Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Βηματάκια

Και ανεβαίνει…
73 με 78 λίτρα το πετρέλαιο θέρμανσης, και ανεβαίνει. Θα ξεχυθεί ο κόσμος στα βουνά και θα κόβει ότι βρεθεί μπροστά του, αφού αναμένεται να αυξηθούν και τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να παρακαλάμε για έναν ήπιο (εώς καλοκαιρινό) χειμώνα. Είδατε τελικά ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν είναι και τόσο κακό..
Ένας μήνας έμεινε
Επτά Οκτωβρίου είναι σήμερα και μένει ακριβώς ένας μήνας μέχρι την ημέρα της μάχης για την αυτοδιοίκηση. Στο δήμο ο μόνος που έχει ανακοινώσει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους είναι ο Γιώργος Πετρίδης ενώ την άλλη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν, επίσημα ελπίζουμε και όχι στο internet, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Κοτσάκη. Όσο για τα υπόλοιπα στρατόπεδα συνδυασμών οι επικεφαλής δεν έχουν δείξει ακόμα τις προθέσεις τους. Το έχουμε ξαναγράψει, ονόματα ακούγονται πολλά όμως επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα.
Για τη δε Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι γνωστοί πλέον όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες. Ο Άρης Γιαννακίδης έκανε πρόσφατα την διακήρυξη των αρχών του χωρίς να ανακοινώσει περιφερειακούς συμβούλους, ο Γιώργος Παυλίδης ανακοίνωσε τους Περιφερειακούς του Συμβούλους για το Νομό Καβάλας αλλά για κανένα άλλο νομό και οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν ανακοινώσει μόνο τις προθέσεις τους. Ο μήνας που απέμεινε αναμένεται να έχει έντονη πολιτική δράση, πράγμα που περιμένουν και οι πολίτες για να πάρουν τις αποφάσεις τους και να προσέλθουν στην κάλπη έχοντας σχηματίσει ξεκάθαρη άποψη για όλους.
Το «προεκλογικό» κοινωνικό παντοπωλείο!
20 χιλιάδες το μήνα επί 12 μήνες που έχει ο χρόνος, μας κάνει 240 χιλιάδες ευρώ. Αυτό είναι το ετήσιο κόστος του κοινωνικού παντοπωλείου. Άραγε ο δήμος το έχει προϋπολογίσει, γιατί τα νούμερα δε βγαίνουν και το ποσό είναι τεράστιο. Επιπλέον δε θέλει και πολύ σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι είναι πολύ δύσκολο στους καιρούς που διανύουμε να συνεχίσει να λειτουργεί, ακόμα και αν δεν ξαναδούμε ποτέ «Ελευθέρια» σε αυτήν την πόλη. Από την άλλη, κάποιος κακοπροαίρετος ή έξυπνος θα μπορούσε πει ότι δεν είναι τυχαίο που άνοιξε μόλις ένα μήνα πριν τις εκλογές.
Δύσκολη η εφαρμογή
Παράταση 15 ημερών πήραν οι παραγωγοί που πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές για να εγκαταστήσουν ταμειακές μηχανές. Το πρόβλημα δεν είναι η εγκατάσταση αλλά χρήση τους. Ακόμα και οι παραγωγοί που διαθέτουν ταμειακές μηχανές σπανίως έως ποτέ τις χρησιμοποιούν. Και φυσικά ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν υπάρχουν από τις 7 το πρωί που πηγαίνει ο πολύς ο κόσμος για να κάνει τα ψώνια του. Οι καταναλωτές βέβαια που συλλέγουν αποδείξεις βρίσκονται συχνά πυκνά σε δύσκολη θέση να ζητήσουν την απόδειξη από τον παραγωγό. Θα μας πείτε άμα τη ζητήσεις την απόδειξη ο άλλο είναι υποχρεωμένος να σου τη δώσει. Αλλά τώρα για κολοκυθάκια 1 ευρώ ή 50 λεπτά μαϊντανό ο καταναλωτής το σκέφτεται να δυσαρεστήσει τον γνωστό παραγωγό του.
Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα της Ροδόπης
Το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί το νομό Ροδόπης και την ευρύτερη Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι τα κέρδη των 146 εκατ. ευρώ του Α΄ Εξαμήνου που πέτυχε η Εθνική Τράπεζα. Όλοι οι κάτοικοι της Ροδόπης έχουν χάσει τον ύπνο τους εδώ και αρκετό καιρό αναλογιζόμενοι αν τα πάει τα πάει καλά η Εθνική Τράπεζα αλλά ευτυχώς ο βουλευτής ΝΔ Ροδόπης έμαθε για τη στεναχώρια των Ροδοπιτών και κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας.
Τα ίδια
Την Ελλάδα οργώνει ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νικιτιάδης για να γνωστοποιήσει στους αρμόδιους φορείς τον κεντρικό σχεδιασμό για τη στήριξη και την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου της Ελλάδας. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ροδόπη είχε τονίσει πως είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα τουρισμού γιατί στην περιοχή μας ο τουρισμός είναι σε νηπιακή ηλικία. Διαβάζουμε όμως ότι τα ίδια είπε και στο δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη. Τι Λοζάνη, τι Κοζάνη, τι Κρήτη και Ροδόπη. Τα μεγέθη κ. υφυπουργέ δεν είναι συγκρίσιμα δυστυχώς…
Ένας χρόνος ΠαΣοΚ
Πέρασε ένας χρόνος από τότε που ήρθε το ΠαΣοΚ στην εξουσία και για να μνημονεύσουμε την επέτειο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός εσωτερικών Γ. Πεταλωτής θα πραγματοποιήσει στην Κομοτηνή κεντρική ομιλία με θέμα «Ένας χρόνος ΠαΣοΚ». Αλήθεια σε τοπικό επίπεδο τι θα μνημονεύσει; Την ΕΑΣ Ροδόπης; Την ΕΝ.ΚΛΩ.; Τα ποσοστά ανεργίας; Τι έκανε το ΠαΣοΚ για την Ροδόπη εδώ και ένα χρόνο που κυβερνά;
Μαζί με το ρύζι και μια βελέντζα δώρο
Έτσι όπως τα έκανε η κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίσει να μας κρατά ζεστούς τους δύσκολους μήνες του χειμώνα. Το πετρέλαιο ως γνωστόν είναι ασύμφορο, τζάκια δεν έχουμε όλοι και οι περισσότεροι δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε ούτε καν σόμπα, άρα λοιπόν που καταλήγουμε; Η πρώτη λύση είναι ο δήμαρχος να κάνει παράρτημα δίπλα στο κοινωνικό παντοπωλείο και μαζί με το ρύζι να μοιράζει και από μία βελέντζα. Η δεύτερη πρόταση είναι να παραμένουν ανοιχτές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, εννοείται με ανοιχτά τα καλοριφέρ, και οι πολίτες πάντα με εισοδηματικά συνδυαστικά κριτήρια να ζεσταίνονται κατά ομάδες. Στις εισόδους βέβαια θα βρίσκονται οι δημοτικοί αστυνομικοί να επιβάλλουν την τάξη!
ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως μαϊμού
Για «μαϊμού εταιρεία» που λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας και «καρκινοβατούσε» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Χάρης Τσιόκας, σε δηλώσεις του.
«Θέλουμε να εξυγιάνουμε τον ΟΣΕ, εξαφανίζοντας τα προβλήματα που παρήγαγαν το ετήσιο έλλειμμα, και να εξορθολογίσουμε το χρέος», δήλωσε ο κ. Τσιόκας, υποστηρίζοντας πως «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν μια μαϊμού εταιρεία χωρίς άδεια λειτουργίας, με παθητικό, που καρκινοβατούσε και την οποία εξυγιαίνουμε».
Ο γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών ανέφερε επίσης πως η εξυγίανση του ΟΣΕ έπρεπε να έχει προχωρήσει εδώ και καιρό, για να μην επιβαρύνεται ο Ελληνας πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: