Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Βηματάκια

Εκλογικές επισκέψεις
Εξοντωτικό ήταν το πρόγραμμα των δύο υφυπουργών, του κ. Πεταλωτή και του κ. Νικιτιάδη, κατά την επίσκεψη του δεύτερου στην Ροδόπη.
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ξεκίνησε το πρόγραμμα του στις 10 το πρωί με επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, όπου ξεναγήθηκε από τον προϊστάμενο της ΙΘ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Δημήτρη Μάτσα. Στο Μουσείο τον συνόδευαν ο κ. Πεταλωτής φυσικά, ο κ. Άρης Γιαννακίδης και ο κ. Παύλος Δαμιανίδης.
Στις 11 επισκέφθηκε το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Κομοτηνής, όπου τον υποδέχθηκε ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ. Στάθης Κεφαλίδης συνοδευμόμενος από το Δήμαρχο Αιγείρου κ. Βαγγέλη Λίτσο και το Δήμαρχο Αρριανών κ. Μεμέτ Χαλήτ.. Κάπου εκεί το πρόγραμμα παρέκλινε για να επισκεφθούν το παλαιό Δικαστικό Μέγαρο όπου τον ξενάγησε ο πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου κ. Κυμπαρίδης.
Στη συνέχεια οι δύο υφυπουργοί μετείχαν σε δίωρη σύσκεψη, η οποία ξεκίνησε στις 12:30 με τοπικούς φορείς και φορείς Τουρισμού και Πολιτισμού, που έλαβε χώρα στη Νομαρχία Ροδόπης, ακολούθησε συνέντευξη τύπου λίγο πριν τις 3 και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας αλλά και στο Φανάρι.
Τους υπουργούς ακολουθούσαν και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. μέχρι αργά το βράδυ και όπως καταλαβαίνει ο καθένας εξοντώθηκαν. Άλλες δύο τέτοιες επισκέψεις να μας κάνει ο κ. Πεταλωτής και οι δημοσιογράφοι θα απηυδήσουν.
Η λακκούβα έμεινε
Πολύ καλά έκανε ο Δήμος και ξήλωσε τη μεγάλη διαφημιστική ταμπέλα που βρισκόταν μπροστά στη ΔΕΗ και διαφήμιζε μονίμως μάρκες τσιγάρων. Αλλά τη λακκούβα που έμεινε εκεί ακόμα να την κλείσουν. Άντε το πρωί έχει φως και οι περαστικοί την αποφεύγουν με διάφορους ελιγμούς, το βράδυ όμως είναι πολύ επικίνδυνοι. Δύο πλακάκια είναι όλα κι όλα. Τοποθετήστε πριν σπάσει καμιά ηλικιωμένη κυρία το πόδι της και τρέχετε και για μηνύσεις.
Γιατί άραγε;
Εντωμεταξύ δύο συνεχόμενες Δευτέρες ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος βρίσκεται στο Νομό Ροδόπης και έχει επαφές με τους φορείς. Τη μόνη όμως που δε βλέπουμε είναι η γενική γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Θεοδώρα Κόκλα. Αν δε θυμηθούμε και τον προκάτοχό της που δεν άφηνε πουθενά και κανέναν ασυνόδευτο, ήταν παντού και πάντα μπροστά για να υποδεχθεί και να ξεναγήσει τους επισκέπτες, είναι εύλογο η απουσία της να μας βάζει σε σκέψεις.
Το τρενάκι
Ξεκίνησε στη Δράμα το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, μια εκδήλωση θεσμός πλέον για την πόλη. Στην Ξάνθη μόλις πρόσφατα τελείωσαν οι γιορτές της παλιάς πόλης, μια εκδήλωση επίσης θεσμός που τραβάει επισκέπτες από όλη τη Θράκη αλλά και παραπέρα. Εμείς, πότε θα έχουμε μια τέτοια εκδήλωση που να αναδεικνύει τον τόπο; Το μόνο που έχουμε εμείς είναι το τρενάκι για να κάνουν βόλτα τα παιδάκια… Βέβαια πάλι καλά να λέμε αφού γλιτώσαμε τη θεσμοθέτηση του ετήσιου Balkan Bus…
Έσπασε το ρόδι
Την πρώτη του νίκη σημείωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Πανθρακικός, επικρατώντας στην Κομοτηνή της Βέροιας με σκορ 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ρομπέρ στο 19ο λεπτό. Στο 51' ο Αουρέλιο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κουτσόπουλου, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει για την ομάδα του. Καλή αρχή λοιπόν και πάντα τέτοια.
Άλλος για μόνιμος;
Υπόμνημα παρέδωσαν τους δύο υφυπουργούς, κατά την επίσκεψή τους στο αρχαιολογικό μουσείο, οι εργαζόμενοι με Stage στη ΙΘ’ ΕΠΚΑ.
Οι stagers σημειώνουν ότι πρόγραμμα τους ξεκίνησε από το 2007 και λήγει τον Οκτώβριο του 2010 και προσθέτουν πως εργάζονται με συνθήκες όμοιες με αυτές των μονίμων υπαλλήλων και δε μαθητεύουν. Στο πλαίσιο αυτό διεκδικούν και αυτοί με τη σειρά τους, την αλλαγή του εργασιακού τους καθεστώτος σε αορίστου χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: