Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Βηματάκια

Να εξαπλωθεί
Κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε την αγορά της πόλης, και συνάντησε ένα γνώριμό του, από την αντίθετη πλευρά της Βουλής τον βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, που βρίσκονταν έξω από το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου περιφερειάρχη κ. Παυλίδη, και συνομιλούσε με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχελή. Ακολούθησε μια εγκάρδια συνάντηση που δείχνει ότι ο πολιτικός πολιτισμός, που διέπει την φετινή εκλογική διαδικασία της Κομοτηνής, επηρέασε και τον κ. Τσίπρα και τον κ. Στυλιανίδη, και μπορούμε να ελπίζουμε μέσω αυτών και την υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν αντιπαραθέσεις, να μην υπάρχουνε φωνές και αντιλογίες, και να επικρατήσει αυτή η αβρότητα σε όλη την επικράτεια…
Αν δε σταματούσε όμως η βροχή….
Σχετικά καλά έπαιξε ο Πανθρακικός εναντίον της ΑΕΚ, με έμφαση στο «σχετικά». Με το που σταμάτησε να βρέχει και οι Θρακιώτες έχασαν το ατού της νεροτσουλίθρας η ΑΕΚ έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο. Κάποιοι φίλαθλοι μάλιστα, συζητούσαν σε πηγαδάκια μετά τον αγώνα πως αν η νεροποντή συνέχιζε ο Πάνθρακας είχε σίγουρη τη νίκη. Η ομάδα της Κομοτηνής μπορεί να μην είναι και όαση στην έρημο της Β΄ Εθνικής, αλλά αν σκεφτούμε την ποιότητα των υπόλοιπων ομάδων, έχει στοιχεία επάνω στα οποία μπορεί να χτίσει ο καινούριος – παλιός προπονητής. Δεν μπορούμε να μιλάμε βέβαια για άνοδο, αλλά για παραμονή μπορούμε να ελπίζουμε!
Ήταν όλοι εκεί!
Βλέποντας την παραπάνω εικόνα έχουμε να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις. Πρώτον πλησιάζουν εκλογές, γι΄ αυτό άλλωστε οι επίσημοι με το ζόρι χωρούν στην εξέδρα που στήθηκε για την παρέλαση. Δεύτερον, παρατηρούμε ότι οι πολιτικοί μας, δεν είναι και πολύ σκληραγωγημένοι, γιατί είναι φανερό ότι πάγωσε από το κρύο το χαμόγελο στα πρόσωπα τους. Τρίτον ο κόσμος το ευχαριστήθηκε με τη ψυχή του που την εξουσία την έδερνε το αγιάζει και ο αυτός απολάμβανε τη ζεστασιά του σπιτιού του. Και τέταρτον είναι σίγουρο ότι η βροχή έκανε μεγάλη χαλάστρα στα ψηφοθηρικά σχέδια των πολιτικών του τόπου μας, γεγονός που δε στεναχώρησε καθόλου τους πολίτες που γλίτωσαν το μπλα-μπλα, τις χαιρετούρες και τα χτυπήματα στον ώμο.
Εύλογη ερώτηση
24ωρη Πανελλαδική απεργία εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» για την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010. Με αυτούς συστρατεύτηκε και η ΠΟΕ – ΟΤΑ διεκδικώντας
1.Την προώθηση ΑΜΕΣΑ νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου.
2.Δημιουργία μόνιμων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους.
3.Εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» που παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Θα ρωτούσε κάποιος αδαής γιατί κάνουν απεργία πανελλαδική αφού π.χ. στην Κομοτηνή δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος απλήρωτος. Σας παραπέμπουμε στην πρώτη διεκδίκηση των εργαζομένων… τη μονιμότητα...
8 και σήμερα
Στην τελική ευθεία μπήκαμε για της εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και από σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Ειρήνης ξεκινούν οι κεντρικές ομιλίες των συνδυασμών με πρωτοπόρο συνδυασμό τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζεται το ΚΚΕ. Από την άλλη το εργατικό κέντρο έχει επιλέξει ο Άρης Γιαννακίδης για να κάνει τη δική του ομιλία στις 3 Νοεμβρίου. Τελευταίος φυσικά θα είναι ο Δήμαρχος Κομοτηνής που σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει και αυτός την κεντρική του ομιλία στην πλατεία.
Με 6 συνδυασμούς στην Περιφέρεια και 6 στο Δήμο μάλλον δε φτάνουν οι μέρες που απέμειναν για να γίνουν οι αντίστοιχες ομιλίες. Ίσως κάποιοι το καταλάβουν και μείνουν στα σπίτια τους…
Συνοπτικές διαδικασίες
Μόλις επτά λεπτά χρειάστηκαν για να συζητηθεί ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου Κομοτηνής για το έτος 2009. Όλα ήταν καλώς καμωμένα σύμφωνα με την δημοτική αρχή αλλά και την αντιπολίτευση που η μισή δεν ήρθε και οι άλλη μισή συναίνεσε. Μπορεί να υπήρχε διαφορά έξι εκατομμυρίων μεταξύ βεβαιωμένων εσόδων και εισπραχθέντων αλλά φαίνεται πως οι δουλειές των δημοτικών συμβούλων ήταν πιο σοβαρές από τα οικονομικά του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: