην μπορούμε ούτε να αντιδράσουμε…. Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Μάλλον το δεύτερο ζουν καθημερινά οι ασφαλισμένοι.
Στον ελεύθερο χρόνο ο συνδικαλισμός
Πραγματικά κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί οι εκπαιδευτικοί κάνουν τις εκλογές τους το πρωί και διώχνουν τα παιδιά από το σχολείο τα οποία φυσικά άλλο που δε θέλουν να χάσουν μάθημα. Είναι και αυτό από τα κακώς αποκτηθέντα κεκτημένα δικαιώματα του συνδικαλισμού; Αν οι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να εξασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι να το ασκούν στον ελεύθερο χρόνο τους και όχι εις βάρος των μαθητών. Δε φτάνουν δηλαδή όλες οι άλλες οι αργίες που είναι πολύ περισσότερες από των συναδέλφων τους σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες;
Εξωπραγματικοί μισθοί
Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με το μέσο όρο αποδοχών των εργαζομένων στις 52 ΔΕΚΟ, ο οποίος ανέρχεται σε 2.697 ευρώ μηνιαίως. Οι πιο καλοπληρωμένοι βέβαια εργαζόμενοι είναι του ΟΠΕ, με πάνω από 3.500 χιλιάδες μισθό και ακολουθούν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, στον ΟΔΙΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Μισθοί που στον ιδιωτικό τομέα φαντάζουν εξωπραγματικοί. Και βέβαια διαβάζοντας όλα αυτά η κοινωνική συνοχή πάει περίπατο…
Ένα τετραήμερο
Οι μόνοι ευχαριστημένοι που καλοδέχτηκαν αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι οι μαθητές της χώρας και οι εκπαιδετυικοί. Συνολικά θα χάσουν τέσσερις ημέρες μάθημα. Γιατί τέσσερις; Ε μη μου πείτε ότι πιστεύει κανείς ότι το θα τελειώσουμε από την πρώτη Κυριακή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: