Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Βηματάκια

Πόσο περισσότερο;
Στο 5,6 ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, τετραπλάσια από την υπόλοιπη Ευρώπη η μείωση της απασχόλησης στην Ελλάδα, και κατά τα άλλα δυνατή αρχή έκανε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση του δημοσιονομικού ελλείμματος σύμφωνα με το ΔΝΤ. Για να μας πουν μπράβο οι Ευρωπαίοι πιστωτές μας δηλαδή πόσο θα πρέπει να είναι ο πληθωρισμός, 20%; Και πόσα όπλα και φρεγάτες πρέπει να αγοράσουμε για να μας στηρίξουν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης…;
Να φύγετε, να πάτε αλλού…
Είναι σίγουρο ότι θα το έλεγε κάθε Ελληνας σε αυτούς που τον κυβερνούν, ειδικά εν αναμονή των νέων μέτρων. Αύξηση του ΦΠΑ, διπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και πολλά άλλα ωραία. Τελικά πόσο θα την πληρώσουμε την «φρατζόλα» κανείς δεν γνωρίζει…!
Σας ευχαριστούμε που δεν καπνίζετε!
Τελικά με αυτό το μέτρο τι γίνεται; Τα περιθώρια που έβαλε η κυβέρνηση τελειώνουν και σύντονα θα αρχίσουν βροχή τα πρόστιμα. Πάντως μέχρι στιγμής πολλοί καταστηματάρχες διατηρούν τα σταχτοδοχεία στα τραπεζάκια, παρανομώντας φυσικά. Το ενδιαφέρον πάντως είναι να δούμε τι θα γίνει από την 1η του Οκτώβρη, όταν δηλαδή αρχίσει η επιβολή προστίμων στους θεριακλήδες.
Τρεις και κλείσαμε;
Και στις Σάπες οι πληροφορίες για νέο συνδυασμό έχουν ταράξει τα ήρεμα νερά του ΠαΣοΚ και της ΝΔ. Ο λόγος είναι ότι ο πρώην πρώην συνεργάτης τους Τ. Βαβατσικλή Ηλίας Ιωαννάκης και πρώην συνεργάτης του Δημήτρη Κοτσάκης, θα είναι νυν υποψήφιος Δήμαρχος για τον Καλλικρατικό Δήμο Σαπών – Μαρώνειας. Ο κ. Ιωαννάκης πήρε τα ινία στα χέρια του αφού «ανέκρουσε πρύμνα» ο Πανάγος Γρηγορόπουλος, ο οποίος είναι πιστός φίλος και συνεργάτης του Νομάρχη Ροδόπης και υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη και μεγάλη πολιτική, ηγετική φυσιογνωμία του νομού μας….
Έκλεισε ο συνδυασμός του Γιώργου Πετρίδη
Συνάντηση είχε χθες ο συνδυασμός «Κοινωνία Πολιτών» του Γιώργου Πετρίδη αφού, όπως λένε οι πληροφορίες, τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για το Δήμο Κομοτηνής έχουν κλείσει. Περιμένουμε λοιπόν σύντομα την ανακοίνωση τους από τον υποψήφιο Δήμαρχο για να μάθουν οι Κομοτηναίοι τι επιλογές θα έχουν. Αν θα είναι ανανεωμένο το σχήμα , αν ο κ. Πετρίδης αποφάσισε να κάνει την τομή παραμερίζοντας όσους έχουν φθαρεί, ή αν σύσσωμη (πλην ενός) η παλιά Νέα Πορεία ενσωματωθεί στο νέο σχήμα που θα διεκδικήσει το Δήμο της Κομοτηνής.
Και έγιναν πέντε;
Ένας ακόμα συνδυασμός θα συμμετάσχει στον προεκλογικό αγώνα για το Δήμο Κομοτηνής όπως προαναγγέλλεται από συνέντευξη τύπου που θα δοθεί σήμερα.
Ο «Σπάρτακος λοιπόν διεκδικεί το Δήμο και όπως αναφέρουν στη σχετική τους ανακοίνωση, που απέστειλαν πριν λίγες μέρες στα Μ.Μ.Ε.: «Ο «Σπάρτακος» μέσα στην οικονομική καταστροφή που επέρχεται, μέσα στην κομματοκρατία που ακόμη αλωνίζει, μέσα στην απραξία του βουβού πλήθους, βγήκε μπροστά για λογαριασμό της κοινωνίας. Δεν σκοπεύουμε να υποκαταστήσουμε κανέναν: καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες να συστρατευτούν μαζί μας. Πρέπει να σπάσουν τα κομματικά δεσμά και να απελευθερωθούν όσες δυνάμεις ακόμη μένουν ζωντανές στο κοινωνικό σώμα. Αυτή τη φορά ΔΕΝ θα πάμε στην κάλπη με το πρόβλημα «τι να ψηφίσουμε». Θα είμαστε όλοι εκεί, με τον Σπάρτακο, κόντρα στους επαγγελματίες πολιτικάντηδες και στους καριερίστες των εξουσιών. Για το αυτονόητο και μόνο»! Μόνο που ξέχασαν να υπογράψουν και να αποκαλύψουν ποιοι τον απαρτίζουν. Το μυστήριο…. θα λυθεί σήμερα.
Έχει αγώνα σήμερα
Και για να μη ξεχνιόμαστε σήμερα έχει αγώνα και η αποστολή του Πανθρακικού για τον αγώνα κυπέλλου με τον Απόλλων Σμύρνης που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στις 15:00 στο γήπεδο της Ριζούπολη είναι: Αρσενίεβιτς, Κανωτίδης, Νατσούρας, Μαρσέλο, Ταίρης, Καζάκης, Παπουλής, Πιθαρούλης, Λόπες, Ιασωνίδης, Ανδριόλας, Πάγκαλος, Ρεκλείτης, Μπαρμπούδης, Μποντούρης, Σίμωσης, Ζησόπουλος, Τριανταφυλλίδης και Σουλτανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: