Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Βηματάκια

Δεν βοήθησε…
Τελικά το πολυσυζητημένο και πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ δε βοήθησε όσο αναμενόταν τους επαγγελματίες γιατί δεν ήταν εύκολο να δανειοδοτηθεί ο καθένας. Οι δικλείδες ασφαλείας ήταν από τιτάνιο και δεν απασφαλίστηκαν. Τα υψηλά επιτόκια, οι όροι δανειοδότησης που ήθελαν τους δικαιούχους να παρουσιάζουν κέρδη τα τρία τελευταία χρόνια, να μην είναι στο Τειρεσία κλπ δε βοήθησαν τους επαγγελματίες που είχαν ανάγκη. Μιας και υπήρχαν τα λεφτά όμως οι τράπεζες τα έδωσαν σε αυτούς που πληρούσαν τους όρους και αυτοί τα αβγάτισαν. Άλλη μία επιτυχία της σύγχρονης ελληνικής οικονομικής σκέψης.
Υπερβολές
Σιγά βρε παιδιά με αυτή τη δασκάλα… σε λίγο θα την ανακηρύξουμε και εθνική μας ηρωίδα ισάξια της Μπουμπουλίνας. Για ποιο λόγο αυτή η εθνικιστική έξαρση; Η κυρία ήταν μία δασκάλα, όπως χιλιάδες άλλες, που πληρωνόταν από το ελληνικό δημόσιο για να μάθει στα ελληνόπουλα γράμματα. Αν η ίδια θέλησε να «υπερβάλλει εαυτόν» δε της το ζήτησε κανείς. Εθνοσωτήρες δε χρειαζόμαστε. Μπορούμε τα του οίκου μας να τα διαχειριστούμε πολύ καλύτερα από αυτούς που ζούνε πολλά χιλιόμετρα μακριά μας και πολλές φορές αυτού του είδους οι ενέργειες μας οδηγούν σε ολισθηρούς ατραπούς…
Ήσυχα και ήρεμα
Υπεράνω και φέτος ο Δήμος Κομοτηνής. Η Δημοτική αρχή διακατέχεται από μία υπεροψία πολιτιστικής κουλτούρας. Γράφουμε και γεμίζουμε σελίδες, δημοσιεύουμε φωτογραφίες από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των γειτονικών δήμων, των περιφερειακών Δήμων, πολιτιστικών συλλόγων και εμείς εδώ στην Κομοτηνή ούτε ένα Balkan Bus βρε αδερφέ, μία δενδροφύτευση, τίποτα! Να σπάσει τη μονοτονία της καλοκαιρινής ραστώνης. Φαίνεται ο Δήμαρχος προσέχει τους Κομοτηναίους και διαφυλάσσει την ηρεμία τους και τα οικονομικά του Δήμου. Να μη καλοσυνηθίζουμε κιόλας… Δύσκολους καιρούς περνάμε… Δύσκολοι καιροί έρχονται. Τι άλλο θέλουμε; Έχουμε ένα νοικοκύρη δήμαρχο.
Περιμένοντας…
Ανακοίνωση εξέδωσε χθες ο ΕΛ.Γ.Α. με την οποία προχωρά στην καταβολή οικονομικών ενισχύσεων συνολικού ύψους 4.396.071 ευρώ προς 3.939 αγρότες παραγωγούς για ζημιές που προξενήθηκαν από πυρκαγιές το 2007, από παγετό τον Φεβρουάριο του 2008 σε εσπεριδοειδή, από ξηρασία στα σιτηρά το 2007 ενώ θα καταβληθούν και ενισχύσεις για ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου από το πρόγραμμα του 2006. Δυστυχώς ο νομός Ροδόπης δε θα πάρει ούτε ευρώ αφού δεν είχε ούτε πυρκαγιές, ούτε παγετό.
Τέλος Ιουλίου-Αυγούστου τα ονόματα
Έως το τέλος Ιουλίου θ’ αρχίσουν να ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Η καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί έχει προκαλέσει πολλές γκρίνιες κυρίως στην Περιφέρεια όπου όπως χαρακτηριστικά δικαιολογούνται- το καλοκαίρι λόγω της παρουσίας ετεροδημοτών προσφέρεται για προεκλογική εκστρατεία.
Πάντως παρά την καθυστέρηση της ανακοίνωσης σε αρκετούς Δήμους οι υποψήφιοι που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ έχουν ξεχωρίσει. Τα ονόματα των υποψηφίων για τις αιρετές Περιφέρειες θα ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.
Ο υπουργός
Στον πρώην υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη ο οποίος ήταν παντοδύναμος στην εκσυγχρονιστική κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη «φορτώνουν» την πρόταση του νέου Τραπεζικού Σχήματος. Ο κ. Χριστοδουλάκης έχει αναλάβει εδώ και καιρό ρόλο Συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς. Ο παντοδύναμος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε προχωρήσει στην πώληση του Ταχ/κου Ταμιευτηρίου στη Eurobank του Λάτση αλλά διαφώνησαν κάποιοι υπουργοί και σταμάτησε το deal.
Grean bank
Grean bank δηλαδή Πράσινη Τράπεζα θα είναι το όνομα της μεγάλης τράπεζας που θα προκύψει αν ευοδωθεί η πρόταση του Μιχ. Σάλλα η προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς : βέβαια τότε ξεκινά και ένας ανταγωνισμός με την Εθνική που θα έχει αντίπαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: