Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Βηματάκια

Περιορισμένο «χαράτσι»
Το «χαράτσι» της ΔΕΥΑΚ μάλλον δεν αφορά σε όλους τους δημότες. Ποιους βαρύνουν τα 20 ευρώ των «πρόσθετων ύδρευσης»; Τους κατοίκους των οδών ΄Αρδα, Ανδρονίκου και εκεί γύρω, οι οποίοι επί δύο χρόνια ζούσαν στη λάσπη, ανέπνευσαν τη σκόνη, τσάκιζαν τα αυτοκίνητα τους. Εκεί, επειδή η ΔΕΥΑΚ έκανε κάποιες εργασίες και άλλαξε υδρόμετρα ή ότι άλλο, επέβαλε και χαράτσι αντί συνολικά ο δήμος να ζητήσει συγνώμη για την διετή ταλαιπωρία. Και ποιον ρώτησαν και αντικατέστησαν ότι αντικατέστησαν; Και γιατί δεν εξήγησαν τι έκαναν; Αύριο, ενδεχομένως, περισσότερα, καθότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ευαισθητοποιήθηκε να ενημερώσει και να εξηγήσει τι έγινε. Το 20αρι μπορεί να το πάρει πίσω;
Νεκρές θαλάσσιες χελώνες
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 15 θαλάσσιες χελώνες καρέτα – καρέτα έχουν εκβραστεί στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα. Οι περισσότερες έφεραν στο άψυχο σώμα τους τραύματα που πιθανολογείται ότι είναι από δίχτυα ψαράδων. Μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν εντοπιστεί δύο χελώνες στην περιοχή της Απολλωνιάδας και στην περιοχή Έβδομο.
Ανοίγει ο δρόμος…
…για το Νομάρχη μας, σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης! Και αυτό γιατί, ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει αυτή την περίοδο σ’ αυτό που λέγεται δημόσιος βίος.
Ζητούν βοήθεια
Ένα όχι τόσο συνηθισμένο περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες στην Κομοτηνή κατά το οποίο αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν ένα ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος ζει τους τελευταίους μήνες κάτω από άθλιες συνθήκες αντιμετωπίζοντας και ψυχολογικά προβλήματα. Αυτά τουλάχιστον υποστήριξαν οι γείτονες του οι οποίοι κατήγγειλαν το γεγονός στις αρμόδιες αρχές και ζήτησαν να προσφερθεί βοήθεια στον άνδρα ο οποίος μένει μόνος του.
Ευτυχώς, η Αλέκα…
Το είπε χθες η Αλέκα Παπαρήγα και έγραψε: Επιβάλλουν καθεστώς Νταχάου εφ’όρου ζωής. Από τα 15 χρόνια οι νέοι άνθρωποι ως τα βαθειά γεράματα καταδικάζονται να δουλεύουν για να συντηρούν το καπιταλιστικό Μινώταυρο. Ας είναι καλά οι σύντροφοι της που πριν 4 χρόνια την πήγαν, για πολιτικές σκοπιμότητες δικές τους να δει τον «Μινώταυρο». Μη ξεχάσουν να την πάνε και στη νέα πτέρυγα… Οι σύντροφοι…
Τελικώς, βαρβαρότητα…
Γιατί πολύ απλά, όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας τελευταία, δε μπορεί να είναι σοσιαλιστικά. Ωστόσο όποιος καλά θυμάται, δεν έχει ακόμη ξεχάσει την προ ετών πρόταση για τετράχρονη εργασία των νέων χωρίς ασφάλιση; Να’τα που εφαρμόζονται. Και το ερώτημα είναι, ο νέος 22-23 ετών που δουλεύει στην οικοδομή και πιάνει τη πέτρα και τη στύβει, θα παίρνει 500 ευρώ και θα τσακίζεται στη δουλειά για 8-10 ώρες; Ποιος μαθητευόμενος μάγος να σκέφτεται όλα αυτά; Ποιος πιστεύει ότι εργοδότες που προκλητικά δε πληρώνουν ΙΚΑ ή και τράπεζες θα πληρώσουν τις δόσεις του επιδόματος απόλυσης; Και που θα βρει το δίκιο του ο απολυμένος; Αλλά είναι και κάτι ακόμη. Ο προεκλεγέντες βουλευτές ή όσοι πρώτη φορά ορίζονται υπουργοί, γιατί δεν ονομάζονται μαθητευόμενοι ώστε να λαμβάνουν μισές αποδοχές;
Άλλωστε, στου κασίδη το κεφάλι μαθαίνουν πολιτική… Και δε μας λένε οι σοσιαλιστές που σκοτώνουν τη χώρα, με 1400ασια αυτοκίνητα κυκλοφορούν, όπως μας έλεγαν, ή τσαλακώνουν τα μεταξωτά κοστούμια τώρα με τη ζέστη και δεν αποχωρίζονται τις μερσεντές και τα θηριώδη τζιπ; Αυτοί που μας άνοιξαν το λάκκο (και από τα δύο κόμματα εξουσίας) πάνε να καρφώσουν και το τελευταίο καπάκι της κάσας… Με την ανεργία να αυξάνεται και με τον πληθωρισμό να θεριεύει σε περίοδο μεγάλης ύφεσης ποια είναι τα σοσιαλιστικά μέτρα; Να απολύονται οι 40-50 ετών και να προσλαμβάνονται οι σκλάβοι των 20-22 ετών; Έτσι θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων ; Και ποιων προϊόντων… Ακόμη και τα καρπούζια εισαγωγής είναι. Και τι σχέση έχουν όλα αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται με την οικονομική κρίση της χώρας; Καμία… Αυτοί που τόσα χρόνια έκλεβαν τη βγάζουν λάδι. Η Μέρκελ τουλάχιστον, αυτή που οι εγχώριοι σοσιαλιστές λοιδορούν, έκοψε το τζόγο των χρηματιστηριακών-τραπεζικών προϊόντων και εχθές το είπε ξεκάθαρα: Οι τράπεζες φταίνε και θα πληρώσουν. Στην Ελλάδα ποιος φταίει; Αυτός που «πεθαίνει» κάθε μέρα στα εργοστάσια; Ο τίμιος επαγγελματίας που δηλώνει ότι κερδίζει και πληρώνει φόρους και για τους κλέφτες συναδέλφους του; Δυστυχώς, αυτοί καλούνται να πληρώσουν, για να ζήσουν τα λαμόγια. Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα; Τώρα είναι επίκαιρο το ερώτημα…
Καθαρίζει το τοπίο
Στο ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον, κινούνται για δήμο Κομοτηνής και Περιφέρεια. Στη ΝΔ υπάρχει άπνοια. Έχουν βέβαια τη δικαιολογία ότι οδεύουν προς το συνέδριο αλλά και πάλι θα έπρεπε έστω να διαφαίνονται κάποιοι ενδιαφερόμενοι. Πιθανόν στο Δήμο Κομοτηνής στη (μαύρη) μοίρα του. Σε άλλη περίπτωση, θα αναζητηθεί κάτι νέο αν και δε φαίνεται τίποτα στον ορίζοντα. Έτσι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ή ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ θα δώσει το νέο δήμαρχο Κομοτηνής. Στον Ίασμο όσοι βιάστηκαν να μιλήσουν αναδιπλώνονται. Ο Αμούτζα δείχνει να βρίσκεται κοντά σε μια συναινετική λύση έξω από κόμματα ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις τον διευρυμένο δήμο. Στις Σάπες, όσο και αν κάποιοι κυνηγούν τη δημαρχεία με το ντουφέκι, ο Πιλιλίτσης αν το αποφασίσει δε χάνει με τίποτα. Οργάνωσε το δήμο και κυρίως τι θα αντιπαρατάξουν μπροστά στην τεράστια επιτυχία να έχουν οι Σάπες ΒΙΟΠΑ και την μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ…Όσο για το δήμο Αρριανών ο Χαλήτ και Χασάν, από Αρριανά και Φιλύρα θα μονομαχήσουν και το αποτέλεσμα δείχνει αμφίροπο.
Κοτσάκης για καταγγελία
Στο περιθώριο του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Δημήτρης Κοτσάκης σχολίασε την καταγγελία της κ. Υβόννης Στόικου – Πέππα λέγοντας πως η απόφαση παράτασης λήφθηκε ομόφωνα από τη δημαρχιακή επιτροπή και είναι απόλυτα σύννομή όπως είχε εισηγηθεί και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου.
Ο κ. Κοτσάκης δήλωσε:
«Σε πρώτη φάση προχωρήσαμε στην αποβολή τεσσάρων ιδιοκτητών και έχει ανοίξει ο δρόμος κατά τα 2/3, δηλαδή ο δρόμος προβλέπεται να έχει πλάτος 20 μέτρα και τώρα έχουν ανοίξει 15.
Σε δεύτερη φάση προχωρήσαμε στην αποβολή άλλων δύο ιδιοκτητών που μέσα από τα κληρονομικά είχαν φτάσει να είναι σε κάθε οικόπεδο 4 και 5 συνιδιοκτήτες.
Στην περασμένη δημαρχιακή επιτροπή ήρθε ένας από αυτούς και επειδή τα παιδιά του δίνουν εξετάσεις στο σχολείο και στο καινούργιο σπίτι που φτιάχνει υπάρχει μία καθυστέρηση στο να μπουν τα κουφώματα και επειδή λόγω διαφόρων νομικών προβλημάτων δε μπόρεσε να πάρει τα λεφτά του βρίσκονται στο παρακαταθηκών ζήτησε μία τρίμηνη παράταση.
Φυσικά είναι στη δική μας δικαιοδοσία και αναγνωρίζοντας αυτούς τους ανθρωπιστικούς λόγους δώσαμε μία τρίμηνη παράταση με τη δέσμευση ότι μετά από τρεις μήνες θα φύγει αμέσως.
Κάποια δημότης μας, η οποία θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει εντελώς ο δρόμος γιατί έχει κάποιες οικονομικές μειώσεις σε κάποια ενοίκια θεώρησε ότι πρέπει να μας κάνει μήνυση γιατί δώσαμε την τρίμηνη παράταση.
Δική μας απόφαση ήταν να ανοίξει ο δρόμος άρα αν δε θέλαμε να τον ανοίγαμε δε θα πηγαίναμε στην αγωγή – έξωση. Αυτό δείχνει ότι πολιτική βούληση είναι να ανοίξει ο δρόμος.
Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μας να δώσουμε στον δημότη την παράταση και έχουμε το δικαίωμα εκ του νόμου, όπως είπε και ο νομικός μας σύμβουλος.
Είμαστε απόλυτα σύννομοι, έχουμε τη σύννομη γνώμη του νομικού μας συμβούλου και η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από τη δημαρχιακή επιτροπή»
Τέλος ο κ. Κοτσάκης υπογράμμισε πως με δική του πρωτοβουλία ο Δήμος προσέφυγε στο μονομελές γι’ αυτό και ο νόμος του δίνει το δικαίωμα, «γιατί αυτοί είναι οι επισπεύδοντες», να δώσει αυτή την παράταση.
Παρευξείνια…
Ο ευφάνταστος τρόπος που οι πολυάριθμες γλώσσες, οι σπουδαίοι πολιτισμοί και οι ιστορικές αναδρομές των χωρών γύρω από τον Εύξεινο Πόντο περιγράφονται και αναλύονται μέσα από μεταπτυχιακή διατριβή που έχει ως θέμα πετυχημένη αμερικανική τηλεοπτική σειρά που αναφέρεται στις σεξουαλικές ανησυχίες τεσσάρων γυναικών της Νέα Υόρκης, είναι πραγματικά πανελλαδική, για να μη πούμε παγκόσμια, πρωτοτυπία... «Θα τρελαθώ Παναγία μου!!!», που λέει και ο Λαζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: