Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Βηματάκια

Εεε Έρχεται!
Ο Σαμαράς, μα ποιος άλλος. Ο Αντώνης ντε, ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ Νέας Δημοκρατίας. Εκείνος, ο πολιτικός άνδρας ο οποίος θα μας δώσει λύσεις στα προβλήματα, και θα πει τα δικά του, μετά τον πρωθυπουργό. Πάρτε μολύβι και χαρτί και μην κουνηθείτε από τους καναπέδες σας, γιατί απόψε το βράδυ θα μας ανοίξει τα μάτια. Αν πάλι δεν προλάβετε, θα τα επαναλάβει το μεσημέρι της Κυριακής.
Είναι αμετακίνητοι
Φυσικά, και έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τη γνώμη τους, να την επιβάλλουν όμως όχι. Μιλάμε φυσικά για τους κατοίκους του Ηφαίστου οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο διευθυντή του σχολείου τους, χαρακτηρίζοντας τον ουσιαστικό ανίκανο, να διδάξει τα παιδιά τους. Αποφάσισαν μάλιστα να μην τα στείλουν στο σχολείο. Η υπόθεση έχει πολύ ενδιαφέρον και περιμένουμε και εμείς να δούμε τι εξέλιξη θα έχει. Θα απομακρυνθεί τελικά ή όχι ο διευθυντής; Και γιατί επί 14 χρόνια που δίδασκε τα παιδιά τους ήταν καλός και τώρα ξαφνικά που έγινε διευθυντής είναι ανίκανος;
Μακάρι
Μεγάλη η συμμετοχή στη γιορτή τοπικών προϊόντων και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Θεμιτή και η φιλοδοξία τους να οργανώσουν την επόμενη εκδήλωση στο κεντρικό Πάρκο της Κομοτηνής. Μακάρι να εισακουσθούν από τα αυτοδιοικητικά αυτιά και να τύχουν τις αντίστοιχης στήριξης.
Είναι πολλά τα λεφτά!
Ξέρετε πόσο κοστίζει ο καφές στην πλατεία της Κομοτηνής ή καλύτερα γενικά μέσα στην πόλη; Πολλά ευρώ, αν σκεφτεί κανείς ότι η θέα είναι το σιντριβάνι. Από 2,5 έως και 3,5 ευρώ, ενδεχομένως και παραπάνω. Μήπως θα έπρεπε ο τιμοκατάλογος να προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα; Όποιος πάντως το τολμήσει θα ανταμειφθεί αργά ή γρήγορα!
Μήπως θα γίνει έτσι;
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Άξελ Βέμπερ διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει ενδεχόμενο χρεοκοπίας κράτους μέλους της Ευρωζώνης. Τώρα δηλαδή ξέρουμε. Θα πετάξουν την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη και μετά θα χρεοκοπήσουμε.
Για να δούμε τι θα δούμε
Φανάρι, Μαρώνεια και Κομοτηνή θα επισκεφτούν τη Δευτέρα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα όσα θα πουν οι δύο άνδρες μήπως και αξιοποιηθεί σε αυτόν τον τομέα ο νομός, γιατί δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Ξάνθη, για παράδειγμα, η οποία έχει σημειώσει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Και γι’ αυτό δεν ευθύνονται μόνο οι κάτοικοι αλλά και οι πολιτικοί που την εκπροσωπούν. Εκλογές έχουμε, ας προσέξουμε τι θα ψηφίσουμε. Γιατί ψηφίζουμε για μας και για τον τόπο μας. Όχι γι’ αυτούς που λένε καλά λόγια και μας χαμογελούνε πλατιά για να εκλεγούν ξανά και να παίρνουν τον παχυλό μισθό τους.
Θα μας σώσουν…
Λάθος συνταγή μας έδωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που ανέλαβε τη σωτηρία της χώρας μαζί με τους καλούς Ευρωπαίους φίλους μας. Τώρα λέει ο Δανός εκπρόσωπός τους ότι προτεραιότητα δεν ήταν η μείωση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους αλλά η προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ε, δεν πειράζει την επόμενη φορά θα μας δώσουν τη σωστή συνταγή για να σωθούμε. Βέβαια τα παραπάνω ίσως τα άκουσε και ο πρωθυπουργός της χώρας και ο υπουργός Οικονομικών και κατάλαβαν καλύτερα το «μήνυμα»…..
Πολύ βιασύνη
Πολλά ονόματα ακούγονται και γράφονται εδώ και καιρό για τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους που θα κατεβούν με τον Γιώργο Πετρίδη, τα οποία μάλιστα διαρρέουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι χωρίς να περιμένουν, έστω από στοιχειώδη σεβασμό στον επικεφαλής αλλά και στους συνυποψηφίους τους, να δώσει τα ονόματα τους στη δημοσιότητα ο ίδιος ο υποψήφιος Δήμαρχος. Βέβαια οι πληροφορίες της στήλης λένε ότι μία κυρία που γνωρίζει πολύ καλά τα του Δήμου το ξεκίνησε και μία άλλη το συνεχίζει… Πολλές φορές μάλιστα δίνονται και λάθος ονόματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: